reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala_gorzatka- a czy Nastka nie ma dzis przypadkiem urodzinek?:confused:

Nastka wszystkiego najlepszego, duzo zdrowka, buzka!

My juz po spacerku. I w miescie tez bylismy, bo trzeba bylo jakies zakupki porobic. A tak to nuda.
Milego wieczorku :-)

reklama
i jeszcze do syli mialam napisac ze goscie - gosmi ale my jestemsy rownie wazne wiec ma nam sie tutaj nie obijac:-D;-)

No po takich słowach, to od razu muszę coś napisać, bo Martucha jeszcze mi tu przyjedzie i nagada he he :laugh2::laugh2::laugh2:

Cześć dziewczyny :-)
Dziękuję za informacje co do karmienia Waszych pociech, Alex dzięki za szybką odpowiedź.
U nas na chwilę obecną wygląda to tak:
ok. 8.30 kaszka mleczno-ryżowa (owocowa)
11.00 jakiś owoc (zazwyczaj 1/2 banana, bo to Oliwcia najchętniej zjada)
13.00 zupka jarzynowa (sama gotuję)
15.00 mięsko z warzywami
ok. 17.00 "CYCUŚ"
ok. 19.00 deserek owocowy (ze słoiczka) lub jogurcik (też ze słoiczka)
20.30 "CYCUŚ",
no i w nocy cyca ze 3, 4 razy, ale tylko troszkę. Oczywiście gdzieś tam po drodze podjada sobie chrupki kukurydziane i piję wodę mineralną, tą z HIPPa z dodatkiem soku.
Jeszcze troszkę i będziemy nasze menu zmieniać, bo za niedługo będę chciała małą odstawić od piersi.

A poza tym fajną mieliśmy dziś pogodę, więc wybraliśmy się na dłuższy spacer :tak:
Oki, muszę uciekać, bo mi moje maleństwo spokoju nie daje. Zajrzę później.
Do potem :-)

Jestem znowu :-)

Jeszcze co do spania, to ja mojego bąbelka kąpię o ok. 20, a potem Niunia idzie spać (po cycusiu oczywiście :)).
Ja to padnięta dziś jestem :sorry2: Idę zaraz wziąć prysznic i się troszkę zrelaksuję przy babskiej gazecie, kupiłam dziś Glamour - lubię od czasu do czasu poczytać te babskie ploteczki i zobaczyć co w świecie mody słychać.
Oki, zajrzę jeszcze później. Miłego wieczorku życzę :-)

syla ale ponadrabialas:-D:-D czytaj i odpoczywaj;-)(ja od gazet tez jestem uzalezniona;-))

Gosia no to jestem w szoku z ta twoja kuzynka w Holandii:wściekła/y::wściekła/y:normalnie brak kolejny raz ..
no i zmien ten swoj suwaczek bo pierwsze urodziny Nastki trwaja juz prawie pol miesiaca i nas wprowadzasz w blad:-D:-D:-D:-D

ja dalej szukam naroznika do nowej chatki i nic nie moge znalezc!! dzis juz chcialam zamowic bo czeka sie 4 tyg i du.pa!!! nic mi sie szczegolnie nie podoba:dry:
za to Nikos zaliczyl figlopark i wesole miasteczko i byl w siodmym niebie:tak::tak:

ok lece na winko i filmik bo nuda w te sobotnie wieczory...

Witam wszystkich w weekendzik.
Ja dzis cały dzien na zakupkach.Szukałam sukienki bo w nastepnym tyg lecimy do PL na wesele.Ale jak zwykle nic nie znalazłam.
Ale jestem padnieta.

Martucha dzieki ale własnie te oczy jego...No jak tam winko smakowąło,ja lubie tez wieczorkiem lameczke ale tylko białe.

Kaatrzynka s wspolczucia,ja to nie lubie jak moje dzieciaki nie maja apetytu.

