reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama. Kocham mojego mezulka i nie chce go martwic moimi watpliwosciami, jego mama zmarla po porodzie i wszystko co jest zwiazane z ciaza chyba troche go stresuje, a ja tez nie mialam przyjemnych wspomnien z moja nieudana ciaza. To wszystko sie kumuluje i troche martwi. :-(

zawsze mozesz pogadać z nami! rozumiem co czujesz, ale nie mozesz się poddawać. Będzie dobrze, nie można nam tracic nadziei. Kup sobie tesy, obserwuj śluz a jak będzie blisko owulki to dorwij męzulka...

katarzynko dziekuje ci bardzo:)
:happy:
Trzymam kciuki i jutro czekam na wieści, bo chyba jutro bedzie odrazu wynik?

Kobitki

Jaka czulosc LH maja wasze testy owulacyjne ?
Zastanawiam sie jakie sa najlepsze, bo za duza czulosc dobra nie jest, malo czujny moze "przegapic" owu ?

Doradzcie pls
LH-TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY - Apteka internetowa
ja stosuje takie, wiem ze raz na pewno w 100 % się sprawdził, tzn w tym sensie ze akurat mialam robione USG i lekarz powiedzial kiedy miałam owulke i akurat się zgodziło z testem. Niestety tylko tak sprawdziłam jego czułość i skuteczność...wlałabym inaczej:baffled:

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)

super że jesteś!

reklama
Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak. Dzis mnie brzusio pobolewa tzn jajniki i śluz mi sie zaczął pojawiac :tak: tyle sie naczytalam i tu i w:tak:ogole ze mozna miec owulke w 8 dc wiec my z mężusiem od wczoraj staranka zaczelismy pełną parą!:-D
pozdrawiam wszystkie kochane was dziewczynki:-D

Lilu co u Ciebie kochana?
Jescze nie zdązyłam nadrobic zaległosci ale jestem na dobrej drodze.

U mnie chwilowy odpoczynek od staranek:dry: jeszcze 2 miesiace, i dpoczynek od przytulanek, na czym najbardziej cierpi mężuś, ale musi być dzielny jeszcze kilka moze kilkanaście dni:baffled::nerd::baffled:.
W tym tygodniu skontaktuję się z kobietką, która była połozną a teraz pracuje na oddziale noworodkowym i poproszę ja o namiary na jakiegoś SUPER gina :-)
Oby tym razem wszystko dobrze sie ułozyło.

Dziekuję babo za przywitanie, mam nadzieję, ze teraz nie bedzie u mnie dnia bez BB:-):-):-)

U MNIE KOCHANA WSUMIE WSZYSTKO PO STAREMU, WLASNIE BIORE DUPHASTON NA WYWOLANIE MIESACZKI BO ZNOWU NIE MOGE SIE DOPROSIC ZEBY SAMA DO MNIE PRZYSZLA :baffled:, @ POWINNAM DOSTAN 16 STYCZNIA I OD TEGO DNIA ZACZNE BRAC METFORMAX 500, TE SAME TABLETKI KTORE BIERZE KINGUS I MA PO NICH OWULKE :tak:

kATARZYNKA- TE TWOJE TESTY MAJA CZULOSC 40 mIU/ml

Witam Cię Pysia510 jestem nowa na tym forum i się jeszcze nie znamy ale mam nadzieję, że wkrótce poznamy się. Pozdrawiam :-)

Zrobilam znowu test owu i testowa kreska jest dwa razy ciemniejsza od kontrolnej !! Nigdy w zyciu nie wyszla mi tak ciemna ! Czy to mozliwe ze jutro bede miala owu ? W poniedzialek powinnam dostac @ !!

Też tak miałam niedawno na parę dni przed terminem @ tyle że druga krecha nie była taka ciemna ale była. Ale wątpie czy to owu, może podwyższany poziom lh z jakiegoś powodu.

Dziendobry dziewczynki ja znow tylko na momencik agoniona jestem strasznie :crazy:

Wiecie co wam powiem kochanme dalam se spokuj pojde do lekarza jutro sobie badanka porobic:tak:i zobaczymy ale sie juz nie naganiam jak gupia nie dopatruje sie niczego no i nie policzylam sobie kiedy owulka dziewczynki co ma byc to bedzie i tak niczego nie zrobimy ani nie zmienimy jesli nie dan enam jest zostac mamami taki juz los wszystko w rekach boga:tak:

Bardzo zdrowe podejście, też takie ostatnio mam i dużo lepiej się czuje psychicznie, nie nakręcam się, nie szaleje z testami, prawdę mówiąc o wiele lepiej się z tym czuje niż ciągłe rozmyślanie o dzidziusiu a przytulanki kiedy tylko zapragnę bo to ma być dla mnie przyjemność a nie tylko chłodna prokreacja. I o wiele lepiej się czuję z takim podejściem do sprawy. Oczywiście to wszystko zależy także od tego na jakim etapie starankowym jesteśmy. Wydaje mi się że dziewczyny które zaczynają bardzie się emocjonują i to przeżywają niż te któe starają siejuż np 2 lata. Choć to nie regóła. Są też oczywiście wśród nas dziewczyny które mają poważne problemy ze zdrowiem, są po poronieniach i różnych zabiegach bądź operacjach. Wszystkim jednak polecam spokój (choć wiem że to nie jest czasami łatwe) i relaks.

Ja nadal bez @ ale pojawiło się już znajome brązowe plamienie więc @ pewnie zawita jutro tylko nieco opóźniona.

KOCHANA JA JESZCZE BEDE BRAC 3 DNI DUDPHASTON:-)
No to niedługo zaczynasz metformax ;-)
Ja i Tikanis już niedługo będziemy mamami , a za Was cały czas trzymam kciuki i będę Was śledzić aż do momentu kiedy i Wam będę mogła pogratulować II ;-);-);-)
Dzięki skarbie. Nie zapomnij pochwalić się zdjęciami maluszka :tak::tak:

Czlowiek czeka i sie stara caly miesiac - a tu cykl bezowulacyjny.:(
Ja przy cyklach 31 dniowych miałam owulację w 19 dc.

Hej no i znowu mnie nie ma :zawstydzona/y: ale co robić, Daria po 4 dniach chodzenia do przedszkola znów sie rozchorowała, mi on dzisiaj leje się z nosa, ech samo życie...
Wybaczcie, że nie nadrabiam i nie odpowiadam na Wasze posty :zawstydzona/y:
Zdrówka życzę :tak:

Witajcie Dziewczynki... ja tylko na chwilkę, chciałam się zameldować... komputer mi się zbuntował i nie miałam przez kilka dni dostępu do netu...
Witaj po przerwie;-)

Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama.
Jak byś chciała to jest wątek dla kobiet po poronieniu
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/index3474.html
serdecznie zapraszam, ja też się tam udzielam.

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)
Bardzo się cieszę, że wróciłaś :tak::tak:

Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak.
Zbieraj siły na przytulanki ;-);-)
Daj znać po wizycie :tak::tak::tak:

Dobry wieczór jeszcze raz...

tylko 2 godz. mnie nie było a już tyle naskrobałyście...

jejku jak ja bym tego chciała. dzis mija 37dzien cyklu bez @ (moj pierwszy w zyciu tak dlugi cykl) no drugi bo juz jedne dziecko mam;) No i nie wiem... jutro sie wyjasni.
Przypuszczam ze u mnie dopiero okolo 3tydzien by był.... czyli zagnierzdzanie
Na pewno jutro dam znac i test pewnie zrobię we wtorek.
Buźka**

pozdrawiam wszystkich mocno
Kinga czyli wszystko wskazuje na to że to jest to o na co wszystkie czekamy...3mam kciuki za jutrzejszy dzień...
A dzisiaj np.mam bardzo przezroczysty ciagnacy zel i nie wiem co to?
jak dla mnie to oznaka zbliżającej się owulki... ja bym zaczęła przytulanki już dziś!!!
Jejku dzieki wielkie, fajnie pogadac sobie z kims z tymi samymi watpliwosciami wiem ze nie jestem sama. Kocham mojego mezulka i nie chce go martwic moimi watpliwosciami, jego mama zmarla po porodzie i wszystko co jest zwiazane z ciaza chyba troche go stresuje, a ja tez nie mialam przyjemnych wspomnien z moja nieudana ciaza. To wszystko sie kumuluje i troche martwi. :-(
Olesia strasznie mi przykro... ale wiesz? próbowac trzeba... wcale Ci się nie dziwię, że się martwisz, po tych przejściach... ale musimy myslec pozytywnie i odganiac te złe, czarne myśli... życzę Ci wszystkiego najlepszego:-)

A co u mnie? byłam u gina... zapisał mi kolejne leki, tym razem inne, tzn na coś innego... mam az 3 opakowania:szok: i nadzieję, że coś się poprawi

Dobranoc
:-)

reklama
Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

Do góry