reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
Celinko - a czy można brać Rutinoscorbin ?
a jeśli tak - to jak ? mam na myśli dawki ;-)
a jeśli tak - to jak ? mam na myśli dawki ;-)
mamjakty
styczniówka 2009
ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem - nigdy nie miałam, a przynajmniej bardzo bardzo sporadycznie ;-) szybko zasypiam i nie budzę się w nocy. Chodzę spać razem z mężulem, bo On do pracy więc musi wcześniej się kłaść - czyli po 22 a po 6 wstaje i ja razem z Nim na siusianko, a potem znowu do łóżeczka
mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży, bo potem jak mała się urodzi pewnie nocku będą nieprzespane, więc trzeba teraz korzystać 

No wlasnie problem w tym, ze w Rutinoscorbinie i Cerutinie jest rutyna. To substancja, ktora uszczelnia naczynia i działa tez przeciwzapalnie.Nikt mnie jeszcze nie przekonal, ze jest ona bezpieczna w ciazy, chociaz nie slyszalam tez, zeby byla bardzo niebezpieczna. Chodzi mi o to, ze nie widze sensu brania ich w przeziebieniu w ciazy. Jest wiele innych sposobow,dzieki ktorym można pozbyc sie przeziebienia. Przeciez od tego sie nie umiera. Przeziebienie trzeba po prostu wylezec. W ciąży najlepiej brac leki tylko i wylącznie wtedy, gdy jest taka koniecznosc. Nie widze koniecznosci brania Rutinoscorbinu, czy Cerutinu w przeziebieniu.Poza tym na ulotce tez jest napisane, ze nie wiadomo, jaki mają te leki wplyw na ciaze.Mam nadzieje, ze nie zagmatwałam :-)
aga_q
nie zagmatwałaś 
ja też nie widzę sensu w jedzeniu leków od tak sobie - tylko dlatego, że można je kupić.
o ten Rutinoscorbin pytałam z czystej ciekawości.
przed ciążą brałam go przez jakiś czas nagminnie właśnie ze względu na naczynka
a co do przeziębienia - mam takie samo zdanie jak Ty.
o ile nie ma się gorączki i przeziębienie ma konskwencje w postaci tylko kaszlu i kataru - to trzeba po domowemu walczyć.
a to jeszcze z ciekawości - aspiryna.
czytałam o zakazie bezwzglądnym w pierwszym trymestrze.
a potem - jak to jest ?

ja też nie widzę sensu w jedzeniu leków od tak sobie - tylko dlatego, że można je kupić.
o ten Rutinoscorbin pytałam z czystej ciekawości.
przed ciążą brałam go przez jakiś czas nagminnie właśnie ze względu na naczynka

a co do przeziębienia - mam takie samo zdanie jak Ty.
o ile nie ma się gorączki i przeziębienie ma konskwencje w postaci tylko kaszlu i kataru - to trzeba po domowemu walczyć.
a to jeszcze z ciekawości - aspiryna.
a potem - jak to jest ?
Na naszej stronie BabyBoom aspiryna znalazła się w grupie C: BabyBoom: Leki z kategorii C - tylko w razie koniecznościa to jeszcze z ciekawości - aspiryna.
a potem - jak to jest ?
aga_q
o - dzięki Melulu :-)
Odnośnie dolegliwości - ostatnio coraz częściej mam takie uczucie, jakby mi brakowało tlenu. Zwłaszcza, jak sobie spokojnie siedzę na fotelu i np. piszę na forum. Muszę wtedy gwałtownie odetchnąć, ale to niewiele pomaga... Jeszcze ani razu nie zemdlałam, ale jak to się nasili, to niestety może się zdarzyć :/ Chyba Młoda, zamiast się wypiąć w postaci wielkiego brzuchola, mości sobie mieszkanko do środka, zgniatając mi płuca lub jakieś ważne aorty...
M
miloku
Gość
u mnie tez sie zaczynaja glebokie wdechy
jak siedze jak leze za nisko
ogolnie czesto
ale nie narzekam na maly brzucho
wrecz przeciwnie
ostatnio mnie wywala
jak siedze jak leze za nisko
ogolnie czesto
ale nie narzekam na maly brzucho