reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Dziewczyny, proszę wysłuchajcie, ale nie oceniajcie - już fantazjuję o l4 ciążowym 😳
Z jednej strony rozumiem 🥹😁 i sama o tym myślę, bo nie czuje się w ogóle
W sumie Ty po Nowym Roku z potwierdzona ciąża to pewnie byś dostała zwolnienie
Ja w donoszonej ciąży pracowałam do chyba 17 czy 18 tygodnia teraz chciałam podobnie

reklama
Tak. W każdej ciąży miałam wysokie wartości, wszystko pięknie rosło, także u mnie to już żaden wyznacznik 😢
Tak, tak pamiętam
Bardziej chodziło mi w kontekście, że może po prostu niska beta i trzebaby było czekać na zarodek. Ale prawda taka, że kobieta zawsze czuje najlepiej 🥲🥺 bardzo mi przykro, naprawdę, że kolejny raz Was to spotkało 🫂

@Smolna Bardzo mi przykro :( Nie chcę dawać Ci złudnej nadziei ani pocieszać, bo zapewne żadne słowa nie przyniosą teraz ukojenia, ale mimo wszystko proszę, postaraj się poczekać na badania i USG. Może mimo Twoich doświadczeń jeszcze nie wszystko stracone, trzymam za Was kciuki <3

Ja mam za sobą całkowicie bezsenną noc i właściwie nie wiem co było powodem, ale dzisiaj czuję się wykończona. Co do pracy, to u mnie tym razem złożyło się tak, że nie pracuję (jestem ze starszą córką w domu), w poprzedniej ciąży skończyłam pracować 2 miesiące przed terminem porodu i teraz wiele bym dała za to żeby być w pracy, jakoś czułam, że mam więcej sił niż kiedy jestem w domu :D Ale tak nam się życie i plany ułożyły, że miałam możliwość zostać z córką, planowaliśmy też mała rożnicę wieku, więc nie było sensu żebym "na chwilę" wróciła do pracy

Ja mam za sobą całkowicie bezsenną noc i właściwie nie wiem co było powodem, ale dzisiaj czuję się wykończona. Co do pracy, to u mnie tym razem złożyło się tak, że nie pracuję (jestem ze starszą córką w domu), w poprzedniej ciąży skończyłam pracować 2 miesiące przed terminem porodu i teraz wiele bym dała za to żeby być w pracy, jakoś czułam, że mam więcej sił niż kiedy jestem w domu :D Ale tak nam się życie i plany ułożyły, że miałam możliwość zostać z córką, planowaliśmy też mała rożnicę wieku, więc nie było sensu żebym "na chwilę" wróciła do pracy
To prawda, ja na zwolnieniu byłam mega leniwa, brak organizacji no przecież miałam czas 🙈 teraz ze starszym dzieckiem w domu wiadomo jest inaczej.

Znam to… zawsze chciałam pracować jak najdłużej. W pierwszej ciąży ostatniego maila puściłam tydzień przed porodem. W tej straconej miałam zamiar pracować do połowy (bo wtedy przegięłam). I teraz też chciałam. A tym razem cieszę się, że w poniedziałek pracuje tylko do 12, a potem urlop do 7.01, bo czuję się bardzo źle.
O mamo - pracowanie do tygodnia przed porodem, podziwiam! Ja też urlopuję mniej więcej do 7.01 (
Z jednej strony rozumiem 🥹😁 i sama o tym myślę, bo nie czuje się w ogóle
W sumie Ty po Nowym Roku z potwierdzona ciąża to pewnie byś dostała zwolnienie
Ja w donoszonej ciąży pracowałam do chyba 17 czy 18 tygodnia teraz chciałam podobnie
Moja lekarka ma szeroki gest w wypisywaniu l4, ale tego 5.01 napewno się nie zdecyduję. Jesli będzie wszystko dobrze, to dopiero po badaniach NIfty skorzystam - oczywiście o ile będą wskazania.

