• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Właśnie dziewczyny jeśli macie jakieś złote rady na wyprawkę dla letniego dziecko to bardzo proszę bo pomimo że to moje 6 dziecko to pierwsze letnie 😀 z czego niesamowicie się cieszę. Dzieci mam z jesieni wszystkie :)
Przewiewna gondola, ciuszki lekkie i oddychające. Wełniany kocyk, który super się sprawdza jak jest ciepło i zimno
Syna mam majowego i jego pierwsze lato było mega upalne. Ciężko było :/

reklama
Ja to się teraz czuję jak mama pierwszego dziecka i to jeszcze córeczka będzie nie wiem jak ją obsłużyć 😅 ubranka po synkach już dawno poszły w świat bo mają 11 i 9 lat nic nie mam dla takiego maluszka
Heh, to masz podobnie jak u mnie. Jak się nowy maluch narodzi, to moje chłopaki będą mieć 11 i 8.
Ja trzymam kciuki, że też się u mnie dziewczynka okaże, ale to może na usg za kilka tygodni się dowiem.

Brawurka,
świetnie że krwiak się zmniejsza :)

Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi - prawdopodobnie robili test PAPP-A , bo większość innych badań mam zrobione.
W przyszłym tygodniu czekam na USG genetyczne - to będzie już 13 albo nawet 14 tydzień. Wizyta w czwartek, a ja już nie mogę się doczekać.
Jeszcze na prywatnej wizycie u ginekolog dostałam zlecenie na cały szereg dodatkowych badań. Z tego powodu w przyszłym tygodniu idę znów na pobranie krwi.

W tej chwili mam ciążę prowadzoną na NFZ i prywatnie i każdy chce mnie widzieć co 4 tygodnie, co w praktyce wychodzi że co 2 tygodnie jestem na wizycie.... Z jednej strony uważam, że to już dużo (chociaż fajnie widzieć tak często maleństwo), z drugiej nie chcę rezygnować z wizyt na NFZ bo przynajmniej nie muszę za wszystko płacić.

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych, bo trochę się gubię. Jestem umówiona na USG prenatalne, skierowanie od swojego lekarza też mam. W internecie czytam, że zazwyczaj jest połączenie USG + wyniki z krwi (test pappa?). I tak się od kilku dni zastanawiam, czy trzeba się jakoś osobno umawiać na pobranie krwi, żeby przyjść już z wynikami? Czy też wyniki z krwi nie są obowiązkowe i może być samo USG?
Wizytę u swojego lekarza mam kilka dni przed prenatalnymi i boję się, że to już będzie za późno, żeby zdążyć z pobraniem krwi.

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych, bo trochę się gubię. Jestem umówiona na USG prenatalne, skierowanie od swojego lekarza też mam. W internecie czytam, że zazwyczaj jest połączenie USG + wyniki z krwi (test pappa?). I tak się od kilku dni zastanawiam, czy trzeba się jakoś osobno umawiać na pobranie krwi, żeby przyjść już z wynikami? Czy też wyniki z krwi nie są obowiązkowe i może być samo USG?
Wizytę u swojego lekarza mam kilka dni przed prenatalnymi i boję się, że to już będzie za późno, żeby zdążyć z pobraniem krwi.
Ja mam prenatalne na godz. 16.20, a Pani w rejestracji na 13:00 kazała mi jechać na pobranie krwi do laboratorium współpracującego z pracownią badań prenatalnych, zeby wyniki byly do tej godziny. Więc to chyba dość szybko sprawdzają, oczywiście wszystko zależne jest od laboratorium, podpytaj moze w rejestracji gdzie będziesz miała robione prenatalne.

reklama

Generalnie wszystko zależy gdzie robisz bo czasem pobierają w dniu USG i wtedy czekasz na ryzyka około tygodnia. Ja mam prenatalne jutro i wyniki z krwi już mam bo lekarz mi powiedział że mogę sobie je pobrać wcześniej i od razu będę mieć wynik w dniu wizyty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry