reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Witajcie dziewczynki
Ja dziś rano wymiotowałam mam nadzieje ze to przez fasolkę:p
okresu nie mam od 19 dni więc marze całe dnie ale tez troszkę się boje.test zrobie za tydzien miałam robic w 20 dniu ale zaczekam jak tylko powstrzymam sie przed zrobieniem testu.

A co tam nowego u was??
Kochana! 19dni wow to pewnie fasolina!! rób tescik napewno 2 grube piekne krechy będą a do tego jeszcze ten pawik dzisiejszy no nie mam wątpliwości;)
powodzenia!!

reklama
Kochana, Ty masz dopiero połowe 8 tygodnia a ja już w 13 dziś wkroczyłam, więc to też nie ma się co dziwić mojej figurce :tak: Poza tym chodzę już w ciążowych ciuszkach (spodniach m.in.) więc to chyba też troszkę uwydatnia krągłe kształty :rolleyes:
Ja zawsze byłam pulchna, ale przez ostatnie pół roku przed ciążą schudłam sporo, co pewnie pomogło w zafasolkowaniu... Ale niestety nadal moje BMI wskazuje nadwagę :-( No cóż, po ciąży wezmę się ostro za siebie i mam nadzieję, że osiągnę choc częściowo zamierzony cel :-)
Ja zawsze miałam słabe mięśnie brzucha... Troche je poprawiłam w marcu ćwicząc 'szóstkę weidera". Zresztą w albumie w moim profilu widać jak wyglądałam przed ciążą, zresztą mozecie też zerknąć tutaj: http://photo-of-imagination.bloog.pl/index.html (hasło skarb) :tak:
A dziś na obiadek robię fryty z rybką...mmmm.... uwielbiamy fryty :-)
Ciekawe co mi przyszły mąż kupi na urodzinki... ale od kilku lat szykuje się z książką kucharską :-D bo do mistrzyni kulinarnej mi daleeeeeeeeeeko :-D:-D:-D
Miłego dnia :tak:

Imagination ja w ciazy z Wiką do 26tc nosilam normalne bluzki, spodnie rozmiar 38 a nie 36 by nie uwierały, i wiekszy stanik o rozmiar i tyle...dopiero po 26tc brzuszek wyskoczył i przydały sie spodenki ciażowe ale i tak nie z golfem tylko biodrówki...te z golfem dopiero po 30tc na mnie pasowały, tak to spadały bo nie miały sie na czym trzymać.......jakos sie dzidzius schował i tyle...a w sylwestra w 24tc niewiele osób dostrzegło, zę jestem w ciazy - chyba, ze ich moja siostra oświeciła i nie wierzyli, że za 3 mies mam termin porodu...
teraz chce się wczesniej cieszyc brzuszkiem bo to drugie dziecko i nie wiem czy moje marzenia o trójce kiedys beda mogły sie spełnić....

Nie chce nic sugerowac, ale ja mialam podobne objawy :rofl2:, duuzo sluzu i do kibelka latalem czesciej niz zwykle :szok: (co mi zreszta zostalo, juz nie paietam kiesy przespalabym noc nie wstajac conajmnij 4 razy :zawstydzona/y:)

BAAARDZO bym chciala, zeby to bylo juz TO u ciebie :-D:-D
Bede czekac z niecierpliwoscia na wiesci :-):-):-)

(NIE) dziekuje kochana ;-)
to siusianie tez mnie zastanawia ja 4, 5 razy dziennie sikam ale przez caly dzien a idzisiaj juz siusialam 5 razy i znowu mnie cisnie :baffled: a jest dopiero ktora gdzina :dry: ale w nocy nie wstawalam do kibelka, w sumie tak sie zastanawiam i nigdy tak nie mialam przed @ zebym czesciej siusiala :zawstydzona/y:
Poczekam do jutra jezeli jutro @ sie nie zjawi to w srode zrobi kolejny test tym razem kreseczkowy i bez wzgledu na wynik umowi sie na przyszly tydzien do ginki, niech zobaczy co tam sie dzieje :sorry2:

A ty kochana jak sie czujesz ???

Kingus- co u Ciebie, kiedy idziesz na usg zobaczyc czy wszystko gra ?

Kochana! 19dni wow to pewnie fasolina!! rób tescik napewno 2 grube piekne krechy będą a do tego jeszcze ten pawik dzisiejszy no nie mam wątpliwości;)
powodzenia!!

Własnie pare dni temu robiłam tescik i niestety kreseczka była jedna :( Kompletnie się załamałam ale teraz znów mam nadzieje bo okresiku nie ma i te wymioty dzis....moze poprostu wczesniej robiłam tescik za szybko. Niedługo znów zrobie nie chce juz kolejnej I kreseczki.

U mnie dziewczynki jest dzis 5 dzień cyklu i właśnie zaczęłam brać CLO i tak do 9 dnia cyklu. Tylko, ze ja czytałam na ulotce i na forach o CLO pisza dziewczyny, ze podczas brania CLO trzeba monitorować cykl,a mój gin nawet o tym nie wspomniał:crazy:, nie wiem sama, poradźcie coś kobitki :confused::confused::confused::confused::confused:

(NIE) dziekuje kochana ;-)
to siusianie tez mnie zastanawia ja 4, 5 razy dziennie sikam ale przez caly dzien a idzisiaj juz siusialam 5 razy i znowu mnie cisnie :baffled: a jest dopiero ktora gdzina :dry: ale w nocy nie wstawalam do kibelka, w sumie tak sie zastanawiam i nigdy tak nie mialam przed @ zebym czesciej siusiala :zawstydzona/y:
Poczekam do jutra jezeli jutro @ sie nie zjawi to w srode zrobi kolejny test tym razem kreseczkowy i bez wzgledu na wynik umowi sie na przyszly tydzien do ginki, niech zobaczy co tam sie dzieje :sorry2:

A ty kochana jak sie czujesz ???

Kingus- co u Ciebie, kiedy idziesz na usg zobaczyc czy wszystko gra ?

Mam nadzieje, ze w srode obie pojdziemy do naszych ginow i uslyzymy dobre/wspaniale nowiny :-):-):-)
Wszelkie odstepstwa od reguly sa zastanawiajace i dajace nadzieje:-)

Ja czuje sie zadziwiajaco dobrze..moze nawet zbyt dobrze:baffled:
Zero objawow :-D
Ale nie zamartwiam sie (albo staram sie nie zamartwiac) w srode wizywa u lekarza. Zobaczymy co powie :happy:

Własnie pare dni temu robiłam tescik i niestety kreseczka była jedna :( Kompletnie się załamałam ale teraz znów mam nadzieje bo okresiku nie ma i te wymioty dzis....moze poprostu wczesniej robiłam tescik za szybko. Niedługo znów zrobie nie chce juz kolejnej I kreseczki.
ja robilam test 4 dni temu w terminie spodziewanej miesiączki i 1 krecha:( no ale okresu dalej nie ma a czuje sie tez bardzo dziwnie..Czytałam sporo na roznych forach ze dosc czesto sie zdaża ze testy OSZUKUJĄ (naprawde pogrzeb w necie,duzo dziewczym pisze o tym ze testy pokazały 1 kreche a fasolka była,sama znam osobiscie jeden przyopadek)
czekam na miłą wiadomość od Ciebie o 2 pięknych krechach!

ja robilam test 4 dni temu w terminie spodziewanej miesiączki i 1 krecha:( no ale okresu dalej nie ma a czuje sie tez bardzo dziwnie..Czytałam sporo na roznych forach ze dosc czesto sie zdaża ze testy OSZUKUJĄ (naprawde pogrzeb w necie,duzo dziewczym pisze o tym ze testy pokazały 1 kreche a fasolka była,sama znam osobiscie jeden przyopadek)
czekam na miłą wiadomość od Ciebie o 2 pięknych krechach!

Jesli chodzi o ciąze z I kreseczką na tescie to też słyszałam ze sie zdarza ale osobiscie nie znam takiego przypadku.Uwierz mi ze grzebałam w necie na ten temat i dowiedziałam sie ze nawet jak jest I kreska to za jakis czas powinni byc II więc ja czekam na te II magiczne kreski. Napewno napisze jak mi się uda.
aga19766 a ty od jak dawna się starasz??

U mnie dziewczynki jest dzis 5 dzień cyklu i właśnie zaczęłam brać CLO i tak do 9 dnia cyklu. Tylko, ze ja czytałam na ulotce i na forach o CLO pisza dziewczyny, ze podczas brania CLO trzeba monitorować cykl,a mój gin nawet o tym nie wspomniał:crazy:, nie wiem sama, poradźcie coś kobitki :confused::confused::confused::confused::confused:

Pysia powiem ci tak : przy Clo powinno sie monitorowac cykl, w moim przypadku nie obeszlo by sie bez monitoringu poniewaz same pecherzyki mi nie pekaly i potrzebowalam pregnyl, gdybym nie monitorowala cykli to bym miala chyba z 10 torbierli na jajnikach ktore zrobilyby sie z niepeknietych pecherzykow :szok:
natomiast moja przyjaciolka nie miala ani jednego monitoringu podczas brania clo i w drugim cyklu z clo zaciazyla jest teraz w 23 tyg ciazy.

Mam nadzieje, ze w srode obie pojdziemy do naszych ginow i uslyzymy dobre/wspaniale nowiny :-):-):-)
Wszelkie odstepstwa od reguly sa zastanawiajace i dajace nadzieje:-)

Ja czuje sie zadziwiajaco dobrze..moze nawet zbyt dobrze:baffled:
Zero objawow :-D
Ale nie zamartwiam sie (albo staram sie nie zamartwiac) w srode wizywa u lekarza. Zobaczymy co powie :happy:

kochana czas pokaze :tak:
a u cibie napewno jest wszystko w porzadeczku :tak:

reklama
Jesli chodzi o ciąze z I kreseczką na tescie to też słyszałam ze sie zdarza ale osobiscie nie znam takiego przypadku.Uwierz mi ze grzebałam w necie na ten temat i dowiedziałam sie ze nawet jak jest I kreska to za jakis czas powinni byc II więc ja czekam na te II magiczne kreski. Napewno napisze jak mi się uda.
aga19766 a ty od jak dawna się starasz??
prawie 3 lata no z małymi przerwami jak męża wywiało na delegacje,miałam tez 2 poronienia i po nich przez 3 mc miałam zakaz starania się no ale teraz jestem dobrej mysli tak czy siak bo badania wszystkie sa OK!

Do góry