reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchu dziecka w 28tc

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć ☺️ chciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?

reklama
Ja jeszcze nie liczę, ale to moja pierwsza ciąża, ginekolog nic o tym nie mówił, jednak ruchy są codziennie, czasem delikatniejsze, czasem silniejsze, to zależy :)

Właśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać 🫣😅
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża 😋

Dość często o różnych porach. Do tej pory mój mały ruchliwy to nie liczę, aktualnie 35 tc+2
O to już bliziutko rozwiązania 😍 zazdroszczę, moja potrafi być kilka dni mega ruchliwa, w następne 2,3 dni mniej co już mnie z reguły zaczyna niepokoić, wolałabym że sobie czasami tak nie leniuszkowała, wtedy jestem spokojniejsza haha

Właśnie mam podobnie, z reguły czuje dosyć silnie i dużo razy, a czasem zdarza się tak jak dziś, że o wiele mniej i rzadziej, też ginekolog nic mi o tym nie mówił, ale nie raz naczytam się internetu że już powinny być regularne, że jak czuje inaczej jak zwykle to już najlepiej na szpital jechać 🫣😅
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam, to również moja pierwsza ciąża 😋
Generalnie jesli Cię coś niepokoi jesli chodzi o ruchy to zjedz coś słodkiego... albo poruszaj brzuch powinien się maluch odezwać :).

O to już bliziutko rozwiązania 😍 zazdroszczę, moja potrafi być kilka dni mega ruchliwa, w następne 2,3 dni mniej co już mnie z reguły zaczyna niepokoić, wolałabym że sobie czasami tak nie leniuszkowała, wtedy jestem spokojniejsza haha
Rozumiem, że się niepokoisz , bo w mniej ruchliwe dni i ja się martwię, ale wiem, że maluchy w brzuszku też lubią spać :).

Cześć ☺️ chciałam zapytać, jak często czułyście ruchy w 28tc? Zaczęłyście od tego tygodnia ciąży liczyć ruchy?
To moja trzecia ciąża, obecnie 30 tc, nie liczę ruchów. W pierwszej ciąży położna mi powiedziała, że się od tego odchodzi, bo dzieci są różnie aktywne, też mają słabsze i lepsze dni. Także się nie przejmuję. Zaczęłabym się denerwować jakbym przez cały dzień nic nie czuła, co się już nie zdarza.

Dziewczyny ale te dzieciaki też mają prawo spać, jakbyście nic nie czuły zupełnie przez cały dzień to można panikować, dajcie też pospać 🤪

reklama
Nie liczyłam ruchow, ja późno zaczęłam je czuć- chyba w 22tc. Miałam łożysko na przedniej ścianie.
Najczęściej czułam wieczorem. Bywały dni że raz dziennie tylko wieczorem

Do góry