amusedxxx
Moderator
„Uroki” brania progesteronu i wczesnego etapu ciążyBóle, ogólne osłabienie, brak sił, chwilami nudności.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
„Uroki” brania progesteronu i wczesnego etapu ciążyBóle, ogólne osłabienie, brak sił, chwilami nudności.
a ile masz dpt? Jak to wypada tygodniowo i masz już betę? Może zaczynają się pierwsze objawy ciąży……Bóle, ogólne osłabienie, brak sił, chwilami nudności.
nudności też mam, myślę że to progesteron. Osłabiona jestem, ale tyle narazie.Bóle, ogólne osłabienie, brak sił, chwilami nudności.
na pewno jest wszystko dobrze, na początku beta rośnie z prędkością światła, później powoli zwalniaU mnie beta z dziś 10 dpt- 658. Niby jest ładny wzrost w zestawieniu z betą z soboty ale ta dynamika przyrostów widzę, że spada bo najpierw był około 440%, potem 230% i teraz mam wzrost o około 160% w stosunku do soboty. W sumie chyba logiczne to jest bo jak bym miała mieć cały czas wzrosty po 400 % to byłoby grubo...
Tak, mam jeszcze przyjechać do kliniki w środę na badanie bety i zobaczymy jak będzie z tymi moimi bólami plus mają mi powiedzieć kiedy wizyta.na pewno jest wszystko dobrze, na początku beta rośnie z prędkością światła, później powoli zwalnia
Badasz jeszcze przyrost?
To Twoja pierwsza beta tak? Nie martw się na zapas. U mnie jak był biochem po pierwszym transferze to beta doszła do max 40, ale raczej nie ma zasady do ilu może urosnac, po prostu jest to ciąża której nie da się dojrzeć na usg (więc teoretycznie beta poniżej 1000). Przy drugim transferze robiłam codziennie pinki i też miałam sytuację że jednego dnia wyszedł mi wręcz jaśniejszy niż poprzedniego a wszystko było oknudności też mam, myślę że to progesteron. Osłabiona jestem, ale tyle narazie.
Mam wynik BHCG.
Dziewczyny, a ciąża biochemiczna to średnio jak rośnie? Do ilu?
Test mi nie ściemniał, rzekłabym nawet że ciut jaśniejszy… między dniem wczorajszym a dzisiejszym![]()
U mnie 9dpt beta 205, a 11dpt beta 471 więc ten przyrost też nie był jakoś super spektakularny. Ważne że rośnie i rośnie w normie. Jak dzisiaj masz taki wynik to na dniach już byś mogła tak na prawdę iść na USG zobaczyć pęcherzyk w macicyU mnie beta z dziś 10 dpt- 658. Niby jest ładny wzrost w zestawieniu z betą z soboty ale ta dynamika przyrostów widzę, że spada bo najpierw był około 440%, potem 230% i teraz mam wzrost o około 160% w stosunku do soboty. W sumie chyba logiczne to jest bo jak bym miała mieć cały czas wzrosty po 400 % to byłoby grubo...
Dużo tej bety chcą od CiebieTak, mam jeszcze przyjechać do kliniki w środę na badanie bety i zobaczymy jak będzie z tymi moimi bólami plus mają mi powiedzieć kiedy wizyta.
A jeszcze dodam że jak zobaczyłam ten wynik przyrostu to też ta radość była baaardzo mocno wymieszana ze stresem, głównie właśnie przez to że zazwyczaj dziewczyny na forum miały jakieś wielkie te przyrosty a u mnie tak skromnieU mnie 9dpt beta 205, a 11dpt beta 471 więc ten przyrost też nie był jakoś super spektakularny. Ważne że rośnie i rośnie w normie. Jak dzisiaj masz taki wynik to na dniach już byś mogła tak na prawdę iść na USG zobaczyć pęcherzyk w macicymasz już zaplanowaną wizytę?