reklama
martyna222
udało się ! :)
coś dzisiaj pusto?
Kurcze staraczka nam omdlewa... Co to się dzieje?...
Daj znać jak wyniki krwi.
Ja 10 listopada oddałam honorowo krew, ale dopiero dziś odebrałam wyniki i mocno mnie one martwią.
Idę do internisty z nimi w poniedziałek-zobaczymy co powie.
Dziewczyny czy któraś z Was umie interpretować wyniki:
----------------------------NORMA
-NEUTROFILE 55,0 - 70,0 a ja mam 39,5 -duży niedobór :-(
-LIMFOCYTY 20,0 - 40,0 a ja mam 49,1 - duży nadmiar :-(
-MONOCYTY 4,0 - 8,0 a ja mam 8,8 - nadmiar :-(
Czy któraś z Was miała podobne problemy z tymi związkami ?
Ja zdążyłam wyczytać, że wszystkie te związki (czy jak je tam nazwać) mają związek z białaczką ... albo nadczynnością tarczycy...
Jestem trochę spanikowana, bo na białaczkę zmarł mój tato, mojej mamy siostra i matka-czyli moja babcia....
Więc chcąc nie chcąc jestem w grupie ryzyka. Staram się co roku robić badania krwi-tak profilaktycznie, ale nigdy nie miałam takich problemów z krwinkami białymi , do których te związki należą.
Zazwyczaj mialam problem z hemoglobiną i hematokrytem, który teraz jest w normie, ale dosłownie na granicy minimalnej prawidłowej ilości. I to własnie niedobór hematokrytu i hemoglobiny oznacza anemię.
Znowu będę musiała jeść żelazo, a kwas foliowy jem od 5 miesięcy.
Kurczę boję się...bo teraz dochodzą do tego te krwinki białe...
BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC W TEJ SPRAWIE !
Daj znać jak wyniki krwi.
Ja 10 listopada oddałam honorowo krew, ale dopiero dziś odebrałam wyniki i mocno mnie one martwią.
Idę do internisty z nimi w poniedziałek-zobaczymy co powie.
Dziewczyny czy któraś z Was umie interpretować wyniki:
----------------------------NORMA
-NEUTROFILE 55,0 - 70,0 a ja mam 39,5 -duży niedobór :-(
-LIMFOCYTY 20,0 - 40,0 a ja mam 49,1 - duży nadmiar :-(
-MONOCYTY 4,0 - 8,0 a ja mam 8,8 - nadmiar :-(
Czy któraś z Was miała podobne problemy z tymi związkami ?
Ja zdążyłam wyczytać, że wszystkie te związki (czy jak je tam nazwać) mają związek z białaczką ... albo nadczynnością tarczycy...
Jestem trochę spanikowana, bo na białaczkę zmarł mój tato, mojej mamy siostra i matka-czyli moja babcia....
Więc chcąc nie chcąc jestem w grupie ryzyka. Staram się co roku robić badania krwi-tak profilaktycznie, ale nigdy nie miałam takich problemów z krwinkami białymi , do których te związki należą.
Zazwyczaj mialam problem z hemoglobiną i hematokrytem, który teraz jest w normie, ale dosłownie na granicy minimalnej prawidłowej ilości. I to własnie niedobór hematokrytu i hemoglobiny oznacza anemię.
Znowu będę musiała jeść żelazo, a kwas foliowy jem od 5 miesięcy.
Kurczę boję się...bo teraz dochodzą do tego te krwinki białe...
BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC W TEJ SPRAWIE !
Ostatnia edycja:
masz racje sisi zbytnio cierpliwa nie jestem a tu jeszcze prawie tydzień! postanowiłam poczekać przynajmniej jak będzie się spóźniać 3,4 dni... obym wytrzymała!
Ja mam zamiar zrobić test 4 dni po spodziewanym terminie (10.12) @ czyli w niedzielę 14.12 .... ale jak pisałam wyżej boję się moich wyników krwi...
Ostatnia edycja:
martyna222
Olica, ja niestety nie pojęcia co te wyniki znaczą ale nie martw się na zapas moze to anemia?
martyna222
też myślałam nad tym terminem to by było 3 dni spóźnienia?Ja mam zamiar zrobić test 4 dni po spodziewanym terminie @ czyli w niedzielę 14.12 .... ale jak pisałam wyżej boję się moich wyników krwi...
Agniesiak85
Fanka BB :)
Ciekawe czy nam się udało?Ale ja mam pesymistyczne przeczucia co do mnie.
Ja trzymam za Was Kochane kciuki:-) Musi się udac

Pozdrawiam Kochane!!
martyna222
masz rację musi się udać!!! tak trzeba myśleć!!!Ja trzymam za Was Kochane kciuki:-) Musi się udaca jak nie, to w grudniu się przyłączycie do mnie
w grupie raźniej
;-)
Pozdrawiam Kochane!!
reklama
K
Kinga85
Gość
no to za szybko zrobilas. Nic straconego! zobaczysz w pn Trzymam kciukitescik zeczywiscie zrobilam szybciej bo przewidywana@ mam na poniedzialek a dzioe dopiero piatek zobaczymy w poniedzialek![]()
A ja w niedzielę testuję... aż sie boję

Trzeba mocno wierzyć i myśleć pozytywnieCiekawe czy nam się udało?Ale ja mam pesymistyczne przeczucia co do mnie.
Ostatnio edytowane przez moderatora: