reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Po prostu to nie oni tylko tak oblicza aparat usg i kalkulatory jak sie poda date om.
Taaak, jakieś inne kalkulatory, ale na początku byłam trochę zdziwiona bo OM zawsze ta sama.

Ja sobie jakoś założyłam że np. lekarz w tych obliczeniach ma w wyniku tylko dni skończone, a apka tez te dopiero rozpoczęte, i wtedy ma to sens w mojej głowie, ale nie rozkmniniałam za mocno tylko uznałam że okej tak jest, będę podawać jedno mniej niż w apce 😅 Korzystam z Flo

Niemozliwe :) W poprzednich ciazach bylo to samo. Zawsze jak dostawalam wydruk tabelki z parametrami usg to pokazywalo o ten jeden dzien mniej. Po prostu preglife liczy nie od dnia ostatniej miesiaczki tylko razem z nim.
No ja mam i w apce i na papierach od dr tą samą datę.
Podałam 1.07 om (tak leki brałam do stymulacji) i termin wszędzie 7.04. W aplikacji tak samo
1000071710.jpg

I u dr mam dokładnie tak samo. W karcie ciąży też i na usg też

Taaak, jakieś inne kalkulatory, ale na początku byłam trochę zdziwiona bo OM zawsze ta sama.

Ja sobie jakoś założyłam że np. lekarz w tych obliczeniach ma w wyniku tylko dni skończone, a apka tez te dopiero rozpoczęte, i wtedy ma to sens w mojej głowie, ale nie rozkmniniałam za mocno tylko uznałam że okej tak jest, będę podawać jedno mniej niż w apce 😅 Korzystam z Flo
Tak czy siak, juz wiem ze jak podaje ktory tydzien to mam odjac dzien i wtedy prawie biją mi brawo 😃

Stawiam, że "grzebaniem" będzie większe ryzyko infekcji niż zupełnie bez niczego. Przecież woda z basenu nie wpływa głęboko do pochwy. Pływanie nie jest przeciwwskazane w ciąży. Jedynie co to nie powinno się pływać delfinem
No same ciekawostki masz. Dlaczego delfinem nie można? 😅 Czy wpływa woda głęboko nie wiem, bo nie mierzylam, ale skoro wpływa do uszu, nosa i ust jesli otworze to do pochwy też :D no ale to że pływanie nie jest przeciwskazane w ciazy no to rzeczywiście fakt 😉 nawet jest wskazane 🙃

reklama
No ja mam i w apce i na papierach od dr tą samą datę.
Podałam 1.07 om (tak leki brałam do stymulacji) i termin wszędzie 7.04. W aplikacji tak samo
Zobacz załącznik 1720320
I u dr mam dokładnie tak samo. W karcie ciąży też i na usg też
Co to masz za apke?
Ja mam jakas swoją miesiączkowa i rzeczywiscie podaje mi 1 dzien więcej niż mam z badan. Ale nie myślałam nad tym. Dziecko i tak bedzie miec wywalone na te termin 😅

Do góry