reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Załączniki

• IMG_8764.jpeg
    IMG_8764.jpeg
    181,6 KB · Wyświetleń: 49
reklama
O matko ja jestem w czarnej dupie z badaniami 😔 zostawiłam sobie to na "przed wizyta" ale nie przyszło mi do głowy że zachoruje 😔
Czy z tych pierwszych badań czekałyście jakoś dłużej na jakiś wynik? Bo lekarza mam we wtorek j myślę czy jak zrobię w poniedziałek to będzie ok?
Ja ze wszystkich tych pierwszych badań gdzie było ich sporo wyniki miałam tego samego dnia ;)

Cześć dziewczyny :D
Ja się już czuję okej, rano przy myciu zębów lekkie targanie na wymioty ale później już luz, jak sobie już gadamy o jedzeniu to powiedzcie mi czy pozwalacie sobie w ciąży na fast foody typu maczek ?
Bo mój mąż właśnie zamówił mi jakiegoś nowego burgera który wrócił do maka z frytkami i shakem i naszły mnie wyrzuty sumienia 😳🫣
Zdarzało mi się w ciąży już zjeść jakiegoś cheeseburgera ale z uwagi na to że ten był większy i do tego frytki i Shake XD to chyba dlatego mnie poczucie winy złapało 😅 a jak jest u Was ?
Tak, w pierwszej ciąży wspaniale wchodziły mi cheesy i Cola. Nie żałuję niczego :p
Mąż kupił kiełkownicę, żeby hodować zdrowe kiełki do jedzenia BO DOBRE DLA DZIDZIUSIA, to wylądowala w piwnicy,bo dostawałam silnych mdłości od tego zapachu.
W tej ciąży nie mam jakichś specjalnych zachcianek/antypatii, ale zdarzają mi się niezdrowe przekąski czy okazjonalny maczek - trochę nagradzam się jedzeniem, bo dealowanie z czterolatkiem, praca i ciąża ostatnio mnie dojezdzają.

Ja się już czuję okej, rano przy myciu zębów lekkie targanie na wymioty ale później już luz, jak sobie już gadamy o jedzeniu to powiedzcie mi czy pozwalacie sobie w ciąży na fast foody typu maczek ?
Bo mój mąż właśnie zamówił mi jakiegoś nowego burgera który wrócił do maka z frytkami i shakem i naszły mnie wyrzuty sumienia 😳🫣
Zdarzało mi się w ciąży już zjeść jakiegoś cheeseburgera ale z uwagi na to że ten był większy i do tego frytki i Shake XD to chyba dlatego mnie poczucie winy złapało 😅 a jak jest u Was ?
Wiesz co, bardzo bym chciała odżywiać się batdzi zdrowo, ale się nie da..bo niestety dzidzia rządzi się swoimi prawami i mogłabym jesc pomidory, pomarańcze tonami ale też pić cole i jesc czipsy 😏
Do tego przez mdlosci, teraz chorobę jem byle zjeść, nic mi nie smakuje niestety...

No właśnie też tak myślę, bo przecież morfologia wyjdzie zapewne kiepska przy chorobie 😏😒
Ja też się stresuje prenatalnymi, ja juz 40 na karku więc w ogóle....
No może wyjść kiepsko.
Mam nadzieję że wszystkim nam wyjdą dobrze badania prenatalne i niepotrzebnie się martwimy
Przykro mi, że tak miałaś, ale mam tak samo! Strata czasu z tym pierwszym facetem... Ktokolwiek sensowny byłby dostępny dopiero w okolicach 10 tygodnia ciąży jak nie później, nie mogłam tyle czekać i poszłam do niego, ale uhhh...

Pamiętam o moim "kochanym" lekarzu prawie codziennie robiąc zakupy w sklepie, jak sobie przypomniam, jak to białe mięso, zwłaszcza kurczak szkodzi płodom i jest ABSOLUTNY ZAKAZ, winogrona i czekolada to TRUCIZNA, a zjedzenie ogórka kiszonego spowoduje niedotlenienie płodu. Nie wiem, czemu on używał takich słów, zamiast np. sugeruję umiarkowanie, proszę ograniczyć, należy unikać... O alkoholu czy papierosach oczywiście nie wspomniał ani słowem, a tu mógłby użyć słowa trucizna i bym się nie obraziła. O serach pleśniowych, nabiale niepasteryzowanym, sałacie w paczkach, wskazaniach dotyczących limitów kofeiny: ani słowem. Ale wykład o śliwkach dostałam 😉

Nie chcę za dużo o tym myśleć, ale jest już dość późno a ja nie miałam jeszcze wcale części bardzo podstawowych badań robionej. 😶 Będę robić w ten piątek. Lekarz na którego zmieniłam (i który nareszcie wydaje się nie dość że empatyczny, to jeszcze kompetentny) był trochę w szoku jak mało badań miałam u poprzedniego.
Tak, niektórzy nie powinni w ogóle leczyć. Twój były lekarz to już w ogóle abstrakcja. Strasznie denerwuje mnie to, że np w mojej okolicy lekarze ginekolodzy z dobrymi opiniami przyjmują tylko prywatnie, a jest sporo przychodni i klinik. Obdzwoniłam wszystko co się dało. Ale prywatne leczenie jest dla mnie za drogie. No ale tyle dobrze, że jest ten mój lekarz który jest dobry, choć kawałek do niego mam.
Ja sobie czasem pozwalam na maczka, czy pizzę albo kebaba. Nie jem tego codziennie, a czasem czemu nie :) wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem
No dla mnie tak samo, ale chętnie sobie odpocznę już od tego, bo i tak zamierzam potem zmienić pracę
Też chętnie odpocznę jak już pójdę na l4. Na pewno pierwsze co to odeśpię porządnie

No i jak tam poszło ?
Ile ja się stresu w tej poczekalni najadłam i to wszystko bez powodu.
U dzidziusia wszystko ok;) ma już prawie 4 cm;o
Pani doktor ma dobry sprzęt i chciała zobaczyć kto tam mieszka ale bobas postanowił skrzyżować nogi;)
Kolejne dopiero prenatalne 30.09 nie wiem jak doczekam, a u mojej Pani Doktor 14.10;o

Co do badań to też nie miałam wielu z wymienionych tutaj. Jedynie podstawowe morfologia i mocz, cytomegalovirus, kiła, TSH, toxo muszę dopiero zrobić a grupę krwi miałam z kiedyś;)

Załączniki

• IMG20250911133452.jpg
    IMG20250911133452.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 56
Ile ja się stresu w tej poczekalni najadłam i to wszystko bez powodu.
U dzidziusia wszystko ok;) ma już prawie 4 cm;o
Pani doktor ma dobry sprzęt i chciała zobaczyć kto tam mieszka ale bobas postanowił skrzyżować nogi;)
Kolejne dopiero prenatalne 30.09 nie wiem jak doczekam, a u mojej Pani Doktor 14.10;o

Co do badań to też nie miałam wielu z wymienionych tutaj. Jedynie podstawowe morfologia i mocz, cytomegalovirus, kiła, TSH, toxo muszę dopiero zrobić a grupę krwi miałam z kiedyś;)
Kurde zaczynam się martwić bo my dzień wcześniej a bobas ma dopiero 2.17 :(

reklama
Do góry