Miałaś w tym zakresie negatywne doświadczenia prawda? To naturalne, że boimy się najbardziej momentu, w którym wyszły jakieś nieprawidłowości. Ale statystycznie taka sama sytuacja zdarza się rzadko. Więc trzeba mieć nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Ja tak naprawdę czekam bardzo aby przejść najpierw 8+3 a później 9+4 (wtedy miałam straty). Marzę aby dotrwać właśnie do badań prenatalnych. Jeszcze nie zastanawiałam się nad tym jakie te wyniki mogą wyjść.Ten początkowy okres jest taki niestety, ja osobiście jestem spokojniejsza jak czuje ruchy, wtedy taki wewnatrzny spokój mnie ogarnia.
Ja mam w głowie prenatalne, na codzień nie martwię się i nie myślę negatywnie, ale tych badań się boję, że wyjdzie coś źle, jednak mój wiek to równa się większe ryzyko niestety różnych nieprawidłowości![]()
reklama
To świetna informacja. Może zarodek ma trochę późniejszy start? Kiedy następna wizyta?Byliśmy dzis u innego lekarza. Obraz z USG byl dużo lepszy. Widać wyraźnie pęcherzyk żółtkowy i pokazywał kreseczkę, z której najprawdopodobniej tworzy sie zarodek. Do obserwacji. Dziś 7w4d
Nelka85
Fanka BB :)
Czy ja wiem czy ciekawa? Na bank nie spodziewał się że się spikniemyNaprawdę? To musi być ciekawa historia![]()

Jesteśmy razem 12 lat już. Zaraz po zapoznaniu się zamieszkaliśmy razem - desperacja chyba

Wiesz co miałam stracha bo wyszło ryzyko trisomii 18 no i ten czas do amniopunkcji i potem na jej wynik to była wieczność...Miałaś w tym zakresie negatywne doświadczenia prawda? To naturalne, że boimy się najbardziej momentu, w którym wyszły jakieś nieprawidłowości. Ale statystycznie taka sama sytuacja zdarza się rzadko. Więc trzeba mieć nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Ja tak naprawdę czekam bardzo aby przejść najpierw 8+3 a później 9+4 (wtedy miałam straty). Marzę aby dotrwać właśnie do badań prenatalnych. Jeszcze nie zastanawiałam się nad tym jakie te wyniki mogą wyjść.
Teraz mam za sobą dwa poronienia...więc no zobaczymy, wierzę, że będzie ok.
Nelka85
Ale o chyba nie ma sensu bo ona już dawno zwolniła i wszystko widać na usgZrobiłam dzis jeszcze betę
5w3d 7tys
5w5d 12tys
Dzis 7w4d 57tys
Myślicie, ze powtarzać po 48h?
Nieee, to już nie ma sensuZrobiłam dzis jeszcze betę
5w3d 7tys
5w5d 12tys
Dzis 7w4d 57tys
Myślicie, ze powtarzać po 48h?

unikke1
Ja na całej wizycie byłam z mężem. Moja lekarka ma taki gabinet, że mąż siedział przy jej biurku tyłem do mnie, kiedy ona mnie badała. Nawet nie musiał się na mnie patrzeć na USG bo miał telewizor z widokiem nad sobą. A w sumie cieszę się, że ze mną był. Na początku byłam pełna obaw, właśnie przez takie skrępowanie jednak trochę, ale zupełnie niepotrzebnie. Teraz w czwartek idziemy do luxmedu na wizytę, pewnie tam będzie trochę inaczej.
Karo_lina129
Aktywna w BB
Ja w luxmedzie zapytałam lekarki czy może męża zaprosić na USG i nie było problemówJa na całej wizycie byłam z mężem. Moja lekarka ma taki gabinet, że mąż siedział przy jej biurku tyłem do mnie, kiedy ona mnie badała. Nawet nie musiał się na mnie patrzeć na USG bo miał telewizor z widokiem nad sobą. A w sumie cieszę się, że ze mną był. Na początku byłam pełna obaw, właśnie przez takie skrępowanie jednak trochę, ale zupełnie niepotrzebnie. Teraz w czwartek idziemy do luxmedu na wizytę, pewnie tam będzie trochę inaczej.
reklama
Właśnie to dużo zależy, tam gdzie chodzę prywatnie to są jakby dwa pomieszczenia i na fotel się idzie do tego drugiego, więc luzik i właśnie też jest telewizor.Ja na całej wizycie byłam z mężem. Moja lekarka ma taki gabinet, że mąż siedział przy jej biurku tyłem do mnie, kiedy ona mnie badała. Nawet nie musiał się na mnie patrzeć na USG bo miał telewizor z widokiem nad sobą. A w sumie cieszę się, że ze mną był. Na początku byłam pełna obaw, właśnie przez takie skrępowanie jednak trochę, ale zupełnie niepotrzebnie. Teraz w czwartek idziemy do luxmedu na wizytę, pewnie tam będzie trochę inaczej.
Na nfz fotel jest obok usg, no i nie ma telewizora, tam by się nawet partner nie zmieścił

Podziel się: