reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Teraz dopiero spojrzalam na Twoj suwaczek. Ty masz zawsze krotkie cykle, wiec skrocenie o ok 2 dni w tym przypadku chyba nie byloby az taka anomalia

reklama
Mezatka

Nigdy tak nie mialam. Ale kazdy moze tak miec. Faza I jest zmienna, tylko faza lutealna jest stala. Po prostu mozesz miec znacznie krotszy cykl niz zazwyczaj. W tym przypadku to byloby 25dniowy. Dziwne ze tak cykl by sie skrocil - chyba ze masz cos w swoim zyciu nadzwyczajengo w tej chwili, co moze zachwiac rownowage hormonalna i stad te anomalie?

Wiesz ja miewalam juz cykle nawet 24 dniowe jak rowniez 28 dn, ale raczej mam regularne co 26dni:tak:A moje zycie sie nie zmienilo w ostatnim czasie:-)
Powiem szczerze, ze to jest dla mnie bardzo dziwne, no ale wszystko przeciez moze sie zdarzyc :tak:No nic zobacze jak test owulacyjny wyjdzie jutro. Bede zmykac, bo dzisiaj nie mam sil siedziec na bb.:-(
Jutro poczytam sobie wszystko dziewczyny, bo nie zdolalam dzisiaj.

Ostatnia edycja:
w.kropeczka - male kamyki nie sa na szczescie (w nieszczesciu) trudne do "wyrzucenia". Musi byc dobrze. No i moze warto pomyslec o wizycie u innego gina - wiesz co dwie glowy to nie jedna.:tak:

Tikanis - jak ja bylam w ciazy to poszlam do apteki i zapytalam jaki syrop na kaszel moge zazywac - podobno bezpieczne sa leki, ktore moga dostawac noworodki i niemowleta - jest ich sporo na rynku. Moze sprobuj.
;-)

Mezatka - pozytywny test owu oznacza ze owulka edzie za 24-48 h, wiec przesuniecie nie jest takie duze
:-)

Elfa75 - w koncu przegonisz na dlugo ta wredote @. Na bank :-D

Ostatnia edycja:
Teraz dopiero spojrzalam na Twoj suwaczek. Ty masz zawsze krotkie cykle, wiec skrocenie o ok 2 dni w tym przypadku chyba nie byloby az taka anomalia

To prawda mam krotkie cykle, ale zawsze mialam owulke troche pozniej ok 11-13dc. Lolitka a kiedy dokladnie zaczyna sie faza lutealna?

Shingle ja juz wczoraj zauwazylam sluz i dzisiaj mialam bol zajnika i to duzy:tak:Wczoraj jednak nie robilam testow, bo nie przypuszczalam, ze owulke moge miec tak wczesnie:tak:Zrobie napewno jutro. Kurde zmykam bo maz pizze zrobil. Do jutra dziewczyny!!!

Dziekuje wam za odpowiedzi jutro posiedze dluzej:tak:papa

mezatka, zrobilabym przytulanko dzis na twoim miesjcu :)

Tak wlasnie mamy zamiar zrobic z mezem:tak:tylko najgorsze jest to, ze my wczoraj na imprezce bylismy i ''zaszalelismy '' troche wiec dzisiaj nie najlepiej sie czujemy:-D:-DNo ale nie chcemy starcic szansy na bejbika :-)Dobra ja juz jem, potem kapanko i ....:tak:pozdrawaiam was dziewczyny papa

Mezatko

Faza lutealna jest stala dla kazdej kobiety i wynosi zazwyczaj 13-15 dni liczac wstecz od @. Umownie jest zwykle przyjete, ze jest to 14 dni, ale 13 dni lub 15 uwaza sie za jak najbardziej prawidlowe. (pamietaj, ze jak u Ciebie jest np 15 dni, to w kazdym cyklu masz 15, a inna kobieta moze miec zawsze 13 dni itd)

reklama
Do góry