Ja tak żartuję trochę, ale stresuje mnie moja praca. Mam bardzo napięty projekt, go-live szykowany jest na połowę roku przyszłego. I właściwie im dalej w las tym będzie intensywniej. I jeśli pójdę na l4 w kwietniu-maju to będzie baaaaardzo nie fair w stosunku do projektu, bo na dwa miechy przed największym młynem ktoś będzie musiał przejąć moje zadania. Jeśli pójdę w styczniu, lutym, też w sumie będzie na fair 🤡 z punktu widzenia pracy to zły czas, ale praca nie jest najważniejsza, prawda? 😁😁
Ja tez, tym bardziej ze pracuje w sklepie spozywczym...
jakieś plany co do daty, preferencje? 😁
To prawda, ja na zwolnieniu byłam mega leniwa, brak organizacji no przecież miałam czas 🙈 teraz ze starszym dzieckiem w domu wiadomo jest inaczej.
mi się wydaje ze będę miała tyyyyle rzeczy fajnych do robienia na l4. Przede wszystkim syn do przedszkola będzie chodził na 8:30 a nie 9, i nie będzie tam siedział niemalże do 17. :/

Hej, poczytuje Was od 2 dni i mimo obaw postanawiam dołączyć nieśmiało 😀
Termin na 21.08 z OM ale moim zdaniem będzie młodsza ciaza.
Mam już 4,5 letniego syna, po drodze 2 wczesne poronienia, jedno z nich 3 mce temu.
Trochę to dziwne, boję się cieszyć, póki co beta rośnie ok, ale w sobote dopiero bylo 418.
Wizyta usg 5.01, mam nadzieję ze do tego czasu nic złego się nie wydarzy.

@Smolna Trzymam kciuki by mimo wszystko bylo dobrze, przytulam ✊🏻

O mamo - pracowanie do tygodnia przed porodem, podziwiam! Ja też urlopuję mniej więcej do 7.01 (

Moja lekarka ma szeroki gest w wypisywaniu l4, ale tego 5.01 napewno się nie zdecyduję. Jesli będzie wszystko dobrze, to dopiero po badaniach NIfty skorzystam - oczywiście o ile będą wskazania.

Ja tak żartuję trochę, ale stresuje mnie moja praca. Mam bardzo napięty projekt, go-live szykowany jest na połowę roku przyszłego. I właściwie im dalej w las tym będzie intensywniej. I jeśli pójdę na l4 w kwietniu-maju to będzie baaaaardzo nie fair w stosunku do projektu, bo na dwa miechy przed największym młynem ktoś będzie musiał przejąć moje zadania. Jeśli pójdę w styczniu, lutym, też w sumie będzie na fair 🤡 z punktu widzenia pracy to zły czas, ale praca nie jest najważniejsza, prawda? 😁😁

jakieś plany co do daty, preferencje? 😁

mi się wydaje ze będę miała tyyyyle rzeczy fajnych do robienia na l4. Przede wszystkim syn do przedszkola będzie chodził na 8:30 a nie 9, i nie będzie tam siedział niemalże do 17. :/
Czyli IT?
Ja pracowałam wtedy niby do końca, a z drugiej strony nie powiedziałam jednego: ostanie miesiące pracowałam tylko maks 4h dziennie ;)

reklama
Hej, poczytuje Was od 2 dni i mimo obaw postanawiam dołączyć nieśmiało 😀
Termin na 21.08 z OM ale moim zdaniem będzie młodsza ciaza.
Mam już 4,5 letniego syna, po drodze 2 wczesne poronienia, jedno z nich 3 mce temu.
Trochę to dziwne, boję się cieszyć, póki co beta rośnie ok, ale w sobote dopiero bylo 418.
Wizyta usg 5.01, mam nadzieję ze do tego czasu nic złego się nie wydarzy.

@Smolna Trzymam kciuki by mimo wszystko bylo dobrze, przytulam ✊🏻
Hej hej! 😁 😁 dobrze, że z nami jesteś!
Czyli IT?
Ja pracowałam wtedy niby do końca, a z drugiej strony nie powiedziałam jednego: ostanie miesiące pracowałam tylko maks 4h dziennie ;)
tak IT, jestem tech Leadem w dużym projekcie 🥶🥶🥶

Do góry