Gosia ale koszmar z tym lekarzem.szok normalnie.
U nas też Natan lubi podjadac,tylko że on to wpada w ryk jak zobaczy ze my cos jemy a on nie dostal.A przeciez nie dam mu wszystkiego.

ok pa

Acha, to urodziny Nastusi byly juz miesiac temu? Ale numer!! :errr::errr::rolleyes: Ha ha ha....
Syla- wiesz, jakos sobie nie zalozylam ile bede karmic piersia. Pewnie sprobuje jak dlugo sie da, tzn moze nie do Oliwiera osiemnastki, ale tak moze do roczku? Albo 14, 16 miesiecy? Zobaczymy. A chrupki kukurydziane to Oliwier tez podjada w miedzyczasie i czasem jakis soczek tez popije. Acha i jeszcze pytanko. Gdzie kupujesz danonki? W polskim sklepie?
Mala-gorzatka- ale numer z ta Holandia, nie??? :szok::szok: Szok normalnie!

A u nas wieczor przed tv ( brytyjska tez niestety),a za chwile pewnie do lozeczka pojde, bo jakas zmeczona jestem....

Pa pa:-)

Widzę, że dziś większość z nas PADNIĘTA :-p Ja zaraz uciekam do łóżeczka.

Alex co do karmienia piersią, to ja sobie obiecałam, że tak do ok. roczku. A co do danonków, to ja nie dawałam jeszcze małej, Oliwka je jogurciki z HIPPa, które kupuję w Asda lub Boots, one są z owocami - mała bardzo je lubi. W ogóle te deserki z HIPPa tu w Anglii są fajne, bo są z dodatkiem ryżu, więc syte.

Oki, kobitki, ja uciekam spać. Dobranoc i do jutra.

Martucha- dzieki zes mnie pognala ze zmiana paseczka dla Nastusi... juz zrobione !

Alex- sorry ze wprowadzam w blad, ale o wszytsko przez ta przeprowadzke...

Izka- ja jeszcze w wiekszosci osobno gotuje nastusi, ona ma swoje posilki my swoje...ale jak cos jemy a ona chce to moge pwoiedziec ze chyba wszytsko dostaje do smakowania... tzn jak jem kaszanke to jej nie daje z lyzeczki, ale tak na chwilke poloze chlebek na kaszance zeby przeszedl zapachem i jej daje a ona szczesliwa :-D przedwczoraj dalam jej ze dwie lyzeczki czekolady na goraco na krowim mleku... co ja czekolady jej nie daje.... :-p...

no lece spac...

ps DO MAM CO MAJA DOMKI - czy macie pozakladane alarmy ?

reklama
Widzę, że dziś większość z nas PADNIĘTA :-p Ja zaraz uciekam do łóżeczka.

Alex co do karmienia piersią, to ja sobie obiecałam, że tak do ok. roczku. A co do danonków, to ja nie dawałam jeszcze małej, Oliwka je jogurciki z HIPPa, które kupuję w Asda lub Boots, one są z owocami - mała bardzo je lubi. W ogóle te deserki z HIPPa tu w Anglii są fajne, bo są z dodatkiem ryżu, więc syte.

Oki, kobitki, ja uciekam spać. Dobranoc i do jutra.

No wiec u mnie dokladnie to samo, jogurciki i deserki HIPPA, tez uwazam ze sa swietne i malemu tez smakuja. :tak::tak: A danonkow na razie nie probuje, z reszta nie wiedzialabym gdzie je kupic, tu sa 2 polskie sklepy, ale w zadnym z nich nie ma danonkow. Tak tylko z ciekawosci pytalam.

A co do alarmu, to my wynajmujemy domek, ale tutaj go nie ma zamontowanego, wiec nie mamy. A jak u Ciebie mala_gorzatka?

A ja mialam isc spac i co...? Oczy juz mi prawie lzawia ze zmeczenia, a ja siedze to na ebayu, to na allegro i jeszcze na BB, szalenstwo!!!:wink::-) Ok, juz mykam, pa...

Do góry