reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Zapomniałam się wam pochwalić ze w koincu przywieżli mi zamówiony stół i krzesła , czekam teraz tylko na mały stolik okolicznosciowy, który ma być miniaturką dużego.. bo my mamy "salon " z aneksem kuchennym i chciałabym zeby wszystko byłow jednym stylu..

Zakupu w koncu dokonalismy na targu u producenta z Kalwarii - w sklepach zaden nam sie nie podobał(lubimy meble stylowe) i do tego te ceny. Za cene stoły z Agaty mam stół, 4 krezesła i stolik..

reklama
O rany, człowiek pół dnia pochorował i już trzy strony do nadrabiania w lekturze - na tym jednym wątku! :-D
A więc po kolei:
- do Celinki - mieszkamy teraz dokładnie przy samym Metrze Służew
- do wszystkich, którym podoba się szafa - na pocieszenie dodam, że nie cała jest dla mnie, środek to biurko mojego męża. Chodziło o to, że my całe życie spędzamy przy komputerach, przy czym ja zostałam wysiedlona na laptopa ;-), a on ma niestety całą baterię sprzętu. Nie chcieliśmy robić osobnego pokoju biurowego, bo ten trzeci pokój poza salonem i sypialnią ma być docelowo dla dziecka/dzieci, poza tym gdybym go wygoniła do "biura", to już w ogóle byśmy się w tym domu nie spotkali (nie mamy TV, więc nic by go do mojego salonu nie ściągnęło) :-D Więc jest biuro w salonie, ale na moje specjalne życzenie - biuro w szafie, którą wystarczy zamknąć i biuro znika. :-) Wygląda to tak:
szafa2hy8.jpg
szafa3cq0.jpg

Z drugiej strony, ponieważ mieszkanie jest z rynku wtórnego, w przedpokoju po właścicielach została nam jeszcze jedna ogromna szafa wnękowa, żeby Wasza zazdrość nie opadła ;-)
- i do wszystkich, które kupują nowe wózki w sklepie i jeszcze nie kupiły - dziewczyny, pytajcie o rabaty!!! W Polsce można negocjować ceny i mi np. się udało! Jak znajdę wątek, gdzie umawiałam się na podawanie namiarów na sklep z Mutsy, to tam opiszę całą akcję (tylko na razie nie mogę znaleźć... ;-)).

Dzięki za odpowiedzi dotyczące kołderki,( pewnie przegapiłam tamten wcześniejszy wątek), ja tylko piszę co słyszałam, nie mam dzieci jeszcze więc zupełnie się nie orientuję w tym temacie. Pamietam troszkę jak moja siostra była mała,że mama przywiązywała jej rożki kołderki tasiemkami do sczebelków, żeby się nie rozkopywała.

Co do wózków i rabatów, rzeczywiście dają, nie wszystkie sklepy ale dają i to czasem do 8-10%.
Melulu fajny pomysł na biuro :)

melulu pomysł szafy świetny. my z mężem taką szafę planujemy mieć na całej ścianie w sypialni. moi rodzice wcześniej mieli w całym domu szafy, szafeczki itp, zamontowali sobie taką w pokoju na całą ścianę i mieści im się wszystko łącznie z kołdrą i poduszkami bo spanie mają w salonie. to jest świetna sprawa.

Kochana - powiem tak - ponieważ wiem, że mamy ten sam typ wózka upatrzony to jak już odwalisz całą pracę poszukiwawczą, mailowe oferty wg. Twoich zestawień i znajdziesz tego najlepszego sprzedawcę to szybciutko napisz, bo ja bym poprostu poszła na łatwiznę i już nie szukała :zawstydzona/y:
No więc raportuję - zdecydowałam się na mój lokalny sklep: www.90n.pl. Napisałam im, że chcę ten zestaw, ale w innych sklepach internetowych jest taniej:
wzekzestawzz6.jpg

(Pierwsza pozycja to stelaż+gondola+spacerówka.)
Otrzymałam odpowiedź, że mogą mi zaoferować ten zestaw za 2695 zł. Jest to mniej, niż wygooglane przeze mnie ceny (najniżej, przy czym kupując w dwóch sklepach, wyszło mi 2755 zł - przy czym tutaj nie wiadomo, na ile w innych sklepach byliby skłonni negocjować ceny). Za to oglądając te wózki na żywo w Świecie Dziecka, lekko się podłamałam - sam wózek z gondolą i spacerówką kosztuje tam 2629 zł @@
Dzisiaj złożyłam zamówienie w 90n i teraz czekam na informację z terminem odbioru (zaznaczyłam, że mogę odebrać osobiście, żeby sklep nie ponosił kosztów - nie wiem, jaki to miało wpływ na rabat). Gdybyś się decydowała na nich, to wiedzą, że mam ich polecić i też obiecali dla Ciebie jakiś rabacik :-)
Generalnie bardzo dużo zależy od zestawu, jaki sobie wybierasz. Mogę Ci wysłać mailem mojego Excela z wyliczeniami poszczególnych elementów, tylko prześlij mi na priva swój adres mailowy :-)

Ja własnie byłam wczoraj i mam rabat:) a do tego jeszcze punkty w sklepie zbieram!! za Mutsy 4rider Single Spoke next Team red + fotelik Safe 2 go i torbe zapłacę w sumie 2435 zł i dokupie jeszcze folie uniwersalna do tego więc w sumie niedrogo:) Tylko dodam że ja wszystko kupuje wtym sklepie i mam rabat spory:)Wózo kupuja nam nasi dziadkowie i mielismy sie zmiesci do 2500zl wiec idealnie! Potem na wosne dokupie ten kosz na zakupy!MELULU świtny pomysl z tym biurkiem:))MADZIU piękny stół z krzesłami kupiliście!! Ja narazie wybrałam kuchnie również na targu:) ale u producenta wiec duzo taniej:)

Madzia - śliczny stół - mnie też kiedyś będą czekać takie zakupy - tyle tego teraz jest, że można oczopląsów dostać :sorry2: nie wyobrażam sobie kupna kuchni i jej zaopatrzenia... kuchenka, zmywarka, lodówka, mikrofalówka - o matko! :szok:

Melulu - super pomysł - w sumie racja - po co marnować jeden pokój na biuro - rozwiązanie idealne :tak:

reklama
A ja za to przejeżdżam koło metra służew jak kursuje na trasie moi rodzice - mama Tomka :-p.

Mnie czeka urządzanie domku, kuchni, łazienki i salono-sypialni, oraz holu. W kuchni będę miała pomoc rodziców, ale reszta to na naszej głowie. Zrobimy w stylu PRL, mebloscianki itp, bo nie stac nas na nowe meble, bierzemy najstarszy regał, którego rodzice chcą sie pozbyc i dokupimy cos w tym stylu. Krzesła i stół tez z tego źródła, łóżka to nasza wersalka i byc może kanapa :-p.

Ja za wózek dałam 1700 teraz dokupiłam 2 za 260 zł, używany i z niego biore dodatkowe siedzisko i zasłone przeciwdeszczową. A wtedy kupiłam też łóżeczko turystyczne i dostałam rabat jakiś malutki plus materacyk dodatkowy do łóżeczka.

Do góry