reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Powiedzcie mi czy dalej macie bóle brzucha?
Ja praktycznie od początku non stop czuję ból brzucha jak na okres, z małymi przerwami i zaraz wraca, wizytę mam dopiero 10.10 i nie wiem czy panikować i iść do gina czy czekać.
Raz jest mocniejszy raz słabszy ten ból, ale jest.
Obecnie mam 8+1
Zdarza się . Proponuję magnez

reklama
Ja praktycznie od początku non stop czuję ból brzucha jak na okres, z małymi przerwami i zaraz wraca, wizytę mam dopiero 10.10 i nie wiem czy panikować i iść do gina czy czekać.
Obecnie mam 8+1
U mnie raczej to ból żołądka/mdłości niż ból brzucha, zdecydowanie już mnie nic nie boli jak na okres, czasem tylko coś zakuje

Mnie tydzień bolały bardzo mocno nogi taki piekący rwący ból, aż 3 tabletki apap wzięłam (po 1 trzy dni z rzędu). Żeby chociaż 2h w ciągu nocy spać. No coś potwornego.

Teraz czuję ciągnięcie ale czy bym to bólem okresowym nazwała raczej nie.

Z córką takie bóle wróżyły mi spadek produkcji progesteronu. I dokładanie leków. Oczywiście wzytsko kontrolowane badaniami krwi i po konsultacji z Doktor prowadzącą nie tak że boli brzuch to dołożę progesteron.

Zacznę suplementację magnezu i dla uspokojenia głowy sprawdzę też progesteron, chociaż startował mi z ładnych wartości jak badałam na początku.
Miałam ostatnio dużo stresu, może to też to.
jelita i żołądek bardzo mocno odczuwam, może się to wszystko kumuluje

Dziewczyny, które biorą duphaston, napiszcie proszę jaką macie obecnie dawkę. Ze względu na bóle brzucha (progesteron 15) od 6 tygodnia miałam zalecone 2x1. Potem lekarka prosiła, abym zmniejszyła dawkę do 1x1 przez tydzień i następnie odstawiła.
W sobotę bóle się nasiliły, zaczęły promieniować do pleców, do tego ból w okolicy lewego jajnika i szczypanie blizn po CC. Przeleżałam więc weekend, ciepłe prysznice, max oszczędzanie się. Nic nie pomagało, więc dziś pojechałam na IP. Na USG wszystko ok, natomiast lekarz dyżurujący zwiększył duphaston do 3x2 i zalecił nospę. Generalnie jestem z tych ostrożnych, które nawet paracetamolu w ciąży unikają jak ognia. Czy ktoś ma takie dawki? Czy nospa na pewno będzie bezpieczna na tym etapie (9+1)?

Dziewczyno bierz progesteron I się nie zastanawiaj.

Ja biorę cyclogest 2 razy dzinnie oraz 3 razy dziennie besins.

Z córką w ciąży miałam 3x1 luteina pod język. 3x1 cyclogest. Raz dzinnie prolutex plus co drugi dzień 2 razy prolutex. Całkiem progesteron odstawiłam w 5 miesiącu ciąży dopiero.

Każde odstawienie któregokolwiek dawki progesteronu skutkowało spadkiem progesteronu i bólami jak na okres.

I zawsze przed zmniejszeniem dawki byłam na krwi sprawdzić jaki jest poziom żeby wiedzieć czy ta zmniejszona dawka ma wpływ na jego poziom czy nie 😜

Jestem po wizycie. Zobaczyłam 2,7cm pięknego małego człowieka. Wszystko wygląda bardzo dobrze. 😊 Jedyne zmartwienie to to, że raczej skończy się po raz kolejny cesarką bo nie zdecyduję sie raczej na wywoływanie zostawiając synka na tak długo w domu (Ostatnio spędziłam w szpitalu 9 dni 😓).
Cudowne wiadomości :)
Ja bym chciała cesarkę szczerze mówiąc .
Pierwszy poród miałam naturalny ale ostatecznie musiła lekarz użyć kleszczy i teraz chciałabym chyba sobie oszczędzić tego i chcilabym cesarkę jednak
Ja też dzisiaj byłam na wizycie i wszystko wporzadku na tym etapie 😀
Samopoczucie fatalne moja bateria o każdej porze dnia wynosi 1% 😂
Czekam aż to minie 😆
Takie zmęczenie to takie słodkie zmęczenie 😅
Betę Miałam 24.09 było 94
Potem 26.09 było 229
I jutro będzie 30.09, wiec mina 4 dni od poprzedniego badania.
Ja 7dp miałam 51,6
10 dpt 273 i progesteron powyżej 60
12 dpt 810 i progesteron 83 ( ale musieli rozcieńczyć próbkę bo chyba był taki duży) ale ja też biorę progesteron i tabletki i żel więc stąd te wartości
Liczę że przy takich przyrostach będzie piękne serduszko 7.10 i ogólnie wszystko będzie dobrze
Cześć.
Moja Mama rodziła moją siostrę mając 43 lata ♥️ .
Czyli ją rocznikiem też tak będę miała bo 42 kończę za parę dni ❤️ takimi informacjami się karmię :)
Obecnie mam 8+1
Ja miewam też bóle . Jak długo stoję albo chodzę to czuję to podbrzusze ale wydaje mi się że to naturalne przy tych wszystkich lekach i ogólnie zmianach w macicy , które się dzieją

reklama
A co do wielkości brzuszka u mnie na gumeczce 🤫🤫🤫

Załączniki

• 20250930_115718.jpg
    20250930_115718.jpg
    785,3 KB · Wyświetleń: 49
Do góry