reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

10 dni po ovitrelle

reklama
Bardzo Ci dziękuję a kiedy chodzisz na usg aby zobaczyć czy doszło do owulacji?

---
Jestem już po 5 stymulacjach. W piątej udało się zajść w ciążę, ale niestety się nie rozwinęła (wtedy pęcherzyk pękł sam, bez zastrzyku).
Teraz po kilku miesiącach zaczęłam od nowa – biorę Letrozol 2×1 od 3. do 7. dnia cyklu.
W 13. dniu cyklu (29 września) idę na kontrolę. Mam nadzieję, że owulacja będzie już po i obejdzie się bez zastrzyku.
A Ty na jakim etapie jesteś?

---
Jestem już po 5 stymulacjach. W piątej udało się zajść w ciążę, ale niestety się nie rozwinęła (wtedy pęcherzyk pękł sam, bez zastrzyku).
Teraz po kilku miesiącach zaczęłam od nowa – biorę Letrozol 2×1 od 3. do 7. dnia cyklu.
W 13. dniu cyklu (29 września) idę na kontrolę. Mam nadzieję, że owulacja będzie już po i obejdzie się bez zastrzyku.

Ja 1,5 roku temu poroniłam 😪 dałam sobie totalnie spokój ale szukałam przyczyny .. niestety nikt nie wiedział dlaczego mogło się tak stać. W ostatnim czasie znalazłam ginekologa, który po monitoringu i badaniach krwi stwierdzil pcos. Ja symformin codziennie 2 razy , aromek 3-7 dzień cyklu i dzisiaj o 13 zrobiony miałam zastrzyk otrivelle . Od 3 dnia mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie. To moja pierwszą stymulacja ale jestem dobrej myśli. Nie miałam takich pęcherzyków dominujących od dawna 😍🙏 w między czasie ginekolog zleciła pakiet poronienia, wyszła mi 3 mutacje z trombofili wrodzonej więc to raczej przez to, więc od pozytywnego testu clexane (heparynę)przez cały czas 😣

---
Trzymam za Ciebie kciuki 🙏

Ja 1,5 roku temu poroniłam 😪 dałam sobie totalnie spokój ale szukałam przyczyny .. niestety nikt nie wiedział dlaczego mogło się tak stać. W ostatnim czasie znalazłam ginekologa, który po monitoringu i badaniach krwi stwierdzil pcos. Ja symformin codziennie 2 razy , aromek 3-7 dzień cyklu i dzisiaj o 13 zrobiony miałam zastrzyk otrivelle . Od 3 dnia mam brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie. To moja pierwszą stymulacja ale jestem dobrej myśli. Nie miałam takich pęcherzyków dominujących od dawna 😍🙏 w między czasie ginekolog zleciła pakiet poronienia, wyszła mi 3 mutacje z trombofili wrodzonej więc to raczej przez to, więc od pozytywnego testu clexane (heparynę)przez cały czas 😣
Też mam trombofilię(wtedy nie wiedziałam że mam)i Urodziłam dwoje dzieci a trzecie jakoś się nie udaje
Z badań histopatologicznych wyszła zdrowa dziewczynka .
Mieliśmy pecha poprostu

Też mam trombofilię(wtedy nie wiedziałam że mam)i Urodziłam dwoje dzieci a trzecie jakoś się nie udaje
Z badań histopatologicznych wyszła zdrowa dziewczynka .
Mieliśmy pecha poprostu
Przykro mi .
Mam jeszcze jedno pytanie. Ja od początku biorę zestaw pueria uno . Nie powinnam brać innego kwasu metylowego? Ginekolog nic nie mówiła a kolejna wizyta za 3 tyg dopiero 😓

Przykro mi .
Mam jeszcze jedno pytanie. Ja od początku biorę zestaw pueria uno . Nie powinnam brać innego kwasu metylowego? Ginekolog nic nie mówiła a kolejna wizyta za 3 tyg dopiero 😓
Możesz podejść do apteki po kwas foliowy metylowy .
Ja biore
Kwas metylowy
Witamina C,D
Magnez

Od jutra estrofem przez 3 dni i w poniedziałek wizyta

Możesz podejść do apteki po kwas foliowy metylowy .
Ja biore
Kwas metylowy
Witamina C,D
Magnez

Od jutra estrofem przez 3 dni i w poniedziałek wizyta
A jaką dawkę bierzesz tego kwasu ? Bo w pueria jest 400 metylowego i 400 zwykłego.
Ja od jutra luteina przez 10 dni .
Daj znać jak po wizycie 🙏

reklama
Do góry