- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Elka, to za koleś z twego ginekologa. Ja wam się przyznam że nigdy przed oddaniem moczu nie myłam się - sikałam do pojemnika i tyle.
Muszisz go koniecznie ustawić do pionu...
A co dopiero mówić o o irygacjach w ciąży - we wszystkich poradnika piszą że są zabronione w tym okresie
Muszisz go koniecznie ustawić do pionu...
A co dopiero mówić o o irygacjach w ciąży - we wszystkich poradnika piszą że są zabronione w tym okresie

mamjakty
styczniówka 2009
ja też szczerze powiem, że jeszcze nigdy sie podmywałam przed oddaniem moczu - szczerze - nie wytrzymałabym nawet
oddaje środkowy strumień i jest ok - wiecie, ja to dopiero od Was dowiedziałam się, że niby powinno się podmywac przed oddaniem moczu do badania.... no ale ja tego nie robie a wychodzi ok, więc chyba nie robię nic źle.. ;-)

marylion74
Zadomowiona(y)
Z tego co się orientuję na zwykłe badanie moczu nie należy sie podmywać, jedynie na posiew trzeba.
Hej dziewczyny!
Mam problem bo robilam wczoraj glukoze 75 g i odebralam wyniki i sie zastanawiam czy nie mam cukrzycy! A wyniki byly takie:
- pierwszy pomiar 65
- drugi pomiar 158
- trzeci pomiar 137
Zastanawiam się czy to dobre wyniki. Pomóżcie bo wizyte mam dopiero w nastepnym tygodniu a do tego czasu to umre z niepewnosci!
Mam problem bo robilam wczoraj glukoze 75 g i odebralam wyniki i sie zastanawiam czy nie mam cukrzycy! A wyniki byly takie:
- pierwszy pomiar 65
- drugi pomiar 158
- trzeci pomiar 137
Zastanawiam się czy to dobre wyniki. Pomóżcie bo wizyte mam dopiero w nastepnym tygodniu a do tego czasu to umre z niepewnosci!
all4seasons
Aktywna w BB
Znalazłam takie normy:
- na czczo do 105 mg%
i po obciążeniu 75g glukozy:
- po 1 godz. do 180 mg%
- po 2 godz. do 140 mg%
Więc u Ciebie chyba wszystko ok
- na czczo do 105 mg%
i po obciążeniu 75g glukozy:
- po 1 godz. do 180 mg%
- po 2 godz. do 140 mg%
Więc u Ciebie chyba wszystko ok

kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
też nigdy się nie podmywałam przed oddaniem moczu
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
jakbym się podmywała, to chyba bym się posiusiała przy dźwięku strumienia wody i na próbkę nic by nie zostało;-);-);-)
hihi - no własnie jak ja bym się miała podmywać to pewnie tak samo bym miała

- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: