reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

reklama
O kurcze zakręcone to wszystko.
Weszłam na stronę, którą podała Femme i wyszło, że moje dziecko ma dopiero 6tygodni, a na kalkulatorze w babyboom, wyszło, że jestem w dziewiątym tygoniu i wychodzi na to, że 9 tydzień ciąży, a wiek dziecka to 6tygodni..?

Ah jak ten czas się dłuuuuuży :-)

sonita wiek dziecka jest o 2 tygodnie mlodszy bo licza od dnia zaplodnienia.....a 9 tydzien bo na suwaczku masz 8 tyd i 4 dni wiec sie zgadza ze zaczelas 9 tydzien....
moze to troszke skomplikowane ale w koncu zajarzysz....:):):)

Już powoli jarzę :-D
Tylko nie wiem, czy teraz gdy piszą o tym co się rozwija u malucha mam patrzeć na 6, czy 9tydzień :-/

aga_irlandia
przeczytałam Twojego bloga i chciałabym, abyśmy wszystkie już miały za sobą 12tydzień mam nadzieję, że wszystko się uda :-)

A nasze bobasy będą dzielne jak na prawdziwe zodiakalne lwy przystało ;-)

U mnie będzie ciekawie, narzeczony Lew, ja Lew i fasolka też ma być Lwem :-D

Ja również mam problem z obliczeniem w którym tygodniu ciąży jestem. Jedne kalkulatory pokazują 7 inne 8 tydzień. Ale 5 stycznia mam usg i wtedy mam nadzieje, że rozwieją się wszelkie moje wątpliwości.
Od wczoraj paskudnie boli mnie gardło. Dzisiaj rano mąż poleciał do apteki, ale dostał tylko szałwiowe cukierki do ssania i paracetamol w ostateczności. Znacie może inne domowe sposoby na pozbycie się bólu gardła??

Bardzo dobre jest płukanie gardła ciepłą wodą z solą, mało przyjemne, ale skuteczne i jeszcze sok z cebuli, kroi się cebulę w kostkę sypie sporo cukru i przyciska spodkiem po kilku godzinach jest sok naprawdę smaczny :-)

Sprawdzone :-) ból gardła przeszedł mi po dwóch sesjach płukania i po kilku łyżeczkach soku.

Hej Dziewczyny!
Długo mnie nie było. Mam nadzieję, że wszystkim wam Święta minęły w cudownej atmosferze.

Witam wszystkie dziewczyny, z którymi nie miałam jeszcze okazji się przywitać.

Jutro idę na usg. już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że tym razem zobaczę DUUŻO więcej.

Co do wagi to ja przez ten czas zdołałam przytyć 0,5 kg, nie wiem czy to dobrze czy źle. ostatnio apetyt mi nie dopisuje :-(
Pozdrawiam

reklama
Witam po dłuższej przerwie,
świeta zdecydowanie nie są czymś dobrym dla ciężarówki a zwłaszcza bigos nawet w małych ilościach zjadłam wczoraj troszkę i to nie był dobry pomysł i w sumie to przez ten bigos nie wiem czy moze boli mnie jajnik czy po prostu wnętrzności mi sie skręcaja.. Dzwoniłam do lekarki polecniła wziąc nospe i herbatkę z mięty tak na obie możliwości
być może przesadzam ale po przykrym doświadczeniu sprzed 2 lat jakos ciężko mi podchodzić spokojnie do jakiś dolegliwości w dole brzucha
poza tym czy w 8 tygodniu (6 od poczęcia) macica sie już trochę powiększa? przyznam szczerze, że nie pamiętam już jak to byc w ciązy (mam 4 letniego syna) i jest to dla mnie przerażające...

no to sie wygadałam
trzymajcie sie
Monika

Do góry