Hej dziewczyny mam problem który miałam w poprzedniej ciąży jak mi lekarz zrobił obciążenie glukoza w 3 miesiącu a jak zrobiłam po 20 TC to miałam wyniki prawidłowe i teraz mam tak: 5.18 glukoza na czczo, po godzinie 4.47 a po kolejnej godzinie 4.10, czy któraś z Was też tak miała?
reklama
Mikusia🌼
Aktywna w BB
Ale fajowo że ktoś z końca miesiącaHej. Dołączam do Waszego grona :-) Termin mam na 30.05.2026 r. Proszę o wpisanie mnie na listę. Aktualnie 6 tydzień skończony. W tym tygodniu lekarz potwierdził ciążę. Jest już i serduszkoCiąża zagrożona, ale wyjdziemy na prostą z Maleństwem
. Na pokładzie roczne Dzieciątko i kochany Mąż. W planach - odstawienie dziecka od kp i może wysłanie do żłobka. Miło mi Was poznać
![]()

Ja wg Om mam termin na 31 maja a na usg 2 czerwca.
Przy takim maluchu to pomoc męża niezbędna
Mikusia🌼
Aktywna w BB
Kurcze , nie pomogę bo nic mi te wyniki nawet nie mówią ….Hej dziewczyny mam problem który miałam w poprzedniej ciąży jak mi lekarz zrobił obciążenie glukoza w 3 miesiącu a jak zrobiłam po 20 TC to miałam wyniki prawidłowe i teraz mam tak: 5.18 glukoza na czczo, po godzinie 4.47 a po kolejnej godzinie 4.10, czy któraś z Was też tak miała?
Ja wykupiłam sobie prywatnie pakiet, płacę 243 zł miesięcznie i wszystkie wizyty i badania zlecone przez lekarza są pokrywane z tego pakietu. Pierwsze badania zlecone przez lekarza jeśli robiłabym prywatnie wyszłyby ok 600 zł , więc się opłacaCześć,
Powiedzcie mi czy prowadzicie ciążeń na nfz i prywatnie. Przyznam się szczerze, ze chciałabym prowadzić ja w dwóch miejscach. Pierwsze wizyty były prywatne, ale uważam, ze skoro place nie male składki zdrowotne to na cześć badań chciałabym miesc skierowanie i zrobić je na NFZ. Dziewczyny, które prowadziły w ten sposób ciążę przyznawały sie lekarzowi, ze prowadzą ja w dwóch miejscach?

Megggie
Fanka BB :)
Hejka!
Ja jestem już po wizycie, na usg już pięknie widać pasażera ma całe 3 cm - jest bardzo ruchliwy, Pani doktor się nawet zaśmiała, że „energię ma po mamie”, latał po całym pęcherzyku
Ciąża zdrowa, prawidłowo się rozwija
Uspokoiłam się na maks, serduszka nie włączyła - ja nawet zapomniałam jak zobaczyłam USG
Ale było widać, że bije
Ja jestem już po wizycie, na usg już pięknie widać pasażera ma całe 3 cm - jest bardzo ruchliwy, Pani doktor się nawet zaśmiała, że „energię ma po mamie”, latał po całym pęcherzyku

Ciąża zdrowa, prawidłowo się rozwija
Uspokoiłam się na maks, serduszka nie włączyła - ja nawet zapomniałam jak zobaczyłam USG

Ale było widać, że bije
A jak wskazują normy z laboratorium? Ja robiłam ostatnio, wydaje mi się że dosyć wysoki masz wynik, ale nie znam się na tym.Hej dziewczyny mam problem który miałam w poprzedniej ciąży jak mi lekarz zrobił obciążenie glukoza w 3 miesiącu a jak zrobiłam po 20 TC to miałam wyniki prawidłowe i teraz mam tak: 5.18 glukoza na czczo, po godzinie 4.47 a po kolejnej godzinie 4.10, czy któraś z Was też tak miała?
Nie wiadomo. Nadrabiam póki co wpisy na forumJa w poprzedniej ciąży też plamiłam, miałam mięśniaki. Również brałam wtedy duphaston.
A znana jest u Ciebie przyczyna? Może masz niedomogę lutealną (czyli teraz niski progesteron)? Czy nie wiadomo skąd to się wzięło? Bo i tak czasem bywa.

Ciężko by było bez niego. Zwłaszcza, że są takie dni, że potrzebuję więcej odpocząć.Ale fajowo że ktoś z końca miesiąca
Ja wg Om mam termin na 31 maja a na usg 2 czerwca.
Przy takim maluchu to pomoc męża niezbędnadobrze że możesz na niego liczyć
iwona0604
Hej. Dołączam do Waszego grona :-) Termin mam na 30.05.2026 r. Proszę o wpisanie mnie na listę. Aktualnie 6 tydzień skończony. W tym tygodniu lekarz potwierdził ciążę. Jest już i serduszkoCiąża zagrożona, ale wyjdziemy na prostą z Maleństwem
. Na pokładzie roczne Dzieciątko i kochany Mąż. W planach - odstawienie dziecka od kp i może wysłanie do żłobka. Miło mi Was poznać
![]()
Hej

Ale dość podobnie, dużo zdrówka i siły przesyłamy

reklama
aleks_
Ja mam, w poprzedniej ciąży kupiłam. Ale użyłam może raz czy dwa. Drugi raz bym nie kupiła.Ja tak samo 4 tyg będą w Nast piątek i potem we wtorek prenatalne . Boje się cholernie
A tak dziewczyny z innej beczki ... Kupuję któras detektor ? Zastanawiam się nad kupnemkiedyś to nie myślałam o tym ale teraz jakoś tak po tych stratach i człowiek starszy (37 ) to przez myśl przechodzi a może kupię ?!
![]()