reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja w pierwszej ciąży jak poszłam na NFZ, to się tak nasłuchałam, a to że ona mi nie da zwolnienia bo ona nie daje, a to że skierowanie na badanie ŁASKAWIE DA, ale nie jestem jej pacjentką to nie powinna i wgl....kurrr człowiek odprowadza składki a i tak chodzi prywatnie bo problem jest, żeby uzyskać coś, co mu się należy....w tej ciąży nawet nie podchodzę do NFZ...🙄

Ojej, a ja też chciałam na NFZ spróbować tym razem, bo mam obok domu, nie musiałabym nigdzie jeździć 😬 Mam nadzieję, że lepiej to będzie u mnie wyglądać 🫣 Bo poprzednią prowadziłam prywatnie z Medicover (w placówce współpracującej) i byłam średnio zadowolona, co prawda L4, wszystkie skierowania zawsze na tip top ale musiałam jeździć na wizyty kawałek i często zdarzało się, że 2 godziny czekałam na poczekalni, tyle ludu…

reklama
Witam dziewczyny:) podczytuje Was ale postanowiłam dołączyć po pierwszej wizycie :) termin mam na 4 czerwca. Om 28.08, dzis byłam na wizycie i jest wszystko pięknie, jest serduszko ❤️! Bardzo się stresowałam , za mną jedno poronienie, 5 zdrowych ciąż. To będzie nasze 6 dziecko:) mam 36 lat. Pozdrawiam Was i trzymam
Kciuki za każdą!

Cześć dziewczyny, miałam nie robić bety i czekać na wizytę u lekarza, która wypada za tydzień w środę, ale nie wytrzymałam i pojechałam. Robię codziennie testy i one w ogóle nie ciemnieją, mam wrażenie że wręcz przeciwnie :( jestem już po biochemach więc obawiam się że będę miała powtórkę. Wiem, że nie powinno się sprawdzać wieku ciąży na podstawie wybarwienia kreski, ale jakoś mnie to niepokoi. Czy u was krechy na teście wychodzą grube i wyraźne? Według OM u mnie dzisiaj 5+2 więc już powinny być mocno widoczne chyba

Cześć dziewczyny, miałam nie robić bety i czekać na wizytę u lekarza, która wypada za tydzień w środę, ale nie wytrzymałam i pojechałam. Robię codziennie testy i one w ogóle nie ciemnieją, mam wrażenie że wręcz przeciwnie :( jestem już po biochemach więc obawiam się że będę miała powtórkę. Wiem, że nie powinno się sprawdzać wieku ciąży na podstawie wybarwienia kreski, ale jakoś mnie to niepokoi. Czy u was krechy na teście wychodzą grube i wyraźne? Według OM u mnie dzisiaj 5+2 więc już powinny być mocno widoczne chyba
Ja bym się nie sugerowała kolorem kreski. U mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i w tej kreski blade, załączam zdjęcia.

Załączniki

• IMG_2588.jpeg
    IMG_2588.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 53
  • IMG_2722.jpeg
    IMG_2722.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 51
Ojej, a ja też chciałam na NFZ spróbować tym razem, bo mam obok domu, nie musiałabym nigdzie jeździć 😬 Mam nadzieję, że lepiej to będzie u mnie wyglądać 🫣 Bo poprzednią prowadziłam prywatnie z Medicover (w placówce współpracującej) i byłam średnio zadowolona, co prawda L4, wszystkie skierowania zawsze na tip top ale musiałam jeździć na wizyty kawałek i często zdarzało się, że 2 godziny czekałam na poczekalni, tyle ludu…
Myślę, że spróbować trzeba, może akurat będzie ok😊 po prostu opisałam swoje przykre doświadczenia 😅

uważam, że warto sprawdzić betę dwa razy (przyrost), więc moim zdaniem dobrze robisz :)
kreski nie powinny być wyznacznikiem, a na pewno nie jedynym. ale siłą rzeczy co kilka dni ta kreska powinna być wyraźniejsza. ile tych testów zrobiłaś? o jakiej czułości i z tych samych firm?

Witam dziewczyny:) podczytuje Was ale postanowiłam dołączyć po pierwszej wizycie :) termin mam na 4 czerwca. Om 28.08, dzis byłam na wizycie i jest wszystko pięknie, jest serduszko ❤️! Bardzo się stresowałam , za mną jedno poronienie, 5 zdrowych ciąż. To będzie nasze 6 dziecko:) mam 36 lat. Pozdrawiam Was i trzymam
Kciuki za każdą!
Wow:) u mnie będzie 4 bobo i zastanawiam się jak sobie poradzę a u Ciebie 6😍
Jak sobie radzisz?:) jest trudno z taką gromadka?:D

uważam, że warto sprawdzić betę dwa razy (przyrost), więc moim zdaniem dobrze robisz :)
kreski nie powinny być wyznacznikiem, a na pewno nie jedynym. ale siłą rzeczy co kilka dni ta kreska powinna być wyraźniejsza. ile tych testów zrobiłaś? o jakiej czułości i z tych samych firm?
Kilkanaście testów zrobiłam, za każdym razem pinki superczułe te strumieniowe. Po ostatnich biochemach sobie obiecałam że nie będę się nakręcać ale chyba nie potrafię 🤣

reklama
@A1990 roznie bywa, napewno jest głośno 😀 dzieci mam w wieku 2, 5, 8, 10 i 12 lat. 3 córki i 2 synów. Jesteśmy w Edukacji domowej więc wszystkie dzieci mam w domu:) więc robić mam co , do tego 2 koty, pies i żółw 😅

Do góry