reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja mam prenatalne na godz. 16.20, a Pani w rejestracji na 13:00 kazała mi jechać na pobranie krwi do laboratorium współpracującego z pracownią badań prenatalnych, zeby wyniki byly do tej godziny. Więc to chyba dość szybko sprawdzają, oczywiście wszystko zależne jest od laboratorium, podpytaj moze w rejestracji gdzie będziesz miała robione prenatalne.

Nie chcę Cię martwić ale na te wyniki czekałam od soboty dostałam dopiero w środę podobno czas oczekiwania to 3/5 dni roboczych 🫣🤯

reklama
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych, bo trochę się gubię. Jestem umówiona na USG prenatalne, skierowanie od swojego lekarza też mam. W internecie czytam, że zazwyczaj jest połączenie USG + wyniki z krwi (test pappa?). I tak się od kilku dni zastanawiam, czy trzeba się jakoś osobno umawiać na pobranie krwi, żeby przyjść już z wynikami? Czy też wyniki z krwi nie są obowiązkowe i może być samo USG?
Wizytę u swojego lekarza mam kilka dni przed prenatalnymi i boję się, że to już będzie za późno, żeby zdążyć z pobraniem krwi.
W pierwszej ciazy lekarz od prenatalnych powiedział, że ważne jest aby zrobić usg i pobrać krew w jednym czasie. Na wynik krwi czekałam chyba 5 dni, później po kilku następnych dostałam mailowo wynik całego prenatalnego wraz z uwzględnieniem usg no i krwi oczywiście.

Nie chcę Cię martwić ale na te wyniki czekałam od soboty dostałam dopiero w środę podobno czas oczekiwania to 3/5 dni roboczych 🫣🤯
Moja koleżanka miala robione w tym samym miejscu parę miesięcy temu i wszystko jest tego samego dnia. Laboratorium jest na miejscu i wyniki spływają do lekarza na czas usg, na którym dostaję pelny wynik badania. Potwierdzone info. Jak widac, wszystko zalezy od miejsca.

W poradni, gdzie mnie skierowano umówiono dwa osobne terminy - pobranie krwi na około tydzień przed usg, żeby były już gotowe. Wyniki ma mi przekazać lekarz w trakcie tej drugiej wizyty.

Do góry