reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

No dlatego najpierw mi wyszedł chłopiec a owu miałam 18/19 września
Zobacz załącznik 1723578

Ja jutro pierwszy raz betę robię, długo czekałam, ale zrobię w końcu dla świętego spokoju, bardziej mnie interesuje progesteron i moje płytki krwi, tak więc nie wiem czy będę robić przyrost bety jeśli będzie mniej więcej mieścić się w normie od daty owulacji
Ja idę dziś 3 raz na betę, niestety mam schizę po przejściach sprzed kilku miesięcy kiedy to właśnie dzięki „zatrzymanej becie” dowiedziałam się, że jestem w ciąży pozamacicznej i udało się szybko zareagować i zrobić operację. Dzięki temu wczesnemu wykryciu problemu z bety moje życie nie było zagrożone, u wielu kobiet ta operacja jest w takim momencie, że mają już taki krwotok, że ledwo uchodzą z życiem. 😢

reklama
Ja na drugą będę idę jutro. Jeżeli wszystko będzie ok, to raczej na tym poprzestanę. Do lekarza też planuję się wybrać za jakieś 2 tygodnie, żeby już coś było widać.

Ja idę dziś 3 raz na betę, niestety mam schizę po przejściach sprzed kilku miesięcy kiedy to właśnie dzięki „zatrzymanej becie” dowiedziałam się, że jestem w ciąży pozamacicznej i udało się szybko zareagować i zrobić operację. Dzięki temu wczesnemu wykryciu problemu z bety moje życie nie było zagrożone, u wielu kobiet ta operacja jest w takim momencie, że mają już taki krwotok, że ledwo uchodzą z życiem. 😢
Rozumiem, mam nadzieję że już masz z górki i wszystko będzie dobrze, mocno za to trzymam kciuki. 💜Powtórzyłabym bete ale wyjeżdżam dziś i wracam dopiero w sobote po południu, więc musi mi wystarczyć jeden wynik. Ja na szczęście nie mam żadnych przeżyć i mam nadzieje że tak pozostanie. Ciąża też mnie zaskoczyła bo nastawiałam się na miesiące bądź lata prób. Śmiejemy się z mężem że wpadliśmy jak nastolatka na imprezie.

Ja tak miałam i ratowali mi życie. Jestem bez jajowodu.
Rozumiem Twoj strach. Po CP urodziłam zdrowego syna i teraz znowu w ciąży jestem :). Także nie zawsze po cp powtarza się cp.
Trzymam kciukasy 🤞

1759919870136.png

jak myślicie dobry wynik ?

Oo beta już mega wysoka! Na pewno już coś byłoby widać na USG 🫶🏼 z tego co czytałam w internecie taki wynik progesteronu jest jak najbardziej okej, więc myślę że wyniki super 🤩 poza tym progesteron podobno skacze raz jest wyższy a raz niższy więc też to badanie nie jest aż tak bardzo miarodajne chyba 😁
W ogóle jak szybko masz wynik 🤭 ja chodzę do śląskich Labolatorii medycznych (teraz nazywa się to badaj.to) i mam wyniki dopiero późnym popołudniem/wieczorem wiecznie i cały dzień się stresuję i sprawdzam 😌

Ja tak miałam i ratowali mi życie. Jestem bez jajowodu.
Rozumiem Twoj strach. Po CP urodziłam zdrowego syna i teraz znowu w ciąży jestem :). Także nie zawsze po cp powtarza się cp.
Trzymam kciukasy 🤞
Mam nadzieję, że u mnie też teraz okaże się być wszystko dobrze.. U mnie jajowód zachowany i miałam robioną drożność kilka dni przed owulacją w tym cyklu, lekarz dał zielone światło bo powiedział, że jajowody drożne no to się postaraliśmy z mężem no i się udało, oby było wszystko dobrze 🤞🏼♥️

Oo beta już mega wysoka! Na pewno już coś byłoby widać na USG 🫶🏼 z tego co czytałam w internecie taki wynik progesteronu jest jak najbardziej okej, więc myślę że wyniki super 🤩 poza tym progesteron podobno skacze raz jest wyższy a raz niższy więc też to badanie nie jest aż tak bardzo miarodajne chyba 😁
W ogóle jak szybko masz wynik 🤭 ja chodzę do śląskich Labolatorii medycznych (teraz nazywa się to badaj.to) i mam wyniki dopiero późnym popołudniem/wieczorem wiecznie i cały dzień się stresuję i sprawdzam 😌
No wyniki mega wcześnie, ja zawsze w diagnostyce robię. Byłam tam o 10, a o 12:30 miałam już wyniki. Niestety albo stety wizytę mam dopiero 22.10 ale mam nadzieję już posłuchać serduszka.

reklama
Do góry