reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Hej, czytam o tych prenatalnych i się trochę zaczęłam zastanawiać.. W poniedziałek mam prenatalne + test Pappa na 10:20, ale idę prywatnie. Pani przez telefon nie mówiła, że muszę dodatkowo jechać na pobranie krwi. Zaczęłam się stresować. 😅 Chyba, że prywatnie to inaczej wygląda? 😊
Ja robie bez papa samo usg więc nie wiem jak jest inaczej:D

reklama
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych, bo trochę się gubię. Jestem umówiona na USG prenatalne, skierowanie od swojego lekarza też mam. W internecie czytam, że zazwyczaj jest połączenie USG + wyniki z krwi (test pappa?). I tak się od kilku dni zastanawiam, czy trzeba się jakoś osobno umawiać na pobranie krwi, żeby przyjść już z wynikami? Czy też wyniki z krwi nie są obowiązkowe i może być samo USG?
Wizytę u swojego lekarza mam kilka dni przed prenatalnymi i boję się, że to już będzie za późno, żeby zdążyć z pobraniem krwi.
Ja na pobranie krwi idę 7 dni przez badaniem USG prenatalnym.

Dziewczyny, obudziłam sie z mocnym bólem gardła i glowy, bede miała teleporadę z internistą, czy on moze mi wystawic l4 juz kodem ciążowym? Moze głupie pytanie, ale nie mam doświadczenia. Ciąża 8+3 potwierdzona (wrzucę zaświadczenie o ciąży na panel pacjenta w Luxmedzie, to lekarz bedzie widział).
Tak może

Siedzę właśnie w punkcie pobrań, bo mam krzywą glukozową do zrobienia. Wypiłam ten roztwór beż problemu, nawet się zastanawiałam przez chwilę dlaczego cześć osób mówi, że tego się nie da przełknąć. Myślę sobie: pikuś, nie takie slodkie rzeczy się jadło 🙈
No to od 30 min siedzę i robię wszystko, żeby tego świństwa nie zwrócić...

Dziewczyny, obudziłam sie z mocnym bólem gardła i glowy, bede miała teleporadę z internistą, czy on moze mi wystawic l4 juz kodem ciążowym? Moze głupie pytanie, ale nie mam doświadczenia. Ciąża 8+3 potwierdzona (wrzucę zaświadczenie o ciąży na panel pacjenta w Luxmedzie, to lekarz bedzie widział).
Mnie rodzinny dał ciążowe l4 na infekcje jak pokazałam mu kartę ciąży

Hej, czytam o tych prenatalnych i się trochę zaczęłam zastanawiać.. W poniedziałek mam prenatalne + test Pappa na 10:20, ale idę prywatnie. Pani przez telefon nie mówiła, że muszę dodatkowo jechać na pobranie krwi. Zaczęłam się stresować. 😅 Chyba, że prywatnie to inaczej wygląda? 😊
Ja tak samo jestem umówiona na 5.12 na prenatalne do Łodzi prywatnie, bo chodzę też prywatnie do ginekologa, i nic mi nie mówili o dodatkowym pobraniu krwi i już sama nie wiem co zrobić, może tam zadzwonię i dopytam ;)

Ja mam prenatalne na godz. 16.20, a Pani w rejestracji na 13:00 kazała mi jechać na pobranie krwi do laboratorium współpracującego z pracownią badań prenatalnych, zeby wyniki byly do tej godziny. Więc to chyba dość szybko sprawdzają, oczywiście wszystko zależne jest od laboratorium, podpytaj moze w rejestracji gdzie będziesz miała robione prenatalne.
Jak dobrze, że jest to forum! Zadzwoniłam, dopytałam i mam przyjechać ok tydzień przed USG (wtedy będą wyniki od razu podczas USG) lub pół godziny przed umówioną wizytą, ale wtedy będę dłużej czekać na całość wyników prenatalnych.

reklama
Do góry