reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Babo

My mamy taka strategie ze: zadnych przytulanek od @, zero. 14dc, 15dc, 16dc przytulanki, i na tym koniec....A pozniej po owu to juz jak wyjdzie

reklama
powiem wam jesli chodzi o przytulanki to jedni lekarze mówią że tak co 2 dni... a inni że musi minąć 24h a tak naprawdę zachodzisz wtedy kiedy robisz to spontanicznie wtedy kiedy masz na to ochotę.. łatwo lekarzowi mówić...

tikanis kochana na ten okropny kaszel polecam herbatkę z miodem ( ale prawdziwym taki kosztuje 1L ok 25 zł) i cytrynką. Pij to 3 razy dziennie. Może to Ci pomoże mnie pomaga:-) są jeszcze takie syropy homeopatyczne na kaszel np. Drosetux ( moja szwagierka piła jak była w ciąży). Jeśli się obawiasz go pić to zapytaj lekarza.

Martynka

Nasi lekarze moga sobie mowic. Statystycznie udowodnione, ze lepiej codziennie. Wycinek raportu ponizej: (sorry za jakosc skopiowanego tekstu)

Badania opublikowane w
grudniu 1995 roku w amerykañskim

czasopi.mie medycznym
New England
Journal of Medicine

wykaza³y
bowiem, ¿e najczê.ciej do poczêcia
dochodzi w wyniku wspó³¿ycia maj
¹cego miejsce w dzieñ owulacji
(39,6% poczêæ), dzieñ przed owulacj
¹ (25,6% poczêæ) oraz dwa dni przed
owulacj¹ (11,2%). Codzienne wspó³-
¿ycie podnosi prawdopodobieñstwo
poczêcia do 37% (przy wspó³¿yciu co
drugi dzieñ wska.nik ten wynosi
33%).

Ostatnia edycja:
Wiec z powyszego jasno wynika, ze codzienne przytulanki daja statystycznie lepsze rezultaty. Facet ma mniej spermy, ale i tak jest wieksze prawdopodobienstwo, bo pamietaj, ze komorka jajowa w praktyce zyje okolo 6 godzin tylko, wiec przytulanki co 2 dzien zmniejszaja szanse - ze sie trafi

no ja w poprzednim miesiącu staran własnie tak zrobiłam od @ zero przytulanek do 13 dc potem co dwa dni no i co ? dostałam @ w tym miesiącu zrobie tak jak radzi lolitka zero przytulanek do 14 dc a potem codziennie

p.s. wiecie co zauwazylam ze mniejszy dol jest jak przyjdzie @ bez robienia testu ciazowego, negatywny wynik jest dla mnie bardziej dolujacy, w tym miesiacu nie bede testowała :) takie moje postanowienie, zatestuje dopiero przy minium 5 dniowym opóxnieniu @

Wiec z powyszego jasno wynika, ze codzienne przytulanki daja statystycznie lepsze rezultaty. Facet ma mniej spermy, ale i tak jest wieksze prawdopodobienstwo, bo pamietaj, ze komorka jajowa w praktyce zyje okolo 6 godzin tylko, wiec przytulanki co 2 dzien zmniejszaja szanse - ze sie trafi
ja tam w dni płodne staram się codziennie... przynajmniej tak jeden z lekarzy mi zalecił... no ale to narazie nie daje rezultatów...

Jasne. Wiecie jak to jest - statystyki pokazuja tylko prawdopodobienstwo. W zaden sposob nie gwarantuja ze sie uda. Przeciez nawet jak trafisz dokladnie w ten dzien i czas - to szanse sa 39%.

Warto jednak statystyki znac, i dopomoc szczesciu jak mozna

Moje skurcze juz minely, mialam je tylko wczoraj :confused:
Ile jeszcze ten duphaston będziesz brała?

Cześć dziewczynki! :tak:
ale tu u nas pustki sie robia :-( wszystkie zapracowane i przemeczone czy przerwy chcecie zrobic od BB?
Ja zmęczona pracą :tak::tak: przerwy od Was nie mam zamiaru robić ;-);-)

No ale troszkę się na was zawiodłam....żadnej fasolki nie było :-( Mam nadzieję że to się szybko zmieni.
Dopiero się styczeń zaczął jeszcze troszkę czasu do końca miesiąca to i może pojawi się jakaś styczniowa fasolinka :-D:-D

w pn ide na bete w końcu.
Ja bym tak długo nie wytrzymała czekając;-)
Trzymam kciuki za wysooooooooką betkę :tak::tak:

Kto mi powie które badania hormonalne w jakiej fazie cyklu należy robić?
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron
Ja robiłam tylko prolaktynę w 3 dc reszta nie wiem:zawstydzona/y:

:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.
Witaj:-)

Wiec musze chcąc - niechcąc zawiesic starania na jakis czas...sama nie wiem na ile-pewnie ze 2-3 miesaice jak dobrze pojdzie:-(((((
Trzymam kciuki żebyś wcześniej się ich pozbyła :tak::tak:

reklama
Elfa

Jesli masz regularny cykl - z suwaczka widze ze 29 dni - to rozpoczecie przytulanek 14dc u Ciebie moze byc za pozno. Pamietaj ze faza lutealna trwa ok 14 dni (zwykle 13-15 dni), wiec przy 29 dniach ja bym zaczela 13dc, potem 14dc, 15dc, i 17dc.

Do góry