reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
- zapach: swoisty
- objętość ejakulatu: 5,0ml
- barwa: szarobiala
- stopień zmętnienia: prawidłowy
- odczyn ph: 7,5
- typ ruchliwości: żwawy
- odsetek ruchomych: 60%
- ilość plemników w 1 ml nasienia: 66,562x10^6 (10 do potęgi szostej)
- ilość plemników w ejakulacie: 332,81x10^6
-osad-leukocyty: poj. wpw
- osad-erytrocyty: poj. wpw
- osad-nabłonki: poj. wpw
osad inne: -
?????????? z ilością chyba nie jest źle, ale z ruchomością???????

Morelko -wydaje mi się ze Twój M jest zdrowy, znalazłam taki link, przecztaj - zgodnie z nim te parametry są okay!
Pozdrawiam:

Zdrowie Kobiety :: Zobacz temat - Problemy z "chłopakami" - jak sobie z nimi radzić?

Lilu - bardzio mi przykro z powodu Twojego kuzyna - sciskam Cię mocno:-((((
A z testami poczekaj do weekendu - moze to faktycznie dopiero poczatek ciazy i stad na mniej czulych testach nic nie ma...trzymam kciuki w dalszym ciągu oby tym razem się udało!

A ja kolejny test owulacyjny mam negatywny...a to juz 18dc...załamka:-(

Ostatnia edycja:
reklama
No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
Kurcze nie wiem, ale czytam z ciekawoscia ogromna:baffled: mysle jednak ze to chyba nie sa zle wyniki. kiedys cos o tym czytalam na necie ale przyznam ze za bardzo nie pamietam:no:

LILU kochana nie zamartwiaj sie to juz niczego nie zmieni, a napewno nie pomoze

Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

aguś ja niestety nic nie wiem o badaniach hormonków, bo ich jeszcze nie robiłam, PCO tez tylko wykryte przez usg:zawstydzona/y:

nie było mnie kilka dni i tyle napisałyście ze mam lektury na cały dzien:0 witam nowe staraczki. ja akurat jestem tuz przed owu - moze sie uda. ale powiem wam szczerze jakos wyluzowałam ze nawet nie mysle za bardzo czy sie uda czy nie. Moze po prostu juz zwariowalam;-)

Lilu - bardzo mi przykro i strasznie wpółczuję. Życie jest straszni kruche inieprzewidywalne:(

katarzynka trzymam kciuki za twoje dwie kreseczi, dobrze, ze nie myslisz bo nakrecanie sie nie działa pozytywnie na nas :rofl2::rofl2::rofl2:

Witam...

Kropeczko dzięki...za wczorajszego posta...

Lilu to przykra wiadomość, współczuję...

Pysiu ja polecam Ci program Karta 3.3 - Programy & Spolszczenia do ściągnięcia za darmo z internetu...

Pozdrawiam Wszystkich...

elisabeth dziekuje ci kochana za link zaraz sprawdzę jak to działa:-):tak::-)

lilu19- wsplczuje to strasznie smutne... jesli moge wyrazic swoja smutna opinie to motor to takie g..wno ze w rekach mlodego szalonego spragnionego przygody chlopaka bardzo latwo o nieszczesliwy przypadek.wielka szkoda mi twego kuzyna! niech sie trzyma w gronie aniolkow.i pozdrowienia dla twojego brata. trzeba na tych naszych polskich drogach miec oczy dookola glowy.

dziewczyny- zapytam jeszcze raz czy owu moze trwac jeden dzien, ewentualnie byl to pierwszy najslilniejszy dzien?

mam jeszcze jedna mysl- czy moglo zdazyc sie ze 10 dnia cyklu zaszlo do zaplodnienia a 7 dni po do ewentualnej implantacji zarodka. bo mnie wychodzi tak ze mialam przytulanka 10 dc a dokladnie po tym po 7 dniach byl ten bardzo silny bol brzucha i ogolnie krzyza promieniujacy w dol, trwal jeden dzien.

prosze odp szczerze co sadzicie, moglo tak byc czy kurcze nakrecam sama siebie....

