reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Kiedyś dziewczyny na fb pisały, że warto biopsję powtórzyć po poronieniu. Po dwóch to już na pewno warto.

Ja miałam prawidłowy wynik biopsji ale lekarzowi mimo wszystko nie podobał się wygląd endometrium w czasie histeroskopii i dostałam antybiotyki tylko na tej podstawie.

I wiem też z grupy na FB, że po poronieniach ciąż z przebadanymi zarodkami dziewczyny robiły badanie IPKoD w Krośnie. Może wygooglaj sobie co to jest, chociaż mam nadzieję, że nie będzie Ci potrzebne go robić.

Z immunologów ostatnio dużo dziewczyn bardzo pozytywnie wypowiada się o dr Jarosz. Że zwraca uwagę na przykład na homocysteinę. Że leczy trochę inaczej niż Paśnik czy Malinowski i czytałam historie dziewczyn, u których to rzeczywiście zdało egzamin.
Dziękuję bardzo za pomoc i podpowiedz. U dr Jarosz bylam na kosultacji,dala mi Accofil i Prograf,z tym podchodzilam do pierwszej procedury i do dwoch ostatnich transferow. Teraz mam Accofil,ale codziennie i inny lek niz Prograf. Ale to ustawione przez lekarke prowadzaca.
Musze poszuakch tych forow na fb

reklama
Tylko tutaj warto się pokusić o histeroskopię, nie samą biopsję, zwłaszcza po takiej historii i wcześniejszym polipie.
Tylko pytanie czy lekarka bedzie widziala zasadnosc... wiecie jak jest- czlowiek chodzi do nich i ufa im jesli chodzi o jakies decyzje,a nie kazdy tez lubi jak im sie cos sugeruje. Ale bede probowac,jak nie to na wlasna reke zeobie i juz

Tylko pytanie czy lekarka bedzie widziala zasadnosc... wiecie jak jest- czlowiek chodzi do nich i ufa im jesli chodzi o jakies decyzje,a nie kazdy tez lubi jak im sie cos sugeruje. Ale bede probowac,jak nie to na wlasna reke zeobie i juz
Gdyby nie widziała zasadności, to dla mnie byłoby to już lampką ostrzegawczą. Możesz zrobić dziesiątki badań, wziąć mnóstwo leków, a jeśli okaże się, że masz stan zapalny, to to wszystko na nic się nie zda bez wyleczenia go. Możesz zawsze poprosić o skierowanie ginekologa poza kliniką.

Kiedyś dziewczyny na fb pisały, że warto biopsję powtórzyć po poronieniu. Po dwóch to już na pewno warto.

Ja miałam prawidłowy wynik biopsji ale lekarzowi mimo wszystko nie podobał się wygląd endometrium w czasie histeroskopii i dostałam antybiotyki tylko na tej podstawie.

I wiem też z grupy na FB, że po poronieniach ciąż z przebadanymi zarodkami dziewczyny robiły badanie IPKoD w Krośnie. Może wygooglaj sobie co to jest, chociaż mam nadzieję, że nie będzie Ci potrzebne go robić.

Z immunologów ostatnio dużo dziewczyn bardzo pozytywnie wypowiada się o dr Jarosz. Że zwraca uwagę na przykład na homocysteinę. Że leczy trochę inaczej niż Paśnik czy Malinowski i czytałam historie dziewczyn, u których to rzeczywiście zdało egzamin.
Miałam przyjemność współpracować z panią dr i polecam :) ona przyjmuje tylko stacjonarnie

reklama
Odbiegnę trochę od tematu porodów ;)

Mamy w najbliższym czasie jakieś punkcje, transfery, oczekiwanie na wyniki?
Ja przeleczyłam (mam nadzieję!) stan zapalny po histero, czekam na miesiączkę, która w ciągu tygodnia powinna przyjść, i próbujemy działać... Może to będzie piękna końcówka roku.

Jak reszta?
Miałam wczoraj punkcję. Jutro zadzwoni lekarz i powie czy transfer w sobotę czy w poniedziałek 🤞

Do góry