reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Lolitka dzięki za fachową odpowiedż.Tak się własnie zastanawiałam i szukałam informacji jak to jest z LH w ile dni po owulacji spada poziom itp.i pewnie dlatego w instrykcji piszą aby nie testować po wyniku dodatnim.

reklama
a ja wczoraj podlapalam taaaaakiego dola ze szok :szok: sama nie wiedzialam o co mi chodzi! najwazniejsze bylo dopiec P. najglupszy powod byl dobry zeby sie tylko wyzyc :-( np to ze akurat lezy :confused: a se poplakalam przez kilka godzin :-:)-:)-( i do tej pory nie wiem dlaczego! :no: szok normalnie! hormony mi chyba szaleja jak nie wiem! :nerd: a teraz mam takie pikne oczeta :blink: ....

Takie płacze to normalka tym bardzie że za parę dni masz dotać @ więc się nie przejmuj się bo i ja mam takie dni że sama nie wiem czego chce i właściewie jak mam powód do płaczu.

Witam sie i ja :-)
Dopiero teraz zlapalam troche oddechu w pracy...
Dziewczynki, znowu mam pytanie - kupilam sobie testy owu i robie je od 4 dni. Wychodzi mi coraz mocniejsza linia testowa. I stad moje pytanie - sadzicie ze moge miec druga owulacje teraz ? 28 grudnia na bank wyszedl mi pozytywny wynik - krecha byla jakby grubsza i ciemniejsza od testowej, czyli owulka byla 29/30 grudnia. I teraz druga w tym samym cyklu ?

Buziaki

Ja też sobie robiłam test owu parę dni temu i miałąm dwie krechy a jak zrobiłam następnego dni rano to już jedna krecha a robiłam przez miesiączką. Tyle że ja przez jakiś czas owu nie miałam a teraz od 2 miesięcy to sama nie wiem czy mam czy nie. Ale że ten test z II wyszedł to też się zdziwiłam.

Ja czekam dziewczynki na @ i trochęsię niepokoje, zawsze miałam najpierw 2-3 plamienia któe kończyły poprzedni cykl a tu nic. Piesi mnie wcale nie bolą, brzuch nieco napięty, zdarza się że zaboli ale ogólnie to jkaiś ciężkich objawów @ nie mam. @ miałąm dostać 8-9 lub jutro. Zastanawiam sięjak zbadać tą szyjkę macicy? Może któraś mi podpowie? Testu nie robię bo mam nie będe nadzieji robić, mam wrażenie że jak tylko o tym pomysle to zaraz @ przyjdzie.

Kto mi powie które badania hormonalne w jakiej fazie cyklu należy robić?
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron

:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.

Cos o mnie: mam 33 no prawie 34 latka, moj kochany maz 34. Jestesmy razem od 16 lat. Prawie 3 lata temu udalo nam sie zajsc w ciaze dosyc szybko ale niestety nie cieszylismy sie nia dlugo, stracilam moja fasolke w ciazy poza macicznej. Przez dluzszy czas panicznie balam sie nawet probowac,ale podjelismy decyzje by przezwyciezyc strach i zaczac dzialac :tak: Mam nadzeje ze nowy rok przyniesie duze zmiany.
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja czasami mam wrazenie ze zachowuje sie jak troche "oblakana". Tak bardzo chce byc w ciazy, ze wydaje mi sie, ze mam "typowe" objawy a potem dostaje "C". Powiedzcie, ze wy tez tak czasem macie, poczuje sie troche lepiej ;-).

Powiedzcie co o tym myslicie, czy to znowu "oblakanie": przez ostatnie kilka 6/7 dni mam temp. 37, bola mnie piersiaczki :zawstydzona/y:, a 6 dni po moich najplodniejszych dniach czulam dziwne skurcze wdolnej czesci brzucha ale tylko 1 dobe. Co to takiego? :szok: A "C" mam dostac 15.01 czyli na nastepny tydzien.

tikanis

no ja tez mam cystyczne jajkniki - biore clo od 2 - mcy, pomaga , mam owulacje

karola

testy owulacyjne trzeba dobrze wyczuc, stosowalam je 2 -mce troszke mnie w blad wprowadzily, tak szczerze do konca im nie ufam, dla mnie najwieksza pewnosc to monitoring na USG

shingle

hmmm na Twoim miejscu zrobilabym jednak test ciazowy

sisi - ja tez nie umie rozpoznac rozpulchnienia szyjki, niewiem kompletnie jak sobie badac szyjke macicy, nawet troche sie boje tam mieszac palcami :)

Dziewczyny , opóźnia mi sie @ 2 dni, jestem rozdrazniona, mam mdlosci, zgage, uplawy, swiad pochwy,czesto siusiam, bola piersi, i mam bol po lewej stronie dosc silny (to chyba jajnik) az musze lykac nospe - myslicie ze to fasolka, czy raczej stan zapalany?

Olesia

A jaka masz tempke w I fazie cyklu? 37 malo mowi - trzeba to odniesc do czegos.
Ktory to dzien cykl i jak dlugie masz cykle. Ponadto, bole moga byc zarowno bolem implementacyjnym jak i po prostu zwyklymi bolami. Na dwoje babka wrozyla. To samo z piersiami....

Napisz cos wiecej

reklama
Kinga85 racja ja jestem z forum wedwoje. Kiedyś podałaś link na tym forum i stwierdziłam, że też tu zajrzę ale to mnie wciągnęło i tak już zostałam:-) a Twoje imię prawdziwe to w tym forum czy wedwoje ( jeśli mogę spytać)??

lolitka200 dzięki za wiadomości i chyba skorzystam z tych testów jak tylko będę mieć pytania to wiem gdzie mam pytać;-)

Do góry