reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Ja byłam taką dziewczynką, że nosiłam tylko spodnie, włosy związane w kucyk, nie bawiłam się lalkami itp. Dopiero jako dorosła pokochałam sukienki, długie rozpuszczone włosy, makijaż 😄

Muszę się pochwalić :)
Starszak w 4 klasie podstawowej. Szkoła wymagająca, naciskająca na naukę od początku. Dzisiaj wystawiali już ocen resztę. No i ma średnią 5,9 🥳🥳🥳. Ma jedną 5 z przyrody a to dlatego, że Pani mu nie pozwoliła poprawić jakiejś tam 5- no i nie lubi przyrody, jednak przykładał się do nauki !
Boże urosłam w piórka ♥️

Starszak w 4 klasie podstawowej. Szkoła wymagająca, naciskająca na naukę od początku. Dzisiaj wystawiali już ocen resztę. No i ma średnią 5,9 🥳🥳🥳. Ma jedną 5 z przyrody a to dlatego, że Pani mu nie pozwoliła poprawić jakiejś tam 5- no i nie lubi przyrody, jednak przykładał się do nauki !
Boże urosłam w piórka ♥️
Gratulacje ❤️ 🍀

Boże urosłam w piórka ♥️

Super ❤️

Boże urosłam w piórka ♥️
Pięknie! Mój syn jest w 7 klasie i u niego przez zaburzenia to sinusoida totalna...raz mały kujonek, a raz wywalone na wszystko łącznie z nauczycielkami 😏

Pięknie! Mój syn jest w 7 klasie i u niego przez zaburzenia to sinusoida totalna...raz mały kujonek, a raz wywalone na wszystko łącznie z nauczycielkami 😏
Mój brat tak miał. Najgorzej właśnie jak nauczycielka dzwoniła po Mamę do szkoły. Jedna w 4 klasie miała już go tak dość ,że dziennikiem po głowie go czasem trzepała (spokojnie, lekko za pozwoleniem Mamy) wtedy się uspokajał. No ale u niego ADHD miało miejsce i ma nadal.

reklama
Za czasów naszego dzieciństwa dużo dzieci nie miało diagnozy - nie mówię o takich konkretnych przykładach,gdzie np dziecku z ADHD zdarzają się wybuchy agresji itd.
Mój tata uważał,że na problemy z emocjami najlepszy jest klaps albo trzy szybkie pasem - lata 90te to był hardcore jeżeli chodzi o takie rzeczy jak dla mnie.
Nie było tylu poradni(w mniejszych miejscowościach) ,nauczyciele jak coś zauważyli w zachowaniu to często zwalali to na złe warunki w domu albo lenistwo dziecka i po prostu,że jest niegrzeczne.
Np mąż mojej znajomej dowiedział się ,że ma Aspergera (mogę źle pisać nazwę) w wieku 33 lat 🙄 a borykał się z tym od dzieciństwa i uważany był za dziwnego chłopca...

Do góry