reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

agalotta nie mam gromadki (choć bym chciała), to moja 3 ciaza a dziecko mam jedno, druga poroniłam w lipcu, teraz jestem 3 raz w ciązy...
za pierwszym razem nie planowalismy, była wpadka w 14-15dc bo m mnie dopadł z zaskoczenia a jak pytał sie czy może to sie zgodziłam...o owulce nie myslałam choć o tym, ze moge byc w ciazy rozmawialismy juz tego samego dnia po drodze do pracy...świadomie zdecydowalismy się wpaść.... za drugim razem robiłam testy owu i staranka były w 17dc, a za trzecim razem zrobiłam testy owu i wyszły mi II 14dc, więc owu w 15-16dc a postaralismy sie dopiero 17dc rano bo wcześniej bardzo mnie podbrzusze 3 dni bolało i nie bylam w nastroju na przytulanka......

a co do witaminek to dawalam mu androvit ostatnio bo mówił, ze słabo sie czuje, był przemeczony i postanowiłam wzmocnic jego siły witalne :-)
oj to bedziesz miec uwierz mi i tego ci zycze:-)
dzieki za info o witaminkach moj m jest tez caly czas przemeczony juz zaczynam podejrzewac ze nie chce przytulanek (a niby to kobitki maja bole glowy jak facet ma ochote;-)) co prawda robimyy teraz generalny remont z woda pradem itd.. wiec jest troche usprawiedliwiony ale potrtwa on przynajmniej jeszcze z dwa lata a tyle czekac nie mam ochoty ale nic bede go faszerowac witaminkami:-)

reklama
Witam wszystkie nowe staraczki.
Gratuluję wszytskim dwóch kreseczek:-D
Kinguś jak samopoczucie? Co u Ciebie?

KINGUS- Co slychac ? gdzie sie podziewasz kochana ?

kingus- kochanie a ty gdzie zniklas... smutno tu bez ciebie:-(

kinguś piksellka co u was dziewczynki? :happy2::happy2::-):-):happy2::happy2:

Kingus a Ty gdzie sie chowiesz?
Dzięukuje dziewczynki, że o mnie pamiętacie;-)
Niestety mój komputer szwankuje i przez parę dni nie chciał się włączyć.
Dziś jestem u rodziców i korzystam z ich komputera.
Pamiętam o Was nawet jak nie ma mnie na forum

przepraszam dzewczynki ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkiech postow, mam tak zalane oczy lazami ze nic nie widze :-(
Moj kuzyn zabil sie dzisiaj na motorze :no: mial zaledwie 18 lat :-(
Lilu bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć.
Przepraszam, że nie mogłam być "przy Tobie" bardzo żałuje:-(

U mnie po staremu ciągle brak @ po zabiegu.
W poniedziałek byłam na usg i wszystko się ładnie goi.
Pozdrawiam wszytskich i przesyłam buziaki, nie wiem kiedy znów sie pojawie :-(
Prawdopodobnie od przyszłego poniedziałku idę do pracy;-)

Lilu całuje Cię mocno, trzymaj się skarbie. Ja wierze, że w końcu Ci się uda. Ja też widziałam cień drugiej kreseczki;-)

nie było mnie kilka dni i tyle napisałyście ze mam lektury na cały dzien:0 witam nowe staraczki. ja akurat jestem tuz przed owu - moze sie uda. ale powiem wam szczerze jakos wyluzowałam ze nawet nie mysle za bardzo czy sie uda czy nie. Moze po prostu juz zwariowalam;-)

Lilu - bardzo mi przykro i strasznie wpółczuję. Życie jest straszni kruche inieprzewidywalne:(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzisiaj sprawdzilam sklad tych tabletek ktore biore, oto on:

Ekstrakt z zurawiny (400mg = 10g naturlanej zurawiny)
olej slonecznikowy
zelatyna
wodorotlenek magnezu
wosk pszczeli
dwutlenek krzemu
tlenek zelaza
gliceryna

Olej slonecznikowy, wosk i zurawina to produkty naturalne, ale co z tymi wodorotlenkami, dwutlenkami i tlenkami? Czy moga one zaszkodzic plodowi?
:baffled: Niby krzem, zelazo i magnez nie brzmia groznie ale ta gliceryna...sama nie wiem :baffled:
Zapewne to wszystko to sladowe ilosci, ale...

Czy ktoras z was konczyla chemie? :rofl2:

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

lilu19 bardzo mi przykro :-(.

Co do testów i kreseczek na nich, to ja mam niezbyt dobre doświadczenia z takimi słabiutkimi. Miałam kiedys takie i nie byłam w ciąży, a przy ciążach miałam słabiutkie, ale lepiej jednak widoczne. Dlatego najlepiej zrobic betę.

A te super czułe testy od 10 w górę to u mnie był całkowity niewypał, bo ciążę pokazały całkiem niexle, ale jej nie było.

No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
- zapach: swoisty
- objętość ejakulatu: 5,0ml
- barwa: szarobiala
- stopień zmętnienia: prawidłowy
- odczyn ph: 7,5
- typ ruchliwości: żwawy
- odsetek ruchomych: 60%
- ilość plemników w 1 ml nasienia: 66,562x10^6 (10 do potęgi szostej)
- ilość plemników w ejakulacie: 332,81x10^6
-osad-leukocyty: poj. wpw
- osad-erytrocyty: poj. wpw
- osad-nabłonki: poj. wpw
osad inne: -
?????????? z ilością chyba nie jest źle, ale z ruchomością???????

reklama
Witaj kluliczku, wiem wiem kochana i dlatego nie robie sobie nadziei ze to ciaza, czas pokaze...
testy ktore robilam nie byly super czule bo mialy czulosc rowna lub wieksza niz 25 mlU/ml
kiedys juz tez je robilam i nigdy nie pokazaly mi nawet ciutke cienia drugiej kreseczki ale mimo to i tak jak wyzej pisalam wielkiej nadzieii sobie nie robie ze to to, rozczarowanie bedzie mniejsze ;-)

Do góry