reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny kiedy testujecie po transferach 5 dniowej blastocysty ? Ja mam jakieś dziwne akcje.. jestem 6 dni po transferze i cały czas utrzymuje się cień cienia na testach.. Myśle że jest to ovitrelle które brałam 12 dni temu bo ta kreska wygląda tak samo od niedzieli ..Nie wiem nawet czy to zobaczycie bo jest to dosłownie cień cienia
Widać cień, ale ovitrelle sie utrzymuje do 14 dni, wiec trudno stwierdzić. Może poczekaj jeszcze ze 2-3 dni i idź na betę? A w międzyczasie jeżeli masz siłę to możesz testować codziennie i patrzeć czy kreska blednie czy ciemnieje.

reklama
Tak, jest od 26 sierpnia🙂 po 4 dniach spędzonych w szpitalu na indukcji, która się nie powiodła ( skurcze były ,ale rozwarcie nie wystarczające do przebicia pęcherza płodowego) przez CC przyszło na świat nasze maleństwo🥹
A jakie miałaś rozwarcie? Bo ja też 4 dni indukcji: sobota balonik- zrobił 3 cm, niedziela 8h oksy- zero skurczy, rozwarcie się nie powiększyło. Poniedziałek tasiemka- nic, wtorek od 8 rano oksy i nic😅 o 14 przyszła pani doktor, przebiła wody przy tych 3 cm i odrazu przyszły skurcze i rozwarcie się powiększało. O 19 urodziłam

dołączam się do kciuków i mam nadzieję, że nasze kropki dobrze się wgryzają 😉🤞🏻🤞🏻🤞🏻
tak, miałam transfer wczoraj o 11:50 😁
Ale super, nie wiedzialam, że transferujesz w tym samym czasie! Ja o 12 😅 czyli mówisz, że testujemy od soboty? 😎
Dziś przyszedł mi zapas pinkow, a jutro przyjdą easy@home - będę gotowa.

A jakie miałaś rozwarcie? Bo ja też 4 dni indukcji: sobota balonik- zrobił 3 cm, niedziela 8h oksy- zero skurczy, rozwarcie się nie powiększyło. Poniedziałek tasiemka- nic, wtorek od 8 rano oksy i nic😅 o 14 przyszła pani doktor, przebiła wody przy tych 3 cm i odrazu przyszły skurcze i rozwarcie się powiększało. O 19 urodziłam
No u mnie było max 2 cm . Ja miałam najpierw pesar z prostagladynami, potem żel z prostagladynami potem 24h przerwy i znowu pesar który wyjęto, jak małej spadło na 40 sek tętno na ktg, gdyby nie odbiło to w nocy miałabym natychmiastowe cc, a tak zaczekano do późnego rana, kiedy miało być większe grono personelu.
Może gdyby przebili wody coś zaczęłoby sie dziać, ale mówili że nie mogą w mojej sytuacji.

Ja u Guzowskiego - jestem zadowolona z jego opieki. My trafiliśmy proso to Rzgowa właśnie . W pierwszej procedurze uzyskaliśmy jeden zarodek - transfer nie udany . Teraz jesteśmy w drugiej procedurze , mamy 6 zarodków (lekarz zmienił metodę itp) i czekamy na okres i startujemy z transferami.

A Ty u kogo się leczysz ?
O widzisz , a ja się ostatnio pytałam Guzowskiego to mówił 2 lata :) i weź bądź tu mądry:)

To trzymam mocno kciuki 😊
My u Banach Stróżyckiej jeśli nic się nie zmieni. Bo póki co byłam u niej prywatnie, czekamy na przeniesienie całej dokumentacji i przy omawianiu wyników histero, pewnie na poczatku października ma nas kwalifikować.
Czy Tobie po 1 procedurze zapładniali wszystkie komórki? Miałam sie dopytać i zapomniałam... bo w 1 procedurze zaplodnili nam tylko 6 a mialam 9 dojrzalych komorek i troche mam nadzieje, że ona da nam pozwolenie na zaplodnienie wszystkich...

I drugie pytanie, czy robili Ci scratching endometrium przed transferem? Pytam z ciekawosci bo w salve robili rutynowo kazdej.

reklama
Do góry