reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na becie i tak to wygląda:

19.12 26658,05 mUI/ml
22.12 55358,19 mUI/ml

Co myślicie? W kalkulatorze pokazuje poniżej normy, przyrost 54%, raczej beta nie spadła a rośnie, tylko trochę wolniej. Nie wiem czy coś nie tak, czy te wartości już rosną wolniej na tym etapie… właściwie to nic się nie dowiedziałam, tyle, że jeszcze nie ma spadku, nawet zaczęłam mieć cień nadziei 🥲 teraz już tylko usg mi powie, bo beta może dalej rosnąć mimo obumarcia ciąży :( plamię dalej, ilości bez zmian

reklama

19.12 26658,05 mUI/ml
22.12 55358,19 mUI/ml

Co myślicie? W kalkulatorze pokazuje poniżej normy, przyrost 54%, raczej beta nie spadła a rośnie, tylko trochę wolniej. Nie wiem czy coś nie tak, czy te wartości już rosną wolniej na tym etapie… właściwie to nic się nie dowiedziałam, tyle, że jeszcze nie ma spadku, nawet zaczęłam mieć cień nadziei 🥲 teraz już tylko usg mi powie, bo beta może dalej rosnąć mimo obumarcia ciąży :( plamię dalej, ilości bez zmian
To mi mowi AI
Beta-hCG powinno podwajać się co około 48-72 godziny (2-3 dni) we wczesnej ciąży, aż do osiągnięcia poziomu ok. 6000 mIU/ml, po czym tempo przyrostu zwalnia i podwojenie może trwać dłużej, nawet do 96 godzin.
Jak beta rosnie to ja bym nie tracila nadzieji 🫂

Uhaaaa, to wleciały dwa pierwsze serduszka 🥰 ❤️

Ja dalej faza drzemek - nawet takie 10 minutowe ratują mnie, mam dwa takie momenty w ciągu dnia ze mnie odcina i uczucie zimna spotęgowane. Mega to jest ciekawe dla mnie jak organizm działa 😁
Mi tez sie chce ciagle spac i jestem zmeczona 😴 na dodatek powoli zaczynaja sie mdlości 🤢

19.12 26658,05 mUI/ml
22.12 55358,19 mUI/ml

Jak na tak wysokie wartości to beta przyrasta naprawdę dobrze 🤔 a kiedy planujesz iść na kontrolne USG? Jaką dawkę luteiny dostałaś?

Jak na tak wysokie wartości to beta przyrasta naprawdę dobrze 🤔 a kiedy planujesz iść na kontrolne USG? Jaką dawkę luteiny dostałaś?
Najwcześniej polecali mi 27go, u swojego gina mam na 2.01, może dam mu znać i będzie mógł jakoś wcześniej przyjąć… a luteiny biorę 200mg 2x dziennie

Najwcześniej polecali mi 27go, u swojego gina mam na 2.01, może dam mu znać i będzie mógł jakoś wcześniej przyjąć… a luteiny biorę 200mg 2x dziennie
Wiesz luteina to produkt, którego z tego co wiem lekarze nie rozdają od tak, mogę się mylić oczywiście. Niemniej jednak jakby Cię chcieli spławić to prędzej daliby duphaston, który to zapisują jak cukiereczki pudrowe. Jesli masz tylko jakąkolwiek możliwość to idź na wizytę do lekarza, niekoniecznie swojego, może nawet lepiej jakiegoś obcego, który oceni swoim okiem co w tej macicy jest 🥺

19.12 26658,05 mUI/ml
22.12 55358,19 mUI/ml

Lekarzem nie jestem, ale pamiętam właśnie z mojej poprzedniej ciąży, że ginekolog tłumaczyła mi, że ten wzrost może się spowolnić. Przykro mi z powodu plamienia, odczuwasz przy tym takiej bóle? (Oczywiście nie odpowiadaj, jeśli to zbyt prywatne dla Ciebie pytanie)

reklama
Do góry