reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

@czubaczeq jak się masz? Jak badania w szpitalu?
Hej :) wyszłam dzis że szpitala, zwiększyli mi po prostu dawkę dopegytu i mam się oszczędzać. Nie dostałam wypisu więc nie wiem jak wyniki wszystkich badań ale na pewno powiedział że ponoć jestem po cytomegalii ale wszystko było na szybko załatwiane bo mieli dzisiaj kocioł. Miałam na odchodne USG przez brzuszek już i dostałam zdjęcia pamiątkowe :D dzidzia sobie majta rączkami i nóżkami. 6 grudnia mam USG genetyczne i pappa a 16 grudnia kolejna wizyta 🥹♥️

Załączniki

• IMG_20251121_122024.jpg
    IMG_20251121_122024.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 48
reklama
Hej :) wyszłam dzis że szpitala, zwiększyli mi po prostu dawkę dopegytu i mam się oszczędzać. Nie dostałam wypisu więc nie wiem jak wyniki wszystkich badań ale na pewno powiedział że ponoć jestem po cytomegalii ale wszystko było na szybko załatwiane bo mieli dzisiaj kocioł. Miałam na odchodne USG przez brzuszek już i dostałam zdjęcia pamiątkowe :D dzidzia sobie majta rączkami i nóżkami. 6 grudnia mam USG genetyczne i pappa a 16 grudnia kolejna wizyta 🥹♥️
W sensie, że będąc w tej ciąży miałaś cytomegalię czy ogólnie, że już jesteś po zakażeniu pierwotnym?

Ja niestety nie pomogę bo na cukrzycy się kompletnie nie znam.. nigdy nie miałam.

Mam tak okropną cerę że czuję się jakbym miała 15 lat.. ja ogólnie mam tendencję do trądziku jak tylko sobie pozwolę na odrobinę słodkiego dlatego nie jem prawie wcale.. a teraz w ciąży całkowicie ograniczyłam ale to pewnie wina hormonów.. ech no cóż ratuje się maseczkami, kremami z dobrym skladem
Itd ale już nic więcej nie zdziałam..
Też się czuję jak nastolatka z pierwszym trądzikiem na twarzy 😂 raczej nigdy nie miałam tego problemu i jak coś wychodziło to sporadycznie, czasem przed miesiączką. Natomiast od dwóch tygodni około no to nastolatka pełną gębą i to nie chce zejść, nie da się wycisnąć (trochę się zmiejszyły) ale nadal widać i czuć pod palcem, ahhh chyba hormony 😝

reklama
Do góry