reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Najgorzej jak sie włącza mysl ze moze on jednak nie chce. 😢 ja tak dzisiaj mialam. Dopóki nie przypomniałam sobie ze przeciez on wie tyle o robieniu dzieci, co dziecko z przedszkola.
Nie można tak myślęc wiem że czasem dopadają dziwne myśli i to chyba normalne myślę że mamy dorosłych facetów i gdyby nie chcieli to by powiedzieli wprost

reklama
Jasne, że przed. ;) U szczęściar kilka dni, u większości +-2 dni przed owulacją. Gdyby nie ten śluz to "okno płodności" by przecież nie istniało. To tylko w tym śluzie plemniki są w stanie przeżyć w drogach rodnych kobiety. W innym nie przetrwają.
Ja miałam ostatnio badanie właśnie ok 3 dni przed owulacją i lekarz się pyta czy mam objawy śluz a ja „jaki śluz!!! Nic” no i na usg powiedział że w szyjce jest i jest ok i że po prostu on zaczyna powoli spływać i jakbym chciała sobie badać śluz to musiałabym to robić zgodnie ze sztuką tam gimnastykę zrobić w łazience żeby się dostać głębiej do szyjki a nie tyle co zobaczę na papierze i to by się zgadzało bo 3 dni przed totalnie nic nie widzę i nie czuję

Jasne, że przed. ;) U szczęściar kilka dni, u większości +-2 dni przed owulacją. Gdyby nie ten śluz to "okno płodności" by przecież nie istniało. To tylko w tym śluzie plemniki są w stanie przeżyć w drogach rodnych kobiety. W innym nie przetrwają.
Serio plemniki nie przetrwaja bez tego sluzu plodnego? W sensie myslalam, ze on im pomoze np w transporcie itp, ale ze bez tez cos moze kliknac 😳
Mąż wziął małą do przedszkola, więc udało mi się przed pracą pobrać betę. Chociaż będę wiedziała na czym stoję 😁 Chyba miał już dość mojego ględzenia 😂😂😂
Murem za mezem 😂 trzymam kciuki i dawaj znac!

Serio plemniki nie przetrwaja bez tego sluzu plodnego? W sensie myslalam, ze on im pomoze np w transporcie itp, ale ze bez tez cos moze kliknac 😳

Murem za mezem 😂 trzymam kciuki i dawaj znac!
Nie przetrwają. Chodzi o PH. Tylko, że ten śluz występuje u każdej, po prostu nie każdej wypływa i dlatego takie schizy tu odchodzą. A ja w kółko klepię to samo 🤣🤣🤣

W sumie nie wygląda jakby owu miała być za 2-3 dni. Szkoda, że monitoring dopiero w piątek popołudniu.

Załączniki

• IMG_7714.jpeg
    IMG_7714.jpeg
    91,7 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Wez przetlumacz ciezko myslacemu i w dodatku w emocjach 😂
Normalnie pochwa ma kwaśne środowisko - to chroni przed infekcjami, ale niszczy plemniki. Ejakulat jest delikatnie zasadowy. Pod wpływem estrogenu śluz zmienia się, przez co ma ph zbliżone do zasadowego, więc plemniki mogą w nim przetrwać. Lepiej trochę czy nic? :D

Do góry