reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Kto chce sie załapac na nalesniczki to zapraszam a teraz juz zmykam na dobre bo dzis przegiełam z zakupami i ledwie łaze jak babcia 90 letnia :-D a do tego Wikunia sie tak rozpycha ze cały brzuch mam twardzy i mnie boli zajrze do was pózniej
A i widze ze jedna z nas nie doczeka do pazdziernika ale jak trzeba to mówi sie trudno wazne zdrowie dzidzi i mamusi, napewno bedzie dobrze nie ma co sie bac :-)

reklama
No to Asiu w Auchan przynajmniej jest ok, bo w Realu, Tesco i innych supermarketach nawet te uprzywilejowane kasy są zapchane i jeszcze miny stroją i komentarze głupie lecą jak się człowiek przeciska do początku.
Odgórnie powinien ktoś dodatkowo tam stać i nie wpuszczać - ale czy to by coś dało.
Ech ... ja tam wykorzystuje na maxa te kasy teraz i pierdzielę komentarze.
Ale kiedyś mi nerwy puszczą i będzie niemiło :crazy:
wiesz ale to chyba tylko mouje Auchan jest takie fajne bo dziewczyny pisaly ze ich juz nie.a u mnie ta dziewczyna przy kasie mowi sama ze obsluguje tylko w ciazy.bo przede mna weszli jacys dziadkowie i powiedziala ze nie obsluzy, ze moga probowac w tej obok dla inwalidow.
teraz ja po sklepach juz nie chodze wogole wiec nie wiem jak to w innych jest, ale tez bym sie nie cykala i pchala do przodu. w koncu to dla nas.
a nalesniki z serem to i ja dzisiaj chyba zrobie:tak:jesli cukier waniliowy znajde, bo bez niego nie lubie jakos.

blond doskonale Cię rozumiem z odczuciami co do tej baby z kolejki u lekarza, ja nie wiem czy niektóre z nich wogóle są tak wredne czy też reagują tak na ciężarne i mamy z maluszkami.
A macie też uczucie że często starsze panie nachalnie gapią się na brzuch? Mam czasem ochotę wysunąć takiej w szczenę
Sylwcia trzymaj się, może jednak dzidzia zdecyduje się obrócić na sam koniec

dziś rozmawiałam z kolegą którego żona leży na patologii bo jest po terminie w Gdyni i zamknęli położniczy bo jest przeładowany i odwożą głównie do mojego szpitala w Gdańsku, mam nadzieję że za miesiąc już tak nie będzie (teraz to chyba te dzieciaczki świąteczno-noworoczne się rodzą :-))

ja wlasnie po oiedzie jestem, ale jak przeczytalam o nalesnikach to znow zrbilam sie glodna. Wróic do kuchni???? Oto jest pytanie.
bylyby tego same plusy... malutka podroslaby jeszcze nalesnikach :-)

No wlasnie tez mamtakie odczucie ze sie tak gapia....ale u mnie to pewnie dlatego ze wszyscy mowia ze jak dziecko wygladam wiec pewnie sa oburzone strasznie:-Ddo tego zawsze z plecakiem chodze bo teraz mi wygodniej, jakies zakupy czy cos wiec juz wogole wygladam jekbym z liceum uciekla:-p\
a one chyba w nas widza jakas konkurencje, bo to je sie zawsze wszedzie przepuszcza i ustepuje, a tu nagle taka mloda idzie i sie panoszy:-pzapomnialy jak to bylo w ciazy chyba.
Malgorzatka na tych z serkiem to bys troche wapnia dala...wiec dalej do kuchni:)

Blond bardzo dobrze zrobiłaś. Takie babony są koszmarne.
Co do tych kas pierwszeństwa to nie zdarzyło mi się żeby ktoś chciał mnie przepuścić. W H&M ostatnio miałam taką sytuację że stoję w kolejce do kasy a za mną jakaś młoda laska. Pyta się mnie czy jej nie przepuszczę bo jej się bardzo śpieszy a ona mam tylko 3 rzeczy. To ja jej na to że też mam 3 rzeczy i też mi się śpieszy bo ciężko mi stać. Poszła sobie , za chwilę widzę jak przegląda dalej rzeczy na wieszakach.....:crazy:

Ach naleśniki. Też bym sobie takie zjadła. Mniam. Ale niestety brzuch strajkuje i dieta :-(

reklama
dziś rozmawiałam z kolegą którego żona leży na patologii bo jest po terminie w Gdyni i zamknęli położniczy bo jest przeładowany i odwożą głównie do mojego szpitala w Gdańsku, mam nadzieję że za miesiąc już tak nie będzie (teraz to chyba te dzieciaczki świąteczno-noworoczne się rodzą :-))
u mnie też przepełnienia na porodowkach, w moim szpitalu nawet do 30 porodów dziennie i zdarza się, że zamykaja izbe przyjęć. prawdziwy baby boom :)

ja wlasnie po oiedzie jestem, ale jak przeczytalam o nalesnikach to znow zrbilam sie glodna. Wróic do kuchni???? Oto jest pytanie. bylyby tego same plusy... malutka podroslaby jeszcze nalesnikach :-)
plusy dla mamy i kruszynki :)

No wlasnie tez mamtakie odczucie ze sie tak gapia....ale u mnie to pewnie dlatego ze wszyscy mowia ze jak dziecko wygladam wiec pewnie sa oburzone strasznie:-Ddo tego zawsze z plecakiem chodze bo teraz mi wygodniej, jakies zakupy czy cos wiec juz wogole wygladam jekbym z liceum uciekla:-p\
a one chyba w nas widza jakas konkurencje, bo to je sie zawsze wszedzie przepuszcza i ustepuje, a tu nagle taka mloda idzie i sie panoszy:-pzapomnialy jak to bylo w ciazy chyba.
Te wszystkie babcie nie wiedzą co to znaczy ustąpic kolejki, bo za ich czasów nie było marketów, w sklepach pustki na półkach a w kolejkach stali wszyscy i nikt nikomu nie ustępował. I tak im zostało. A co młode maja miec lepiej niz one?

Do góry