reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

wow to ja już od 9 dni jestem w 5 miesiącu!!!!
A mam pytanko bo moja Ginekolog tak liczy tyg ,że sama jestem zła. Według kompa i mnie jest 18+2 dni a według niej.... mieszanka i sama sie nie łapię. Ja myślę , że to 19 tydzień ale nie wiem czy dobrze myślę ( ostatni okres 29.06). A ginekologa mam niezłego bo załatwił mi baradnia w Łodzi no ale zawsze tak się spieszy,że aż strach. Teraz sobie mnie odpuściła bo Łódź ma zrobić swoje a jej szkoda czasu. Nie wiem ale mnie to wkurza. Ona pracuje w szpitalu w którym rodzę więc głupio mi ją zmienić.

reklama
wow to ja już od 9 dni jestem w 5 miesiącu!!!!
A mam pytanko bo moja Ginekolog tak liczy tyg ,że sama jestem zła. Według kompa i mnie jest 18+2 dni a według niej.... mieszanka i sama sie nie łapię. Ja myślę , że to 19 tydzień ale nie wiem czy dobrze myślę ( ostatni okres 29.06). A ginekologa mam niezłego bo załatwił mi baradnia w Łodzi no ale zawsze tak się spieszy,że aż strach. Teraz sobie mnie odpuściła bo Łódź ma zrobić swoje a jej szkoda czasu. Nie wiem ale mnie to wkurza. Ona pracuje w szpitalu w którym rodzę więc głupio mi ją zmienić.
ja przeliczam u siebie z tej stronki
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
przeliczyłam dla ciebie ( zakładając długość cyklu 28 dni ) i wyszło mi ze to jest 18tc 2d. Nie wiem jaką metodę ma twoja gin .
Dobrze jest mieć lekarze prowadzącego z szpitala w którym panuje się poród, ale jeśli nie odpowiada ci przez nią prowadzenie ciąży to poszukaj innego.

Witam się po kilkudniowej nieobecności :)

Ja też już w 5 miesiącu:-) jak ten czas leci:-)
Z tymi tygodniami to u mnie też jakoś dziwnie, bo wg wszystkich kalkulatorów i moich wyliczeń na podstawie OM wychodzi że jestem w 18 tyg. a dzisiaj byłam na wizycie i pani w przychodni wpisały mi w karcie ciąży 17tc, sama nie wiem, może oni liczą skończone tygodnie:sorry2:
A na wizycie u mnie wszystko w porządeczku:-) USG miałam tylko takie szybkie żeby sprawdzić czy szyjka się nie skraca i jak wygląda łożysko, ale przez chwilę widziałam tez moje maleństwo:-D Niestety było do nas obrócone główką więc płci jeszcze nie mamy potwierdzonej.
Następna wizyta za miesiąc.
Dziewczyny a czy Wy już macie ustalony termin USG połówkowego?
Bo mój lekarz stwierdził że takie zrobi mi dopiero około 25 tygodnia, bo wtedy lepiej widać serduszko i wszystko, a wcześniej nawet jakby coś było nie tak to dalszą diagnozę i leczenie można przeprowadzić właśnie między 25 a 28 tc. hmmm...

Trzymajcie się cieplutko:happy2:

hihi powróciłam z miasta - kurtki brak- ale kupiłam czapeczkę z rekawiczkami niedrapkami :)

a ja wciełam kopytka i tak mi dobrze...

a według tej rozpiski to mam 4 miesiąc a za tydzien 5 miesiąc...

różnie to liczą ja tam juz mówie że w 5 jestem tydzien w to czy tamto...hihi a i tak zalezy jak kto liczy :)

my mamy juz termin na usg polowkowe na 28.11 i to u nas bedzie 22 tydzien jesli dobrze wyliczylam.. lekarz nam mowil ostatnio ze na to usg mozna isc od 18 tygodnia..

