reklama

Sierpniowe mamy 2026

Na mnie działają jedynie tabletki Bonjesta. Z tym, że są na receptę i są bardzo drogie, 160-190zl za 20 tabletek. Bierze się je jedną lub dwie dziennie. Żadne herbatki, imbir, gumy, kwaśne rzeczy, jedzenie przed wstaniem i inne sposoby nie działały. Jestem na jednej tabletce i na początku było super, z upływem czasu mdłości wracają, teraz zemdli mnie tak 2-3 razy dziennie. Chyba powinnam zwiększyć dawkę, ale póki jeszcze jakoś funkcjonuję to nie chcę brać więcej, bo potem ciężko się z nich schodzi
Ja mieszkam w UK ale w styczniu będę w Polsce. Chcę umówić się na wizytę, może coś poradzą. Trzymaj się ❤️. Mam nadzieję że to mdłościowe szczęście nas wkrótce minie !

reklama
Ja dzis mialam konsultacje telefonicza wynikow badan z moja endo, mam tsh 2,5 ginek powiedzial ok, ale ona jednak zwieksza mi dawke euthyroxu zeby bylo blizej 1. Taka przyjemnosc stowka, ale dobrze ze nie musze poki co jechac na wiztyte, bo mam 100 km do niej 😆

A ona cię będzie do końca prowadziła, czy musisz i tak poszukać innego lekarza za jakiś czas?

Współczuję przeżyć. Teraz pewnie będziesz to ciągle miała z tyłu głowy. Kiedy masz tę kolejną wizytę?

Generalnie mogłaby mi prowadzić, ale to po pierwsze wszystko by było prywatnie plus do tego dojazdy do kliniki po kilkadziesiąt km w 1 stronę, więc to disco kosztowne tym bardziej, że już majątek wydajemy na leki. Dlatego do niej ewentualnie raz na jakiś czas bym chciała, a mieć tu u siebie na miejscu jakiegoś lekarza na NFZ żeby już chociaż za te wszystkie badania nie płacić

16 stycznia mam wizytę, ale kurde zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze jednak nie poszukać kogoś na wcześniej, tylko boję się znów trafić na jakiegoś jełopa jak wczoraj 🙈
A sprawdzałaś na znanym lekarzu? Tam są dość rzetelne opinie 😊 ja zawsze sprawdzam i nigdy nie chodzę do nikogo kto ma poniżej 4, już swoje przeszłam z ginekologami i w sumie nie tylko 🤔 no do 16 stycznia sporo czasu jeszcze

16 stycznia mam wizytę, ale kurde zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze jednak nie poszukać kogoś na wcześniej, tylko boję się znów trafić na jakiegoś jełopa jak wczoraj 🙈
Ja się umówiłam na 9 do luxmedu, na 16 na miejscu na nfz (ale jedyna lekarka miała bardzo skrajne opinie - same 5 i 1 więc ciężko stwierdzić 😅) i na koniec miesiąca też na nfz w szpitalu tylko właśnie mam ponad godzinę drogi 🫣
Jak ma Cie to uspokoić to się umów 😘

reklama
Ja się umówiłam na 9 do luxmedu, na 16 na miejscu na nfz (ale jedyna lekarka miała bardzo skrajne opinie - same 5 i 1 więc ciężko stwierdzić 😅) i na koniec miesiąca też na nfz w szpitalu tylko właśnie mam ponad godzinę drogi 🫣
Jak ma Cie to uspokoić to się umów 😘
Podobno są w luxmedzie spoko lekarze 😁 ja w Warszawie w 2022 roku niestety nie spotkałam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry