reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Arlets, ciekawe czy miałysmy do czynienia z tą samą pediatrą - pani dr Dz.?
Mi powiedziała, ze ona nie może dać gwarancji, że dziecko będzie zdrowe do pełnoletności, mimo że było widać że jest juz żółty - i nie chciała zrobić badania bilirubiny.

reklama
Moja ginka pracuje w bródnowskim i sama mi nie polecała tego szpitala , bo gdyby poleciła napewno bym pojechała . Bardzo dużo studentów itp. Mieli remont w wakacje

Ja moge z czystym sercem polecic szpital Bielanski:tak:wiadomo ze ile rodzących tyle opini...
Rodzilam w sierpniu 2007 roku,byl boom urodzeniowy i szpital wypelniony po brzegi-mimo tego nikt mnie nie odesłal.2 dni przed terminem zaczelam chodzic na KTG do położniczej izby przyjec,zalozyli mi karte,ale dzidzia nie bardzo spieszyla sie na swiat i 10 dni po terminie lekarz z izby zadecydowal o przyjeciu mnie na patologie i monitorowanie stanu dzidzi.
Tego samego dnia w nocy zaczal sie poród;-)mimo ze byl dlugi-17 godzin i uciążliwy a pod koniec okazalo sie ze niezbedna jest cesarka to wszystko bylo super-mila atmosfera,personel(poza lekarzem-arabem który wykonywal zabieg ciecia:dry:-ale nie zawsze wszystko jest idealnie)zajeli sie mna profesjonalnie,pomoc poloznych i pielegniarek po porodzie-super.doradca laktacyjny-pomagała.Moge polecic smiało;-)

ja bede rodzic w brodnowskim - przynajmniej taki jest plan. :-)
opinie sa rozne na temat kazdego ze szpitali w kazdym miescie, zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie dany szpital odradzal i ktos kto bedzie polecal.
tak naprawde to zalezy od tego jak przebiegl sam porod, bo jak porod byl ok to i ze szpitala bedziemy zadowolone.:-)

moglabym wybrac oczywiscie jakikolwiek inny szpital, ale stwierdzilam, ze do szpitala pojade - nazwijmy to- w ostatniej chwili,zeby nie siedziec na porodowce niepotrzebnie kilka godzin dluzej. brodnowski mam pod nosem,dlatego wlasnie tam. :tak:

ja bede rodzic w brodnowskim - przynajmniej taki jest plan. :-)
opinie sa rozne na temat kazdego ze szpitali w kazdym miescie, zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie dany szpital odradzal i ktos kto bedzie polecal.
tak naprawde to zalezy od tego jak przebiegl sam porod, bo jak porod byl ok to i ze szpitala bedziemy zadowolone.:-)

moglabym wybrac oczywiscie jakikolwiek inny szpital, ale stwierdzilam, ze do szpitala pojade - nazwijmy to- w ostatniej chwili,zeby nie siedziec na porodowce niepotrzebnie kilka godzin dluzej. brodnowski mam pod nosem,dlatego wlasnie tam. :tak:

no i dobrze :-)
wiadomo - ile osób, tyle opinii.
Obyś miała same dobre doświadczenia z pobytu tam :-)
a w którym tygodniu jesteś?

Ja rodziłam w lipcu 2008r w Eskulapie. Cała ciąża przebiegała super i na początku 9 miesiąca dostałam cholestazy ciężarnych (wymioty, brak apetytu, spadek wagi, okropne swędzenie skóry... na necie wyczytałam, że wskazanie do cesarki bez wzg. na miesiąc ciązy-zagraża to życiu dziecka) od początku zakładałam ze będę rodziła w Cieszynie, chodziłam cała ciąże do zachwalanego dr Palucha, nie powiem jest to fachowiec w swoim zawodzie i super gin jak ciąża przebiega prawidłowo - zawiodłam się na nim na całej lini. Dzwoniłam do niego zanim trafiłam na patologie w Cieszynie a on mnie nie poznał w szpitalu, nie interesował się... dali mi jakies prochy zakazane dla kobiet ciązy, obnizyli troche parametry i po tygodniu wypisali do domu (kiedy miałam lada dzień skończony 38 tc czyli donoszoną, czułam, że mnie olali)..... dzień wypisu to był piątek, kazali mi za 10 dni zameldowac się u Paluch w gabinecie (chyba żeby mu jeszcze kieszenie nabić)... już sobotę czułam się fatalnie, zadzwoniłam do Esculapa, umówiona zostałam na poniedziałek, we wtorek zadzwoniłam do Esculapa podac nowe wyniki badań i wyszyły bardzo wysokie... koniec końców umówiona zostałam na czwartek na poród. Wywoływali mi od rana, bezskutecznie. Byłam wykończona i głodna... dr Biernacki przyszedł i powiedziła że w tym tempie to urodzę jutro pod wieczór i czy wywołujemy dalej czy chcę CC.. o 16:45 przeprowadzono CC! wspomnienia z CC super (wspaniali lekarze, personel), mąż obserwować mógł tę operację zza zaszklonych drzwi, usmiechalismy się wtedy do siebie... zaraz mógł małej zdjęcia robić, potem na sali ze mną i z dzieckiem mógł pobyć. Polecam każdemu tę klinikę, drugi raz rodzic też planuję już tylko tam..

reklama
heh, bo ja sie wypowiadam jesli mam cos konkretnego do powiedzenia ;-)
co do spacerow po parku to bardzo chetnie :-)
nie wiem czy jestes zainteresowana ale jest bardzo fajna szkola rodzenia na lojewskiej -darmowa. polecam. ja wlasnie wczoraj ukonczylam zajecia. :-)
nawet dyplom kazda dostala :-D

Do góry