reklama

Sierpniowe mamy 2026

Cześć dziewczyny 😁
Prośba - jeśli ktoś widzi, że brakuje na pierwszej stronie serduszka albo wpisanej daty - napiszcie proszę. Mam nadzieję, że wszystkie mamusie uzupełniłam.

Witam w nowym roku. U mnie sylwester spokojny - posiadówka ze znajomymi i dziećmi. Przyznam szczerze, że muszę się skupiać, żeby nie pomylić się z jedzeniem czegoś niedozwolonego w ciąży, np. Sushi. Wczoraj kilka razy lapnęłam się na tym, że prawie bym wzięła bez zastanowienia i zjadła.

O ile ciąża oszczędza mnie pod kątem mdłości, tak jutrzejszy powrót do pracy już niebardzo 🥶 stres stres stres.
Wchodzę w ten nowy rok z postanowieniem ruchuuuu, sportu w miarę możliwości, spacerów. Jedynie ta senność jest mocnym przeciwnikiem 😁

:) Dolaczam do Was.
Jestem Ula I mieszkam w Wielkiej Brytanii, to moja druga ciaza, termin wypada mi z obliczen na 26go sierpnia, a pierwsza wizyte potwierdzajaca mam 7go stycznia, mam nadzieje, ze uslyszymy serduszko 🥰
Cześć @ulazigzak, witaj w gronie sierpniowek 😁
Wszystkiego dobrego Wam zycze, zebysmy dotrwaly do sierpnia w pelnym i wiekszym skladzie🤰 Szczesliwego nowego roku ✨
szczęśliwego!
@Bandytka_hej szefowo dwie nowe mamusie do nas dolaczyly 🤭
nadrabiam nadrabiam właśnie dwa dni nieobecności 😁
I ja tam zaczęłyście Nowy Rok? My o 2 wróciliśmy do domu i chyba zaraz wrócę do łóżka dospać trochę, normalnie nie robię drzemek, ale bardzo ciężko ostatnimi czasy wytrzymać bez większej ilości snu 😅
ja tez o 2 do domu wróciłam - zebraliśmy się z imprezki z powodu dzieci teoretycznie, ale nie wyglądały na śpiące 😁 ale ja już potrzebowałam snu - mimo, że od 15-17 miałam drzemkę w ciągu dnia 😁 i też zaraz idę na drzemkę dospać - zrobię podmiankę z moim mężem, on wstanie do dzieci a ja do ukochanego łóżka 😂 i tak to żyćko leci
Byłam na wizycie i jestem mega niezadowolona 😓
Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale lekarz stwierdził, że nie ma echa zarodka i że jest dopiero jakby zalążek zarodka. Ale jak mu wcześniej powiedziałam, że mam policystyczne jajniki i on stwierdził z głupim uśmiechem że nie ma czegoś takiego to jakoś w niego zwątpiłam. Moim zdaniem widziałam normalnie zarodek dużo większy niż na podobnym etapie po pierwszym transferze, miałam wrażenie jakby nie chciał mi potwierdzić i nie chciał szukać serduszka. Może fisiuje i wchodzę w kompetencje lekarza, ale no jakoś nie wzbudził mojego zaufania 🥺
o masakra, nie znoszę takich lekarzy Bucy - nie ma policystycznych jajników, co to za tekst :/

reklama
Szczesliwego Nowego Roku! :)
My wrocilismy przed 2 z moja niespelna dwulatka, skubana dotrwala do fajerwerek, a nawet dluzej 🎊 a potem usnela na kolanach u cioci. Ciekawe Jaki Bedzie Sylwester za rok 🤩
Ja nie odczuwam w ogole objawow ciazy na ten moment, wiec korzystam poki moge 😆
Mój czterolatek też wczoraj od 2:30 wytrzymał - nigdy tak długo nie siedział, jego max to 21, więc nie wiem co to wczoraj się wydarzyło 😁

U mnie syn przespał fajerwerki, córkę obudziły strzały, ale potem szybko zasnęła. A ja spałam ciągiem od 1:00 do 12:00 następnego dnia 😂 nie byliśmy nigdzie na imprezie, my raczej z tych typów, co wolą kisić ogóra w domu 😬 mąż już wkurzony na mnie się robi, bo z rana to on teraz ogarnia, pranie wstawia i gotuje, bo ja leżę jak zdechlak z mdłościami 🤤 chociaż dzisiaj jak tak długo pospałam to czuję się śpiewająco 🤭

My siedzielismy do 2, moja 3 latka wytrzymala do 23 , to tez dla niej rekord, odpalilismy zimne ognie i poszla spac, polnoc przespala. Mielismy byc sami z powodu bostonki ,ale jednak szwagier przyjechal ,bo zmienily mu sie plany i nie chcial sam siedziec 😆

Wszystkiego dobrego dziewczyny. Obyśmy wszystkie w sierpniu tuliły swoje upragnione maluszki ❤️
My przyjechaliśmy na sylwestra w Izery. Jesteśmy ze znajomymi z grupą dzieci, więc dzisiaj szaleliśmy cały dzień na śniegu. Ja właśnie uśpiłam syna i mi tak słabo, że chyba sama zaraz pójdę spać.

Nadrobiłam wszystkie Wasze wpisy dziewczyny. Szczęśliwego Nowego Roku i przede wszystkim zdrowia dla każdej z nas ♥
Ja przyznam, że zrobiłam mocny detoks od internetu i naprawdę odpoczęłam aż do wtorku, kiedy zaczęłam się gorzej czuć, a dzisiaj (czwartek) zdecydowałam się jechać na SOR z silnym bólem żołądka i wymiotami. Sytuacja opanowana, ktoś mi sprzedał jakiegoś wirusa 🤮 Całe szczęście troskliwie się mną zajęli i uspokoili. Przekazano nam też piękną noworoczną nowinę: serduszko pięknie i zdrowo bije ♥️♥️♥️ beta ponad 72000, ale też okazuje się, że ciąża jest o 5 dni młodsza niż z daty OM, więc zmienił nam się termin na 18.08. @Bandytka_hej czy mogę prosić o zmianę terminu i dodanie ♥️
Jechałam pełna obaw na ten SOR, ale ostatecznie wyniki i informacje bardzo mnie ucieszyły, dowiedziałam się tego, czego chciałam jeszcze przed wizytą w przyszłym tygodniu, więc wyszło na dobre. Chociaż oczywiście martwi mnie to, że przechodzę jakiegoś wirusa, ale uspokojono mnie, że z dzieckiem wszystko ok, kroplówka poprawiła moje samopoczucie i czekam na lepsze chwile. Przepisano mi też leki na wymioty, jeśli będą się utrzymywać, ale jeszcze czekam z decyzją o ich zażywaniu

Bylam na wizycie, jest serduszko ❤️😭🥹

Załączniki

• 20260102_100324.jpg
    20260102_100324.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Super ze się tak serduszka na pierwszej stronie zapełniają 😄 mnie coś bierze przeziębienie chyba 🫠 ratuje się domowymi sposobami póki co tylko herbatka owocowa z miodem 🫣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry