reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Julia witaj po przerwie :-) cieszę się, że u Was pomalutku do przodu i wykluczyli zwężenie odźwiernika :tak:

Mata wypróbuj na katar lek homeopatyczny euphorbium compositum - u nas skutkuje!

Magdziarko wróciliśmy od lekarza i właśnie nam to babeczka przepisała :tak:;-):-D
oprócz tego jeszcze kilka innych leków, bo mała ma też zainfekowane zatoki i dolne drogi oddechowe, jednak nie jest to jeszcze mocno zaawansowane stadium, więc nie widziała sensu przepisywania antybiotyków (no i dobrze :-p).
do noska kazała wpuszczać wodę morską i zabroniła wyciągać wydzieliny, nawet fridą :baffled: dziwne... mówiła, że nawet frida podrażnia błony śluzowe i nasila katar :eek:

Byliśmy u tej samej pediatry co wcześniej chodziliśmy i jeszcze naljepiej nam radziła, chociaż raz nas olała, to teraz się bardziej postarała (może to zasługa małej, bo strasznie u niej płakała i dokładnie ją badała :sorry2:). No ale najlepsze jest to, że mała zrobiła postępy i pprawie nie widać już nieprawidłowego napięcia mięśniowego :rofl2: babeczka była w szoku, że w 3 tygodnie mała tak się poprawiła :tak: no i nie byliśmy jeszcze na rehabilitacji i w domu też zajmowaliśmy się nią jak do tej pory... więc mój instynkt dobrze mi mówił, że na nią przyjdzie pora;-) no i w sumie jak można wymagać od 2 miesięczniaka, że będzie sprawny jak 3 miesięczne dziecko :nerd:

reklama
Hej dziewczyny!
My już po chrzcinach. Mały zasnął przed mszą i spał do końca dopiero obudził się na sam chrzest (u nas jest po mszy) i dokłądnie obserwował co robi ksiądz :tak: jak miał polewaną główkę to mały zrobił kupę (wielkie pruuut - ale niesłyszalne :-D) m miał go na rękach i czuł :laugh2: przyjęcie super wszyscy goście zadowoleni :-D tylko Ja nóg nie czuję bo pierwszy raz od czasu zajścia w ciążę miałam buty na wysokim obcasie :baffled: mogłam wcześniej poćwiczyć cóż Polak mądry po szkodzie :tak:
Głuszku te krosty z pewnością nie są od śliny :tak: mój Jasio strasznie się ślini i często ręce wędrują po całej twarzy a ma tylko kilka krostek na podbródku (chociaż "biegam" za nim po z pieluszką )
Azile siostrzenica mojego m też miała takie plamy - okazało się że ma uczulenie na kaszkę mleczno - ryżową, którą dostawała codziennie, być może te plamy Twój maluszek ma od pokarmu :tak: najlepiej pokazać to lekarzowi :tak:
Wszystkim mamusiom i ich pociechom życze zdrówka ;-):-);-)

Aniknulko cieszę się że Chrzciny udane..zajrzę na zamknięty bo pewnie wrzuciłaś zdjęcia.
Powiem Ci Marta, że u nas homeopatia działa. Olek dostał sinuspx i voxpax( bez recepty i tanie jak barszcz)na gardło i super się wyleczył. Euphorbium też u Olka przynosi ulgę. Gorzej z małym ciagle mam wrażenie, że kaszelek jest od wydzieliny a nie od sliny. No ale w piątek mam wizytę kontrolną to ozbaczymy. Mam w domu eurespal( Olek bierze) i najchetniej bym podałą Antkowi ale nie będę leczyła takiego maluszka na własną ręke.
U nas dzisiaj pada pada. Olek już w szkole..mąż się właśnie szykuje w delegacj ędo Warszawy i wróci jutro.ehhhh. Znowu sama...no nic idę wciągnąć śniadanko!

witam drogie cioteczki w pierwszym dniu jesieni:tak:

u mnie dzisiaj kiepska pogoda nie dość że leje to jeszcze wieje na maxa więc spacer odpada.....
Karol nadal w domu choć ma już się lepiej ale jutro już mu zapowiedziałam powrót do przedszkola:-) za to Mikoś zaczyna mi pokasływać:baffled: i jak do jutra nie zobaczę poprawy idę do lekarza...zapodałam już mu calcium i vit c mam nadzieję że pomoże:tak:

Aniknulko super że chrzciny się udały:-) ja nadal daleko w tyle w tym temacie:baffled:

Julka super że wróciłaś na łono BB i mam nadzieję że maluszek da ci troszku odetchnąć i będziesz miała czas dla cioteczek:tak:

ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH POCIECH!!!!!!

Pytanie( Agacinka pewnie będzie wiedziała:-D) Czy teraz jak po macierzyńskim będę na urlopie wypoczynkowym i będę chora to mogę wziąć L4 i zanieść do pracy i wten sposób przedłuży mi się urlop. Wydaje mi się że tak.???

za to Mikoś zaczyna mi pokasływać:baffled: i jak do jutra nie zobaczę poprawy idę do lekarza...zapodałam już mu calcium i vit c mam nadzieję że pomoże:tak:

łapią te nasze maluszki choróbska, chyba od starszaczków...???A ja się tak martwiłam że nie karmię piersią i że to przez to bo gdybym karmiła to by nie zachorował a to jak widać na wielu przykłądach też nie jest do końca prawdą.

ja w tym temacie kiepska jestem ale wydaje mi się że tak:-p:tak:

a mam pytanie która z mateczek wraca do pracy i kiedy????
ja 03.11:sorry2: a macierzyński kończy mi się już 09.10:szok:

magdziarko ja ciągle walczę z Karolem by nie całował małego po rączkach i niestety nie zawsze ich upilnuję:zawstydzona/y: jestem pewna że to jest główny powód tych choróbstw:wściekła/y:

Aniknulka gratuluję udanych chrzcini! Widzę, że ostatnie słowo (prut) należało do Jasia :-D:-D:-D

Magdziarka z tego co już się przekoanłam homeopaty nie są takie tanie, bo w czoraj w aptece zostawiliśmy 90zł:baffled: (za 3 leki :szok:). Najważniejsze by skutkowały :tak:

u na też paskudnie, ale my nawet nie miałyśmy zamiaru się dzisiaj z domu ruszać :sorry2:

dzisiaj mała przeszla samą siebie i wytrzymała w nocy bez jedzenia ponad 6 godzin :szok: ale nad ranem nadrobiła i jadła co 1,5-2 godziny :-p

miłego dnia mamusie :-)

reklama
Aniknulka super że się chrzciny udały i Jasio był grzeczny a nawet zabawny w kościele :-)
Magda wydaję mi się , że masz rację z tym urlopem
Lorcia co tak szybko ? Już zleci te 20 tygodni ?
Ja wracam ale jeszcze łudzę się że szef mi da urlop wypoczynkowy od razu,co prawda nie ma za specjalnie wyjścia ale u mnie w pracy teraz gorący okres .
Mata gratuluję nocki oby się tak utrzymało. Dzieciaczki powoli stabilizują swoje pory spania.

Do góry