Lady Loka
Fanka BB :)
No nie wiem, a jakie dziecko tak określisz?A jaka jest definicja wiekowa "maluszka" ?![]()
Bo tyłem jeżdżą nawet 6-7 latki, to dla mnie już nie jest maluszek.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No nie wiem, a jakie dziecko tak określisz?A jaka jest definicja wiekowa "maluszka" ?![]()
Chciałabym zobaczyć 7-latka jedzącego tyłem. Przecież te średnie foteliki są do 18 kg, czyli do około 3,5-4 lat.No nie wiem, a jakie dziecko tak określisz?
Bo tyłem jeżdżą nawet 6-7 latki, to dla mnie już nie jest maluszek.
A proszę, w pierwszym foteliku 6latek o wzroście 120cmChciałabym zobaczyć 7-latka jedzącego tyłem. Przecież te średnie foteliki są do 18 kg, czyli do około 3,5-4 lat.
Znaczy widziałam fotelik 15+ do jazdy tyłem, ale to jakiś wyjątkowy, specjalny, do wielkich aut.
A 4-latki jak najbardziej machają nogami.
Przyczepię się, ale maluszki powinny jeździć tyłema jak dzieciaki jeżdżą przodem to zwykle już nie machają nogami, plus warto wtedy kupić dziecku podnóżek, żeby nie ryzykować problemów z krążeniem.
Są, nawet korzystamAle do jazdy tyłem też są takie pokrowce![]()
No dobrze, w internecie się wszystko znajdzieA proszę, w pierwszym foteliku 6latek o wzroście 120cm
Foteliki tyłem są do 125cm. Te do 18kg to na isofix najczęściej, przy foteliku na pasy patrzy się na wzrost.
Szukam zdjęcia z 7latkiem bo gdzieś widziałam, jak znajdę to wrzucę.
Ale Ty nawet nie wiesz skąd to zdjęcie jest. Nie wygenerowało mi go AINo dobrze, w internecie się wszystko znajdziei jak napisałam, wiem, że jest na rynku fotelik do jazdy tyłem dla dzieci do 36 kg. Tylko szczerze na żywo nigdy nie widziałam, żeby ktoś woził dziecko starsze niż 4 lata tyłem do kierunku jazdy, a sądzę, że to o przeciętnym użytkowniku samochodu jest mowa.
Ktoś z tu obecnych wozi przedszkolaka tyłem?
Osobiście uważam, że 4 lata to jest absolutne minimum do wożenia dziecka tyłem... A że inni wsadzają 1.5 roczne dzieci przodem i za argument podają, że policjant pozwolił to mnie niewiele interesuje.No dobrze, w internecie się wszystko znajdziei jak napisałam, wiem, że jest na rynku fotelik do jazdy tyłem dla dzieci do 36 kg. Tylko szczerze na żywo nigdy nie widziałam, żeby ktoś woził dziecko starsze niż 4 lata tyłem do kierunku jazdy, a sądzę, że to o przeciętnym użytkowniku samochodu jest mowa.
No dobrze, w internecie się wszystko znajdziei jak napisałam, wiem, że jest na rynku fotelik do jazdy tyłem dla dzieci do 36 kg. Tylko szczerze na żywo nigdy nie widziałam, żeby ktoś woził dziecko starsze niż 4 lata tyłem do kierunku jazdy, a sądzę, że to o przeciętnym użytkowniku samochodu jest mowa.
Ale Ty nawet nie wiesz skąd to zdjęcie jest. Nie wygenerowało mi go AIskoro podważasz zdjęcie to po co o nie prosiłaś?
To, że Ty nie widziałaś nie oznacza, że się tak nie robi. Zwłaszcza, jak ktoś się obraca w środowisku, w ktorym się edukuje na ten temat.
Szczerze to mnie nie interesuje ten fotelik do 36kg. Teraz już odchodzi się od wyznaczania granicy kilogramami. Owszem, foteliki nastepne na isofix są do 18kg, bo isofix musi to utrzymać, ale przy kolejnych fotelikach liczy się już tylko wzrost. I tyłem mozna wozić do 125cm bez żadnego problemu.
Spokojnie, jeszcze wiele iest do zrobienia w temacie edukacji o bezpiecznym przewożeniu dzieci, potrzeba na to lat zanim rodzice przestaną wozić 2latki przodem.