reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
mam pytanie :D na którymś z poprzednich USG ginekolog powiedział mi że wygląda mu że dziecko będzie „wysokim człowiekiem” bo jest podłużny. Ja byłam wtedy 8+0 wg usg.
Na początku sobie myślałam że tak sobie powiedział, powiedziałam mu po tym komentarzu że mój mąż ma 2 metry więc raczej się spodziewamy że może być wysokie. Czy u Was zdarzyło się żeby ginekolog miał jakieś takie albo inne sugestie ?:D

mam pytanie :D na którymś z poprzednich USG ginekolog powiedział mi że wygląda mu że dziecko będzie „wysokim człowiekiem” bo jest podłużny. Ja byłam wtedy 8+0 wg usg.
Na początku sobie myślałam że tak sobie powiedział, powiedziałam mu po tym komentarzu że mój mąż ma 2 metry więc raczej się spodziewamy że może być wysokie. Czy u Was zdarzyło się żeby ginekolog miał jakieś takie albo inne sugestie ?:D
Mi powiedział oo dziecko ma odstające uszy to pewnie po tacie a ja ze nie ma tata ani ja ;d a on się zaczal śmiać i mówi nie no zartuje proszę sobie nie brać tego do serca ;d I co i faktycznie urodził się z większymi uszami porównując do takiej małej główki teraz już sie mu troche wyrównało to i pasują mu do urody ale fakt jest taki że ma większe troszkę i delikatnie odstajace więc widział to jak byk na usg ;D a w szczególności było to widoczne jak był malutki

A too że duże to mi odrazu mówił przy obydwóch i jak zobaczyl męża też ma prawie 2 metry to odrazu powiedział wiadomo po kim ;d I faktycznie są wysocy a w szczególności wyróżnia się ten młodszy bo jest o 2 głowy wyższy od innych dzieci już od przedszkola się wyróżniał teraz 1 klasa i dalej najwyższy jest ;d

reklama
A too że duże to mi odrazu mówił przy obydwóch i jak zobaczyl męża też ma prawie 2 metry to odrazu powiedział wiadomo po kim ;d I faktycznie są wysocy a w szczególności wyróżnia się ten młodszy bo jest o 2 głowy wyższy od innych dzieci już od przedszkola się wyróżniał teraz 1 klasa i dalej najwyższy jest ;d
O kurcze, czyli coś w tym jest :D właśnie byłam zaskoczona że bez żadnego „wywiadu” takie wnioski wyciągnął :D ja też do niskich kobiet nie należę bo mam 171, wiec no raczej obstawiamy ze dzieciaczek niski nie będzie, ale ciekawe że na tak wczesnym etapie ginekolog może już takie rzeczy zauważyć :D

Do góry