reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witam Was kochane wskakuje do was z watku staraczek 2008, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :)juz sobie nie radze naprawde, mam strasznie nieregularne i krotkie @ w poniedziałek ide na badanie prolaktyny i mam umowiona wizyte na 15 stycznia juz z wynikami, potem mam dostać AGUFEM na wyregulowanie cykli nie wiem sama co bedzie :(:(:( boje sie ogolnie juz mnie to tak meczy :(:(:(

witaj Julitko, pamietam Cie z watku Starajece sie 2008, pisalas kiedys ze czekasz na Hsg i jak mialas to badanie ? jaki byl wynik ?
Co do Agufemu to lek ziolowy na obnizenie prolaktyny i raczej nie reguluje cykli ale lekarzem nie jestem i moge sie mylic, moim zdanie powinnas dostac Luteine lub duphaston na uregulowanie cykli :tak:
Ja sama bralam Castagnus, to samo co Agufem tylko ma inna nazwe i przy braniu nie mialam wogole okresu :no: po 70 dniach stosowania odlozylam to cudo i wywolalam miesiaczke duphastonem :blink:

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane wskakuje do was z watku staraczek 2008, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :)juz sobie nie radze naprawde, mam strasznie nieregularne i krotkie @ w poniedziałek ide na badanie prolaktyny i mam umowiona wizyte na 15 stycznia juz z wynikami, potem mam dostać AGUFEM na wyregulowanie cykli nie wiem sama co bedzie :(:(:( boje sie ogolnie juz mnie to tak meczy :(:(:(

Witaj. trzymam kciuki, jakie dokładnie masz te cykle?

z ciekawosci weszlam poczytac watek staraczki2009 dziewczyny, tam jest juz pierwsza szczesciara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokładnie Alex się udało :-)

dziewczyny no jasne ze w koncu sie uda!
trzymam mocno kciuki za was:tak:
U mnie też wczoraj @ powinna sie pojawić a jak narazie nie mam... tylko że ja nie mam żadnego śluzu nic. sucho. i nic mnie nie boli :sorry2:

Hmmm ja myślę, że Tobie się udało (może myślę tak dlatego, że mam takie coś w głowie, że jak ktoś ma już dzidzię to na pewno szybko mu się uda mieć następne, a my sierotki nawet nie wiemy coniektóre co w naszych organizmach piszczy)

Ja przykładowo nigdy nie badałam hormonów, mój mąż też się nie badał, nie chodziłam nigdy na monitoring cyklu, a co jeśli mam cykle bezowulacyjne???

Nie wiem nawet tego. Wiem tylko tyle, że mam cykle długie 37-40 dniowe i, że jeśli teraz nie udało nam się zajść w ciążę, to będę zażywała Duphaston od 16-25 dc, a on mi zatrzyma na bank owulacje, która moim zdaniem jeśli u mnie występuje, to jest to dopiero 24 lub 27dc......czyli wtedy kiedy skończę brać duphaston...

Przed ostatnim okresem czułam bół podbrzusza i sutki były nie do dotknięcia (było to na 14 dni przed okresem)

a dziś?????

W sylwka miałam mieć owulację lub w Nowy Rok i nie czułam i nadal nie czuję żadnych objawów owulacji, zaczynam serio myśleć, że w nie każdym cyklu ją mam :-( ........

Mam testować około 20.01, ale chyba to nie będzie miało sensu....czuję, że się nie udało, bo nie widzialam objawów owulacji, a teraz 2 cykle z Duphastonem będą zmarnowane , bo mi on zatrzyma owulacje, a na Boże Narodzenie to ja nie chcę rodzić i czuję, że przeniosę swoje staranka tak aby na wiosnę 2010 urodzić.....

Ja jak na razie ide na zywiol,z natura.
Zadnych badan, zadnych lekow, zadnego monitoringu..

My zgodnie z naturą szliśmy przez kilka miesięcy:-(

no nie dostałam i nie czuję abym miala dostać. Oczywiście mnie to cieszy! przeczuć staram się nie mieć bo potem moge być rozczarowana a po co mi to. Spokojnie czekam... :) cykle mam 29-30dniowe
A u ciebie jak? też nie masz jeszcze @ i oby tak dalej!:tak:

Trzymam kciuki. Kinga jesteś chyba na dobrej drodze, oby sie nie pojawiła:happy:

Sorki, ze nie odnoszę się za bardzo do wypowiedzi ale mam bardzo ciekawe zadanie - jak cel obiorę to muszę go mieć
icon14.gif

niunia bardzo ciekawe to zdanie i coś w nim jest:tak: tak powinno być.
a co do mnie... no ony sie @ nie pojawiła oby.... :dry:

ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

To do mnie było ? :-)

Powiedzcie jakie dokłądnie powinnam zrobić badania?
I kiedy? Po okresie?
Ile takie badania koszują i ile kosztuje badanie nasienia męża ? (tak mniej więcej)

Nie chce mi się iść po skierowanie do ginkolożki-wolę zapłacić i szybko zrobić te wszystkie badania-tylko prosze odpowiedzcie mi jakie dokładnie-muszę je zrobić zanim zacznę brać ten Duphaston prawda? Zeby wiedziec na czym stoję....

tak OLICA do Ciebie pisałam ;)

ja hormonów nie miałam badanych , lekarz stwierdzil moja przypadłośc po USG

a jeśli chodzi o badanie nasienia to w laboratorium kosztuje od 20 do 30 zl
tylko przed oddaniem nasienia nalezy przez 5 dni powstrzymac sie od współzycia i używania alkoholu

reklama
tak OLICA do Ciebie pisałam ;)

ja hormonów nie miałam badanych , lekarz stwierdzil moja przypadłośc po USG

a jeśli chodzi o badanie nasienia to w laboratorium kosztuje od 20 do 30 zl
tylko przed oddaniem nasienia nalezy przez 5 dni powstrzymac sie od współzycia i używania alkoholu

Dziękuję za odpowiedź ! A jak oddaje się to nasienie-wiem, że w wyniku masturbacji , ale ten materiał musi być chyba dość świeży , więc jak to wszystko organizacyjnie wygląda ? (Mąż właśnie mi gada, że powinna być piguła, która załatwia sprawę, wtedy wszyscy mężusiowie tabunami by się badali- MARZYCIEL CHOLERA JASNA! :-) )

Do dziewczyn co badały hormony i tym podobne rzeczy]
Jakie badania mam sobie zrobić i kiedy? Po okresie czy jak?

Do góry