Czy rotawirus moze powodowac wczesne poronienie? Dzis bylam na kontroli po ciazy biochemicznej, lekarz pytal czy nie mialam zadnej infekcji, ja nie mialam, ale corka miala rotawirusa gdy dowiedzialam sie o ciazy, a kilka dni pozniej przyszlo krwawienie. Zdziwilam sie, ale moze cos w tym jest
mial ktos podobna sytuacje?
reklama
PasiastyOgon
Moderator
U nas akurat na samym początku ciąży/po owulacji dzieci przyniosły do domu rumień zakaźny z przedszkola, który też złapałam. Skończyło się ciążą biochemiczną. Od lekarza usłyszałam, że najczęściej na tak wczesnym etapie utrata ciąży następuje na skutek jakiś nieprawidłowości genetycznych i uszkodzeń. Do tej pory jakoś wiążę to z tym rumieniem....Czy rotawirus moze powodowac wczesne poronienie? Dzis bylam na kontroli po ciazy biochemicznej, lekarz pytal czy nie mialam zadnej infekcji, ja nie mialam, ale corka miala rotawirusa gdy dowiedzialam sie o ciazy, a kilka dni pozniej przyszlo krwawienie. Zdziwilam sie, ale moze cos w tym jestmial ktos podobna sytuacje?
Zestresowana13
Fanka BB :)
Myślę że lekarzowi chodziło najpewniej o to że infekcje w Twoim organizmie mogą powodować że organizm "odrzuca" zarodek ale zazwyczaj powodują to ciężkie infekcje typu np grypa czy infekcje intymne ale napewno nie miało to związku z rota i to i Twojej córki