reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Czesc wszystkim. ja jeszcze zyje:tak:
ale ide sie polozyc zaraz bo dalej mi troche dziwnie po tych lekach .i zgaga mnie dopadla po tych tabletkach....matko.jak nie urok to ...
ja mam 25 kg do zrzucenia wiec chyba wyprzedzialm wszystkich:zawstydzona/y:rowniutkie 25....
wczoraj na poczekalni u gin siedziala dziewczyn z wczesniaczkiem urodonym w 7 miesiacy tzn 30 tyg. i teraz mial miesiac....plakac i sie chcialo jak na biedactwo patrzylam. ta mama tez taka skromna byla-siedziala tam 1.5 godz az ja wpuscilam w moje miejsce, i oczywiscie dostalam zjeby od babc ze w takim razie to teraz ja ide na koniec kolejki:szok:ale inne mnie wybronily i weszlam po tez z dzieckiem. ono bylo takie malenkie....cale czerwone, nie ruszalo nawet raczkami tylko mu tak zwisaly po bokach:-(
ak weszlam w koncu do poloznej poszlam na te ktg i polozna poprosila ta babcie ktora na mnie ryja darla...i wiecie co.dalej tam darla ze teraz toona juz czasu nie ma na wizyte i ze przeze mnie musi ja przelozyc:tak:glupi moher...sorki ale naprawde wredna baba z niej.bo ona juz 4 godziny czekala a kolejnych 10 min juz nie bedzie:laugh2::-pi poszla:tak:wstyd po prostu i chamstwo.a moja gin powiedziala ze ona nie moze ingerowac w kolejke, ze to tylko nasza dobra wola, ze musi sie reszta zgodzic, bo moze ktos nie chciec.ja nie wiedzialam ze takie baby po tym swiecie jeszcze chodza. jak ja gdzies spotkam to jej walne chyba...sorki ale agresor mi sie wlaczyl:-p

reklama
Nasze dzieciaczki dobrze znają zasady sovoir vivre (mam nadzieję, że dobrze napisałam) i wiedzą, że przychodzenie przed czasem jest mało eleganckie. Ostatnio słyszałam, ze bardziej wypada się spóźnić niż przyjść minutę za wcześnie;-)
Hmmmm mi sie wcale to stwierdzenie nie podoba:crazy::crazy::crazy::crazy:

Blondii szkoda słów. Normalnie stare baby:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dla mnie powinna byc wielka kartka kobiety w ciazy maja PIERSZEŃSTWO!!!!! A co do tej mamusi z dzidziusiem to fakt serce az sciska. Mi tez nikt nigdy nie ustapił ani nie oddał kolejki.:no::no::no:
nawet ostatnio jak byłam w sklepie Laura mi przysneła na rekach a tu kolejka a ja z zakupami:baffled: i wszyscy jakby klapki mieli. Ale mam ich gdzies:nerd:

idu powiescic pranko i do sklepu trza cos na obiad kupic

Marma trzymaj sie i kuruj
dorotko dobrze ze humor lepszy
motylek co ty wygadujesz to nie twoja wina
blond te babcie sa najlepsze zawsze się spiesza i kłóca o kolejke, są miewychowane, ładnie powiedziawszy, a w niedzielke do kociółka i udają swiete

Ja w końcu ogarnełam pokoje i umyłam podłoge, a pot mi ciurkiem lecie nie wiem czemu taki słaby mam ten tydzień, prasowanie leży, może jutro sie za nie wezme, dziś SR, więc zaraz się będe zbierac. Acha u mnie słoneczko. W przerwach wyrko i kuruje się z przeziębienia

Hej, witam czwartkowo:tak: dzis kolejny dzien do d...:wściekła/y:nic sie niechce:-(sprzatanie odkładam na kolejny dzien i prasowanie tez, zaraz zrobie cos na obiadek i przejade sie do sklepu bo oszaleje. Moj M wczoraj wrocił po pierwszym dniu pracy, ale jest fajnie:tak:jest ze mna, jestem spokojniejsza, niepodminowana, a tak to łaziłam jak bomba zegarowa:laugh2:
Blond te baby są okropne, mi tez nikt nigdy nieustapił miejsca w kolejce, zawsze udają ze niewidza i szybko sie odwracają, dobrze zrobiłas ze przepusciłas ta dziewczyne:tak:
Fajnie wam ze co niektóre znają termin porodu, ja mimo strachu i obaw chciałabym mniec juz to za sobą i tulic swojego aniołka w ramionach