Witam się po kilkudniowej nieobecności :)

Ja też już w 5 miesiącu:-) jak ten czas leci:-)
Z tymi tygodniami to u mnie też jakoś dziwnie, bo wg wszystkich kalkulatorów i moich wyliczeń na podstawie OM wychodzi że jestem w 18 tyg. a dzisiaj byłam na wizycie i pani w przychodni wpisały mi w karcie ciąży 17tc, sama nie wiem, może oni liczą skończone tygodnie:sorry2:
A na wizycie u mnie wszystko w porządeczku:-) USG miałam tylko takie szybkie żeby sprawdzić czy szyjka się nie skraca i jak wygląda łożysko, ale przez chwilę widziałam tez moje maleństwo:-D Niestety było do nas obrócone główką więc płci jeszcze nie mamy potwierdzonej.
Następna wizyta za miesiąc.
Dziewczyny a czy Wy już macie ustalony termin USG połówkowego?
Bo mój lekarz stwierdził że takie zrobi mi dopiero około 25 tygodnia, bo wtedy lepiej widać serduszko i wszystko, a wcześniej nawet jakby coś było nie tak to dalszą diagnozę i leczenie można przeprowadzić właśnie między 25 a 28 tc. hmmm...

Trzymajcie się cieplutko:happy2:

Witam!!!

Mam pytanie jak liczysz te miesiące?

Przecież jak jesteś w 18 tyg to to jest 4 mc, przeciez 1 mc to 4,5 tygodnia. Jak ciąża trwa 40 tygodni to 2mc to 9 tyg, 4 mc to 18 tyg., 8 mc to 36 tyg. i 9 mc to 40 tyg. Ja tak to licze i wg lekarza mam ten sam tydzien ciąży chyba że ja to zle licze.

pozdrawiam

Witam!!!

Mam pytanie jak liczysz te miesiące?

Przecież jak jesteś w 18 tyg to to jest 4 mc, przeciez 1 mc to 4,5 tygodnia. Jak ciąża trwa 40 tygodni to 2mc to 9 tyg, 4 mc to 18 tyg., 8 mc to 36 tyg. i 9 mc to 40 tyg. Ja tak to licze i wg lekarza mam ten sam tydzien ciąży chyba że ja to zle licze.

pozdrawiam

No właśnie z tymi miesiącami to jest tak różnie, ale wg większości książek 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia. Podobnie jest w tych zestawieniach które wstawiła wcześniej marys16. Poza tym liczę sobie zwyczajnie miesiącami, od 2 lipca licząc ( to jest data mojej OM) piąty miesiąc zaczął mi się 2 listopada.

też tak licze miesiace i za kilka dni wchodze w 5 miesiac:) ale ten czas leci dopiero co w 6 tyg. dowiedzialam sie ze jestem w ciazy a tu juz tyle mineło:)

Cześć dziewczyny chciałam się przywitać :) jestem w 15 tyg. ciąży (druga ciąża) z tym że co wizytę wychodzi mi inny tydzień ostatni raz byłam 21.10 na wizycie i wyszło że to jest tydzień 14(z mierzenia maluszka) a tydzień wcześniej czyli 14.10(też byłam na wizycie ) wyszło że jest tydzień 12 :) więc dokłądnie nie wiem co mam myśleć ale licze od taty 14.10 czyli wychodzi ze to 15 tydzień i termin mam na 24 kwietnia :) Namieszałam pewnie troszke :) Niestety nie mieszkam w Polsce i tutaj nie mam wizyt co 4 tyg. :( (nie liczac tych dwóch tydzień po tygodniu bo sprawdzaliśmy przyzierność kręgosłupa - za błąd w pisowni przepraszam) no i kolejną wizytę mam dopiero 29.11 i przez to mam obawy czy wszystko jest ok z moim maleństwem co innego jak co 3/4 tyg. można posłuchać serduszka a co innego jak trzeba tyle czekać :( grr...
Pozdrawiam was dziewczyny i ugłaskajcie swoje brzuszki ode mnie i córci tej starszej :)

reklama
własnie sobie wydrukowałam to co napisała marys16 i ja też licze wg tego 2 schematu i racja 5mc zaczyna sie od 18 tygodnia i zwracam honor margaret80:-D mi jeszcze do 5mc troszke brakuje ale tez nadejdzie:tak:

pozdrawiam

Do góry