reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Prywatne CC Kraków

Generalnie jeżeli zaświadczenie jest zasadne, to nikt go nie podważy. Wtedy ustala się termin cc na zimno i czeka do terminu. Przychodzisz do szpitala i nikt już z tym nie dyskutuje.

Zaswiadczenia są podważane głównie dlatego, że lekarze doskonale wiedzą, że kobiety probują kombinować. Swego czasu znana była pewna sieć gabinetów psychiatrycznych, od ktorych przestano akceptować zaświadczenia, bo wszyscy wiedzieli, ze tam się płaci i dostaje.

Najlepiej mieć lekarza prowadzącegi, który pracuje w szpitalu i jeżeli masz wskazania, to on Ci cc zrobi.

Takich typowo prywatnych szpitali w Krk nie ma, a Ujastka za bardzo nie polecam, opieka jest tam średnia.
Możesz napisać na priv która to sieć gabinetów? :)

reklama
Tak jak napisałam w pierwszym poście, bliskiej mi osobie nie uhonorowali bo jak zaczęła rodzić (a z cc czekali do akcji porodowej) to na dyżurze był inny lekarz którego to zaświadczenie nie obchodziło.

Tak jak napisałam w pierwszym poście, bliskiej mi osobie nie uhonorowali bo jak zaczęła rodzić (a z cc czekali do akcji porodowej) to na dyżurze był inny lekarz którego to zaświadczenie nie obchodziło.
Bo w teorii poczekanie z cc na rozpoczęcie akcji jest lepsze dla dziecka niż nagłe cc na zimno.

Wiesz, ja mam koleżanke, ktora po porodzie wylądowała na oiomie w śpiączce i mam w związku z tym twierdzić, że każdy poród jest fe?

Generalnie na cc umawiasz się na termin i lekarza potem już nie interesuje zaświadczenie.

reklama
Ale ona miała raczej inne wskazania i sama mówisz że to było xx lat temu🤷‍♀️

Do góry