Blond- dobrze zrobilaś że przepuściłaś to maleństwo a ta stara baba i tak ma kupę wolnego czasu, bo pewnie na emeryturze niech sobie przyjdzie innym razem:tak:. cieszę się że lepiej się czujesz;-)
Dorota- oj ja też bym takiego dobrego lecza zjadla:-D
Czarna- ja też nie spotkalam się z jakimiś specjalnymi przywilejami w związku z tym ,że jestem w ciąży, wszędzie się normalnie czeka w kolejkach, nikt na brzuch nie zwraca uwagi, chyba dlatego ,ze tu co trzecia kobieta jest w ciąży:-D
Motylku- nie zamartwiaj się :tak:

Ja siedzę dziś sama do 3.00 bo M w pracy a Karolina w szkole noi siedzę i Was czytam bo coś trzeba robić:-D
Rano zrobilam zakupy, kupilam sobie witaminy bo już mi się skończyły ,
potem muszę się wziąść za obiad dziś ziemniaczki z mięskiem i sosikiem i surówka do tego.
A u nas dalej dość ładna pogoda o dziwo, ale ja już nie mam nic do prania, bo wczoraj zrobiłam:tak:

Ja tam nie mam nic przeciwko żeby mała spóżniła się2-3 dni ale nie dłużej. Robie sobie porządeczki w szafkach kuchennych i teraz mam chwilkę przerwy na Was i kisielek;-)

Witajcie.

Dawno mnie nie było na forum. Dużo się działo, ale nie o tym.

Zajrzałam z ciekawości kobiecej czy już październikóweczki się porozdwajały a tu widzę, że cisza.

Myślałam, że już którejś z Was będę mogła pogratulować dzidziolka. Ale widzę, że z tym trzeba poczekać.

Boję się, bo zdaję się, że ja będę tą pierwszą, którą rozpakują.
Dziewczynki trzymajcie za mnie kciuki za tydzień w czwartek mam już być w szpitalu na badaniach a 26 rano o 9.00 mam mieć cesarkę!!:szok::szok::szok::szok:

Trochę się tego boję, bo nigdy nie miałam operacji, ale dzidzia tak uparta, że nadal położona jest pośladkowo więc nie mam innego wyjścia:rofl2:

Pozdrawiam Was cieplutko i trzymam kcuki

reklama
Witajcie czwartkowo!
Widzę, że powoli zaczynamy się niecierpliwić i już bysmy chciały by zaczęły się akcje :) Myśle, że bedziemy terminowe i punktualne i rozpakujemy się we właściwym czasie, za wczesnie też przecież źle.

Blond, dobrze, że przepusciłaś tę kobitkę, co za babsztyle! Ale tak z nimi jest! Tak samo się dzieje na przystankach, niby stoja satruszeczki zgarbione i słabe a jak tylko podjedzie autobus czy tramwaj, dostaja takiej pary w nogach, że przeskoczą wszystkich.

Czarna, ja się spotkałam kilka razy z przywilejami dla ciężarnej, w Auchan jest nawet specjalna kasa dla kobiet z widoczną ciążą, ale stoją tam wszyscy a jak ustawi się ciężarna, to inni udają ze nie widzą i nie przepuszczą. Na szczęście kasjerki są wyczulone i mnie poproszono w pierwszej kolejności na taśme z moimi zakupami,ale czułam, że inni wzorkiem chcieli mnie udusci, choć było napisane na kasie jak wół, że to kasa dla ciężarnych.

A u mnie spokój i cisza, zrobiłam porządek w szafce z papierami, rozpaliłam w kominku, by było ciut cieplej, zjadłam sałateczkę z tuńczykiem i parzę lipkę z miodem, bo cos katar mnie bierze :( A Wy jak zwykle smakołyki gotujecie :) Ja wczoraj usmażyłam mielone i mam obiad na 3 dni :)

Do góry