Gemini25 ja to nawet słyszałam o dzieciach na godzinę, wiec myślę ze takie owu jest mozliwe, choć ekspertem nie jestem ;-);-);-)
Co do implantacji to nie wiem ale jak ja pytałam dziewczynek czy są jakies objawy ciąży po 7 dniach od zapłodnienia to mi dziewczynki napisały , ze moze dopiero zarodek sie zagniezdza a ja (człowiek bez rozumku) juz objawów ciąży szukałam :-D:rofl2::rofl2::rofl2::-D

witam! byłam dzis u lekarza. podejrzewam ,że jestem w ciaży. Zrobił usg i wyszło ,że mam torbiel , zaznaczę, że 4 tyg też miałam robione usg i wszystko było dobrze, dlatego zdecydowalismy się na drugie dziecko;-) na wizytytę poszłam ponieważ mam bardzo mocne upławy, tak samo jak przy pierwszej ciąży. Lekarz był bardzo zaskoczony i powiedział,że najprawdopodobnie jest to spowodowane żółtym ciałkiem. , czyli zapłodnieniem. Powiedział tez ,że jeżeli to będzie ciaża to torbiel wchłonie sie w 5 tygodniu... kazał być dobrej mysli... co o tym dziewczyny myślicie????? Prosze piszcie! Może faktycznie jestem w ciąży??? oby!!!!

Martynka ja proponuje zrobic bete. Pozdrawiam :)

Co do testów to mi test wykazał już dwutygodniowa ciaze, a za pierwszym razem (ciaza biochemiczna :-( ) to pokazal nawet tygodniowa (bo z wynikow bety wyszlo, ze stracilam malenstwo w pierwszym tygodniu), ale najpewniejsza jest zawsze beta! :) owocnej nocy

przeciez napisalas ze sa zwawe wiec sie nie martw tyylko dzialaj:-)

*alicja* ja tez chce takie foto :-(

mgk i jak tam u ciebie @ jest bo ja niby mam ale bardzo slabo i nawet bol brzucha przeszedl tylko cycuchy bola:-) jak dlugie masz cykle moze razem bedziemy znowu testowac:tak:

witam! byłam dzis u lekarza. podejrzewam ,że jestem w ciaży. Zrobił usg i wyszło ,że mam torbiel , zaznaczę, że 4 tyg też miałam robione usg i wszystko było dobrze, dlatego zdecydowalismy się na drugie dziecko;-) na wizytytę poszłam ponieważ mam bardzo mocne upławy, tak samo jak przy pierwszej ciąży. Lekarz był bardzo zaskoczony i powiedział,że najprawdopodobnie jest to spowodowane żółtym ciałkiem. , czyli zapłodnieniem. Powiedział tez ,że jeżeli to będzie ciaża to torbiel wchłonie sie w 5 tygodniu... kazał być dobrej mysli... co o tym dziewczyny myślicie????? Prosze piszcie! Może faktycznie jestem w ciąży??? oby!!!!
Kochanie-z tego co napisałaś wczesniej wynika że jeśli to ciąza to jestes już okolo 10 dni po zapłodnieniu...może nawet troszkę więcej...biegnij jutro na betkę z krwi - powinna juz wyjść i wszystko będzie jasne! trzymam kciuki Martynko!

Alicja -piękne zdjęcie...nawet nie wiesz jak się cieszę! Co więcej powiedzial Ci lekarz? jak się czujesz?

Tikanis - Twój nowy suwaczek mnie rozbraja...rewelacyjny! Jesli każdy w ciąży tak super wyglada to ja tez juz chce być:-))))

reklama
Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

Aga mi ginekolog powiedział że takie badania powinno się robić około 24 dnia cyklu i ja idę je zrobić jutro (toxo IgG, progesteron, prolaktyna *2) i w sumie będzie to kosztowało ok 90 zł. Jutro pewnie będę wiedziała więcej to napiszę. Pozdrawiam!

Do góry