reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
helo:-) j juz po wizycie u gina:tak: i co sie okazuje,chyba mi sie przestawil cykl, bo powiedzial ze widzi dosyc duzy pęcherzyk i prawdopodobnie jest to pecherzyk owulacyjny i prawdopodobnie powinien peknąc za dwa-trzy dni czyli dosyc wczesnie powiedzial jak na cykle 31-dniowe, no a przeciez ostatnio mialam 29 dni:confused: chyba sobie suwaczek przestawie:confused: no wkazdym razie w piatek ide znowu na monitoring zobaczyc czy to rzeczywiscie owulacja :tak: tak pozatym to wszystko ok:tak: zadnych badan mi narazie nie kazal robic powiedzial ze za wszesnie :tak: wiec jestem dobrej mysli:-) i skoro to prawda to rzeczywiscie zle sobie wyliczalam myslalam ze mam owulacje miedzy 16a 19 dc a tu sie okazuje 11 :szok: i jak tu sie mozna niezle pomylic:dry: a czlowiek sie potem stara i stara a tu nic...heheh
buziole dla wszytskich:-D

a powiedz marzenixx czy zgadza się to z testami owu jak oczywiscie je stosujesz?

Marzenko powiodzenia zycze:)

a dziekuje ci kochana :-D Tobie również życze zeby jak najszybciej fasolka sie pojawila:-D jak zreszta wszystkim!!

Ale ja cos czuje ze juz niedlugo sie uda, jak nie w tym cyklu to nastepnym:-Dnie wiem czemu tyle optymizmu we mnie wlazło:-D chyba dlatego ze wkoncu czuje ze mój mąż doszedł do takiego etapu ze i on bardzo chce dzidziusia i wiem ze baardzo sie starac bedzie zeby nam sie udalo:-D:-D

No i nie wytrzymałam, zamiast drugiej, małej porcji zupki był duży wafelek w czekoladzie - no cóż od małego uwielbiam słodkości, chipsy i inne smakołyki.

Po spacerze z psem będzie drożdżowiec z serem. Mniam!:-D

O rany ja tez bym tak chciala,mam jelita chore i nie moge sie obrzerac,a slodycze to wogole zabronione,nie wiem jak bedzie w ciazy,chyba bede podjadac salate...hrup,hrup,,,az boje sie myslec,,,no ale co bedzie pozniej to bedzie,,wazna fasolka najpierw:-)

a powiedz marzenixx czy zgadza się to z testami owu jak oczywiscie je stosujesz?

nie, katarzynko nie stosowalam zadnych testów... ja poprostu zawsze mialam dosyc boelsne okresy i zawsze mialam klucia w jajnikach tzn zazzwyczaj czulam zblizajacą sie owulacje ale mialam cykle 31-32 dniowe, a teraz mi sie chyba przestawilo cos.
Nie chce robic testow owulacyjnych bo jakos niezbyt w nie wierze... wole monitoring:tak:

nie, katarzynko nie stosowalam zadnych testów... ja poprostu zawsze mialam dosyc boelsne okresy i zawsze mialam klucia w jajnikach tzn zazzwyczaj czulam zblizajacą sie owulacje ale mialam cykle 31-32 dniowe, a teraz mi sie chyba przestawilo cos.
Nie chce robic testow owulacyjnych bo jakos niezbyt w nie wierze... wole monitoring:tak:

no ja tez mysle o monitoringu ale szukam lekarza ktory go robi. w medicoberze nie robią

Babo

Musz Cie do porzadku doprowadzic z tym stwierdzeniem o owu i 24/48 godzinach. :-p
Gdziekolwiek to wyczytalas to jest to bardzo duza bzdura na resorach. Jajeczkowanie jak sama nazwa wskazuje polega na uwolnieniu jaja z pecherzyka Graffa. Po takim uwolnieniu (owu) komorka jajowa zyje okolo 6 godziny tylko i jesli w tym 6 godzinach nie ma zolnierzykow ktore by ja zaaktowaly - to cykl przepadl.

Przyjmuje sie domyslnie ze komorka jajowa zyje DO 24 godzin, ale to sa extremalne przypadki. W praktyce jest to okolo 6 godzin, czasem 12. I to w tym czasie juz powinien nastapic zolnierzykowy atak. A zanim zolnierzyki zaatakuja musza przejsc proces dojrzewania w Twoim organizmie. Szacuje sie ze trwa on ok 6 godzin od momentu wytrysku (choc oczywiscie moze sie zdarzyc ze i szybciej), wiec to Ci wskazuje kiedy powinny byc przytulanki. jesli bylbybysmy w stanie okreslic dokladnie godzine owu - to 6 godzin przed nia jest najlepszy czas na przytulanki.....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry