reklama

Czerwcowe mamy 2026

to zależy jaką masz historię :) ja pójdę 5+2 żeby upewnić się czy pęcherzyk jest w macicy. ale normalnie zalecają raczej w 6 skonczonym tyg żeby już było serduszko :)
w ciąży z córeczką 5+5 było już serduszko, jeszcze nie był taki szybki ten puls jak dwa tyg później ale było widać. w 5+2
przy późnej dość owulacji to wiem że nie ma jeszcze szans.
Ja mam nudną historię, pierwsza ciąża udało się w drugim cyklu starań. Teraz udało się też w drugim, a w zasadzie w pierwszym, w którym się serio postaraliśmy 😅 Cykle mam książkowe 28-30 dni 💁🏻‍♀️ Zero problemów w poprzedniej ciąży. Nie mam żadnych chorób, mam 31 lat, nudy (miejmy nadzieję) 😅 Jedyne co to ta pierwsza cesarka może tu coś bruździć 💁🏻‍♀️

reklama
Ja mam nudną historię, pierwsza ciąża udało się w drugim cyklu starań. Teraz udało się też w drugim, a w zasadzie w pierwszym, w którym się serio postaraliśmy 😅 Cykle mam książkowe 28-30 dni 💁🏻‍♀️ Zero problemów w poprzedniej ciąży. Nie mam żadnych chorób, mam 31 lat, nudy (miejmy nadzieję) 😅 Jedyne co to ta pierwsza cesarka może tu coś bruździć 💁🏻‍♀️
to cudownie ❤️ więc nie ma wskazań do jakiejś super wczesnej wizyty. pewnie tą serduszkową wystarczy przy dobrych przyrostach.

nie wiem jakim cudem przeoczyłam Twój wpis :( Rany, tak mi przykro, że masz taki stres. jakie są zalecenia oprócz progesteronu? ten stan jest odwracalny, tak?
W sumie żadne. Lekarka kazała mi normalnie funkcjonować.
Powinno się wchłoną albo oczyścić, więc mogę spodziewać się plamienia. W pierwszej ciąży miałam to samo i wszystko skończyło się dobrze

reklama
Dzień dobry!
Moja "przygoda" z ginekologiem na NFZ nie zaczyna się najlepiej - wizyta odwołana na 1,5 godziny przed jej terminem. Na szczęście mam umówioną wizytę na czwartek w innym miejscu (chciałam porównać dwa miejsca i wybrać to, które mi bardziej odpowiada 🫣).
Ja w pierwszej ciąży jak poszłam na NFZ, to się tak nasłuchałam, a to że ona mi nie da zwolnienia bo ona nie daje, a to że skierowanie na badanie ŁASKAWIE DA, ale nie jestem jej pacjentką to nie powinna i wgl....kurrr człowiek odprowadza składki a i tak chodzi prywatnie bo problem jest, żeby uzyskać coś, co mu się należy....w tej ciąży nawet nie podchodzę do NFZ...🙄

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry