• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Powiedzialabym, ze polecam seks 😂😂 ale to czarny humor, a tak serio, co 2 dni w plodne, jesli nie testy owu czy tempka to przejsc sie chociaz raz na monitoring zobaczyc czy faktycznie wychwytujecie ta owu, mozna sobie sprawdzic 7dnu po czy faktycznie byla prozkiem z krwi, moze lekkie maslo maslane ale to tak na start :)
Temperatury nie chce mi sie mierzyć ale robię testy owu i chyba się sprawdzają. W lutym wyłapałam pik, seks był codziennie. Pod koniec cyklu miałam USG i było widać ciałko żółte, endometrium prawidłowe, więc pod tym względem raczej jest git… Dodatkowo mnie po owulacji od razu zaczynają pobolewać piersi i to się pokrywa z testami owu. Dzisiaj 4dpo i ledwo co mogę je dotykać 😮‍💨 Dlatego objaw ciążowy pod tytułem ciężkie i bolące piersi z widocznymi zylami to u mnie żaden objaw.

reklama
Temperatury nie chce mi sie mierzyć ale robię testy owu i chyba się sprawdzają. W lutym wyłapałam pik, seks był codziennie. Pod koniec cyklu miałam USG i było widać ciałko żółte, endometrium prawidłowe, więc pod tym względem raczej jest git… Dodatkowo mnie po owulacji od razu zaczynają pobolewać piersi i to się pokrywa z testami owu. Dzisiaj 4dpo i ledwo co mogę je dotykać 😮‍💨 Dlatego objaw ciążowy pod tytułem ciężkie i bolące piersi z widocznymi zylami to u mnie żaden objaw.
Cos tam mozesz juz po tym wiedziec, chociaz z tymi testami jest tak, ze u jednych moga sie pojawic dluzej przed, tuz przed lub nawet po jesli chodzi o pik.. albo pik bedzie, a owu nie.. dlatego najlepiej wtedy wspolzyc przez wszystkie dni plodne dla zabezpieczenia, a totalnie sciagajac stres z glowy- caly cykl co 2 dzien, wtedy nawet jak sie owu przesunie to jest pokrycie :D

A co myślicie o plamieniach przed miesiączką? Akurat od początku starań jak na złość okres bardzo wolno mi się rozkręca 😒 2-3 dni plamienia takiego brązowego zanim pojawia się docelowy okres. Wcześniej tak nie miałam, kilka godzin max dzień i okres był rozkręcony. Ginekolog powiedziała, że mogłaby mi dać progesteron ale niech sobie jeszcze trochę poplamię 🤡

A co myślicie o plamieniach przed miesiączką? Akurat od początku starań jak na złość okres bardzo wolno mi się rozkręca 😒 2-3 dni plamienia takiego brązowego zanim pojawia się docelowy okres. Wcześniej tak nie miałam, kilka godzin max dzień i okres był rozkręcony. Ginekolog powiedziała, że mogłaby mi dać progesteron ale niech sobie jeszcze trochę poplamię 🤡
Słyszałam że może się tak dziać przez niski progesteron. Zajrzyj na insta hormonalna_przestrzen. Tam dużo jest informacji na ten temat ☺️

To raczej nieprawidłowość. U mnie wskazywało na słabą fazę lutealną i niski Estriadol po owulacji 🤷‍♀️

@Spokój nadal nie ma wyników? Ja też czekam na progesteron i estriadol aż w szoku jestem bo zawsze ok 14-17 już były

Ostatnia edycja:
Okres liczy się od żywej krwi w większych ilościach. Na dodatek jeżeli to krwawienie wystąpi po 17 to jest to dzień 0 😁

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry