reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Już mnie zaczyna wku** ten cykl, znowu mam delikatne plamienie, ale liczę że jutro gdzieś ten czerwony kolor się pokaże, czy to na teście czy bieliźnie 😤

Rety czas tak pędzi, ledwo kiedy mam chwilę żeby was nadrabiać. Byłam dziś na wizycie u gina. W zeszłym cyklu skarżyłam się że boli mnie tak prawy jajnik cały czas - może kojarzycie. No i okazało się że mam początek endometriozy. Generalnie spodziewałam się że to jakaś torbiel czy coś ale nie tego… trochę poczułam się jakbym dostała w twarz bo znowu coś. Ehh lekki dołek załapałam ale muszę to po prostu przetrawić.

Dasz radę,
Rety czas tak pędzi, ledwo kiedy mam chwilę żeby was nadrabiać. Byłam dziś na wizycie u gina. W zeszłym cyklu skarżyłam się że boli mnie tak prawy jajnik cały czas - może kojarzycie. No i okazało się że mam początek endometriozy. Generalnie spodziewałam się że to jakaś torbiel czy coś ale nie tego… trochę poczułam się jakbym dostała w twarz bo znowu coś. Ehh lekki dołek załapałam ale muszę to po prostu przetrawić.
Jesteś silna! A my Cię tu będziemy wspierać.

Ja jesień lubię tylko słoneczną i złotą, gdy drzewa są pomarańczowe i gdy z córką chodzimy zbierać kasztany 🤩 a później jeździmy do sarenek i je karmimy kasztankami 🥰 kasztany mogę szukać i zbierać, uwielbiam to 😀 ale grzyby to już nie - krzaki, pająki, kleszcze, brrr 🥴 a z grzybów lubię tylko pieczarki i boczniaki, reszty leśnych już nie 😜 chyba, że sos z kurek w jakiejś restauracji to wtedy zjem 😁
O to masz tak jak ja. 😀 Też nie lubię zbierać grzybów. Za to mąż lubi, chociaż przeważnie jak jedzie to wraca z niczym. A ostatnio to nie dość, że z niczym to jeszcze bez słuchawek. 😅

U mnie właśnie wjechała herbatka z miodem i cytryną w jesiennym kubku, a co sobie będę żałowała 🤣
Ja też herbatkę zrobiłam 🤪

Taka jestem wściekła, wypadła mi plomba z zęba.. ja ile razy bym nie poszła w roku do dentysty to słyszę że wszystko do leczenia 🙃 no i zapisałam się na jutro na nową, więc ginekologa narazie musiałam odwołać, może w sierpniu się wybiorę 😒

Dla mnie jesień może istnieć tylko ze względu na grzyby, uwielbiam się włóczyć po lesie w poszukiwaniach - co ciekawe nie jestem jakimś giga fanem jedzenia grzybów, lubię ale nie jest to nie wiadomo co 😄 moja mama zawsze mówi, że ona to poprostu lubi chodzić po lesie z nożem 😆😆😆
Mam tak samo, dodatkowo ta satysfakcja, że robię uszka na święta z grzybków które zbierzemy 😁😁

Nie dostalam progesteronu, lekarz kazał czekać. Wiecie co, pocieszam sie troche. Nie każda od razu przy becie bada progesteron, kto wie moze ktoś tak miał jak ja i nawet nie wiedział o tym. Żałuję ze nie sprawdziłam proga przy owulacji, teraz to nie wiadomo czy był niski czy tak spadł. Przykro mi ze tak brałam te wszystkie suplementy a tu taki klops. Teoretycznie jestem 3 dni przed terminem okresu, zeszłe dwa cykle miały 30 dni a teraz jestem w 27 dc. Więc, jutro kolejne pobranie kolejne odcinki telenoweli.
Oj tam klops...a może akurat! Niejedna kobieta na takim etapie nic nie bada, robi test dzień lub dwa po dniu w którym miał być okres a go nie ma...widzi druga kreskę i nawet nie idzie na betę a czeka na wizytę...czyli ja naście lat temu 😉 a kto wie co tam się działo, jaki był prożek czy beta...

reklama
Do góry