reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny
Trochę zajęło mi nadrobienie. Bardziej się udzielałam na początku. Zrobiliśmy nifty i wyszła dziewczynka. Mamy za sobą tez wakacje z podróżą samolotem i bez żadnych objawów, aż kusi mnie zamówić kolejne wakacje. Unikałam tylko opalania. Dostałam tez skierowanie do psychiatry aby przyszykować się na CC. Waga +5kg czy któraś już coś kupuje? To moja pierwsza ciąża
No my właśnie planujemy wakacje końcem sierpnia, gdy już tłumy przeminą, a i temperatura będzie lepsza. W tym tygodniu musze wyrobić też dowód Synkowi bo dotychczas wybieraliśmy raczej Mazury czy Bałtyk, ale tym razem nasza ukochana Chorwacja. 🤍

Ja natomiast muszę się udać pilnie do okulisty o zaświadczenie bym mogła rodzić naturalnie, rok temu nic się nie pogorszyło z siatkówką gdy byłam na kontroli, a pierwszy poród tez nie miał zupełnie wpływu także liczę, że cwiczenia wzroku dzialają i będzie cacy. 🤗

Gratulacje córeczki i dobrych wyników.🩷

reklama
No my właśnie planujemy wakacje końcem sierpnia, gdy już tłumy przeminą, a i temperatura będzie lepsza. W tym tygodniu musze wyrobić też dowód Synkowi bo dotychczas wybieraliśmy raczej Mazury czy Bałtyk, ale tym razem nasza ukochana Chorwacja. 🤍

Ja natomiast muszę się udać pilnie do okulisty o zaświadczenie bym mogła rodzić naturalnie, rok temu nic się nie pogorszyło z siatkówką gdy byłam na kontroli, a pierwszy poród tez nie miał zupełnie wpływu także liczę, że cwiczenia wzroku dzialają i będzie cacy. 🤗

Gratulacje córeczki i dobrych wyników.🩷
My tez sierpień, marze o Chorwacji ale boję sie przejazdu przez wysokie góry, moja Pani Doktor odradza.. eh..
Takze chyba pomyślimy o północy Włoch.. ale zobaczymy, na razie nie planujemy nic..

A odnośnie siatkówki to jak bylam w ciazy na wizycie zeby wlasnie posprawdzać czy moge SN, to okulistka wręcz powiedziała mi ze siatkówka w czasie porodu naturalnego moze sie wkrecz przykleić a nie odkleić (ze wzgledu na cisnienie w trakcke parcia) i zebym sie nic nie bała (mam krotkowzrocznosc -5.75 D), z ciekawości dopytam jeszcze znajoma okulistke jak to z tym jest.. bo zawsze podkreślano ze to jednak ryzyko.

My tez sierpień, marze o Chorwacji ale boję sie przejazdu przez wysokie góry, moja Pani Doktor odradza.. eh..
Takze chyba pomyślimy o północy Włoch.. ale zobaczymy, na razie nie planujemy nic..

A odnośnie siatkówki to jak bylam w ciazy na wizycie zeby wlasnie posprawdzać czy moge SN, to okulistka wręcz powiedziała mi ze siatkówka w czasie porodu naturalnego moze sie wkrecz przykleić a nie odkleić (ze wzgledu na cisnienie w trakcke parcia) i zebym sie nic nie bała (mam krotkowzrocznosc -5.75 D), z ciekawości dopytam jeszcze znajoma okulistke jak to z tym jest.. bo zawsze podkreślano ze to jednak ryzyko.
Hm, mi lekarz powiedział, ze to jak z lataniem i nie mam sie stresowac bo to będzie dopiero 18/19 tydzień. 🤍

Co do siatkówki to cenna informacja, ja mam -4,50 i 3,75. 😩

Mamy jakieś 7h drogi do Cirkvenicy, Selce i tam chcemy w tym roku sie wybrać, wcześniej byliśmy w okolicach Zadaru, Splitu, Omiš, Brać, naszym marzeniem jest Dubrownik, ale to raczej już tylko samolotem i poza sezonem. 🫣

Dziewczyny któraś z was bierze może utrogesan? Wiecie do kiedy będziecie brać?
9.07 mam wizytę, to będzie 11+2, i zastanawiam się czy lekarka zdejmie mi jakieś leki, szczerze mam już dość tych wszystkich tabletek i zastrzyków 🥴

reklama
Do góry